چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
گوجه فرنگی پودری، پوستکنده یا ربی؟
چرا برخی ربهای گوجهفرنگی قرمز خوشرنگ، اما برخی قرمز کمرنگ است؟ این صحت دارد که میگویند هر چه رب قرمزتر باشد ارزش تغذیهای آن بیشتر است؟ آیا به رب گوجهفرنگی رنگ یا مواد نگهدارنده میافزایند؟ گوجهفرنگی پوست کنده کنسروی بهتر است یا رب و پودر آن؟
هر رب قرمز رنگی طبیعی نیست
گوجه فرنگی انواع زیادی دارد، اما آنها که برای تولید رب مورد استفاده قرار می گیرد به دو گروه گرد و گلابی شکل تقسیم می شود. گوجه فرنگی های گرد همان گونه که در بازار هم می بینیم معمولا آبکی، گوشتی، قرمز رنگ، بدون هسته و خوش طعم است، اما گوجه فرنگی های گلابی شکل بافت سفت، کم گوشت، بی رنگ و رسیدگی کمی دارد. حال اگر در فصل تهیه رب، گوجه فرنگی گرد در دسترس باشد، تولیدکننده از آن رب بی مثالی تهیه می کند، اما اگر رب از گوجه های گلابی شکل تهیه شود، رنگی روشن و طعمی نه چندان خوشایند دارد و این نشان دهنده کیفیت پایین یا نارس بودن گوجه است که اگر رب با گوجه های نارس تهیه شده باشد، احتمال وجود سمی به نام سولانین در آن زیاد است که البته در رب های صنعتی میزان این سم کنترل می شود، اما این را هم بدانید برخی تولیدکنندگان غیرمتعهد برای خوش آب و رنگ کردن رب از رنگ های سنتزی استفاده می کنند که محصول با وجود رنگ قرمز بیشتر بی مزه بوده و این یکی از ملاک های تشخیص تقلبی بودن آن است.
رب کم ویتامین، اما ضدسرطان
لیکوپن نوعی آنتی اکسیدان و ترکیبی ضدسرطان و کاهنده بیماری های قلبی و پیری زودرس است که مسئول ایجاد رنگ قرمز در گوجه فرنگی است.
معمولا این رنگدانه زمانی که در جریان فرآوری رب حرارت می بیند، بیشترین تاثیر را پیدا کرده و قابلیت جذب آن در بدن بالا می رود، اما به دلیل همین گرما و حرارت تا حد زیادی ویتامین ها بویژه ویتامین C و اسید فولیک رب تخریب می شود.
در نتیجه لیکوپن و خاصیت ضدسرطانی رب بیشتر، ولی ویتامین های آن کمتر از گوجه فرنگی تازه است و هر چه رنگ رب به رنگ قرمز گوجه فرