سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
دل پری دارد این سیب زمینی
چند شب پیش وقتی از محل کار به خانه برمیگشتم، حین رانندگی به این موضوع هم فکر میکردم که برای شام چه بپزم بهتر است؛ غذایی که هم مغذی باشد، هم سریع آماده شود...
تا شام خیلی فرصت پختوپز نداشتم. ناگهان به یاد سیبزمینی تنوری شکمپر افتادم که دستور تهیهاش را همان روز از یکی از همکارانم شنیده بودم. تا به خانه رسیدم، دست به کار شدم و انصافا هم انتخاب خوبی بود. اگر شما هم برای شام امشب فرصت زیادی ندارید، این غذای ساده و سبک را به شما هم توصیه میکنم. با ما همراه شوید.
طـرز تـهـیـه
کار با تهیه سسی که میخواهید با آن سیبزمینیها را پر کنید، شروع میشود. برای این کار، کاسهای بزرگ بردارید و تمام مواد را به غیر از مرغ، با هم خوب مخلوط کنید تا بهصورت یکنواخت درآیند. سیبزمینیها را آبپز کنید و روی سینی بگذارید تا کمی خنک شوند. رویشان با چاقو علامت به علاوهای بکشید و با یک حرکت مدور دست، دور این بهعلاوه را خارج کنید تا فضایی برای ریختن سس روی سیبزمینیها ایجاد شود. در مرحله بعد، دور سیبزمینیها (البته تا نیمه)فویل آلومینیومی بپیچید و آنها را در فر و دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید. با گذشت این زمان، سیبزمینیهای داغ را خارج و روی آنها مقداری سس بریزید و روی سس را با گوشت مرغ که از قبل ریش ریش کردهاید، بپوشانید. به این ترتیب، سیبزمینی شکمپر شما آماده خوردن خواهد بود.
مـواد لازم (برای ۴ نفر)
سیبزمینی متوسط/۴عدد/۳۲۰کیلوکالری
فلفل دلمهای قرمز نگینی خردشده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
پیازچه خردشده/۴شاخه/۵کیلوکالری
ماست موسیر/۲/۱لیوان/۷۵کیلوکالری
پنیر فتا/۵۰گرم/۷۵کیلوکالری
سینه مرغ پختهشده/۱۰۰گرم/۱۵۰کیلوکالری
جعفری خردشده/۱۰شاخه/۱۰کیلوکالری
گشنیز خردشده/۱۰شاخه/۱۰کیلوکالری
شوید خشک/۱قاشق مرباخوری/۰کیلوکالری
فلفل سیاه/۲/۱قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
روغن زیتون/۳قاشق غذاخوری/۲۷۰کیلوکالری
زیتون سبز خردشده/۲قاشق غذاخوری/۱۳۵کیلوکالری
پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۷ راز سیبزمینی شکمپر
سیبزمینی تنوری شکمپر از غذاهای متداول در مکزیک، یونان و ترکیه است. دستور پخت این غذا در این کشورها با هم تفاوت دارد. به طوری که در مکزیک این غذا را با لوبیا و البته بسیار تند تهیه میکنند، در یونان آن را با ماست میپزند و در ترکیه سرشیر ماده غذایی خاصی است که به آن اضافه میشود، اما برای تهیه یک سیبزمینی شکمپر منحصر بفرد چند نکته باید رعایت شود که مهمترین آنها عبارتند از:
۱. بهتر است سسی که برای پر کردن سیبزمینیها تهیه میکنید، بعد از آماده شدن ۲۰ دقیقه در یخچال قرار گیرد. به این ترتیب هم طعم مواد آن با یکدیگر آمیخته میشود و هم سرد میشود و این سرد بودن هنگام سرو این غذا ضروری است.
۲. بهتر است سیبزمینیهایی که برای تهیه این غذا استفاده میکنید، بزرگ باشند. البته سیبزمینی بزرگ کالری زیادی نیز دارد و میتواند به اندازه ۲ برابر سیبزمینی متوسط به بدن انرژی برساند.
۳. نباید سیبزمینیها را به حدی آبپز کنید که پوست آنها از بافت نشاستهایشان جدا شود زیرا در این صورت سیبزمینی در ادامه پخت، له خواهد شد.
۴. برای اطمینان از اینکه سیبزمینیها پختهاند یا نه، بهتر است یک سیخ چوبی در سیبزمینیهایی که در آب جوش قرار گرفتهاند، فرو کنید. اگر این سیخ راحت در سیبزمینی فرو رفت، یعنی پخته شده است. البته برای سیبزمینیهای بزرگ بهتر است که سیخ چوبی تا میانه فرو برود تا مطمئن شوید پختهاند.
۵. میتوانید برای هر چه خوشمزهتر شدن سیبزمینیها، در مرحلهای که آنها را در فر قرار میدهید، با قلممو رویشان را با کمی کره آغشته کنید.
۶. ماستی که در تهیه این غذا استفاده میشود، باید چکیده باشد. به این ترتیب، سس بهدست آمده قوام زیادی خواهد داشت و روی سیبزمینیها میماند.
۷. برای اینکه سیبزمینیها داغ سرو شوند، بهتر است آنها را روی صفحههای چدنی داغ قرار دهید. خوردن این غذا در حالی که سیبزمینیها داغ هستند و روی آنها سسی سرد قرار دادهشده است، بسیار لذتبخش خواهد بود.
مقدار کالری
موادغذایی سیبزمینی تنوری شکمپر در مجموع ۱۰۷۵ کیلوکالری انرژی دارد. در صورت تقسیم این غذا میان ۴ نفر، به هر نفر تقریبا ۲۷۰ کیلوکالری انرژی خواهدرسید. در صورتی که آن را با روغن یا ماست بیشتری تهیه و مصرف کنید، به ترتیب حداقل
۴۵ تا ۵۵ کیلوکالری دیگر به مقدار انرژی این غذا اضافه خواهد شد.
همراه این غذا
از آنجا که سیبزمینی جزو سبزیهای نشاستهای است، بهتر است از خوردن نان با این غذا خودداری کنید، حتی نان سبوسدار. کافی است این سیبزمینیها را با کمی نوشیدنی که بهترین آن از نظر هماهنگی طعم، آب انگور قرمز یا سفید است، میل کنید. اگر نوع گازدار آن در دسترستان بود، عالی است. آبمیوههای طبیعی نظیر آب پرتقال قرمز نیز ارزش تغذیهای وعده غذاییتان را افزایش خواهد داد.
اگر لاغر هستید
این غذا برای شما انتخاب خوبی است زیرا در حجم کم، کالری قابلملاحظهای به بدنتان میرساند. برای افزایش مقدار کالری، حتما سطح سیبزمینیها را با کره آغشته و از سس پرچرب برای تهیه این غذا استفاده کنید. بهتر است نوشیدنیتان نیز یک لیوان آب مرکبات باشد تا اشتهایتان افزایش پیدا کند.
اگر فشار خون دارید
سیبزمینی تنوری برای وعده شام شما در صورتی که بین ساعت ۶ تا ۷ شب سرو شود، گزینه مناسبی است البته در صورتی که با زیتونهای بدون نمک تهیه شده باشد و میزان سبزیهای برگ سبز در آن کمی افزایش پیدا کند. نوشیدنیتان نیز بهتر است آب گریپفروت تازه باشد.
اگر یبوست دارید
اگر یبوست دارید، این غذا بهدلیل فیبر و روغن زیتونی که دارد، برای شما انتخاب مناسبی خواهد بود؛ البته در صورتی که کمی مقدار سبزیهای برگ سبز آن را افزایش دهید، کمی نعناع تازه به آن اضافه کنید، مقدار ماست را به حداقل برسانید و آن را با یک لیوان آب معمولی میل کنید.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست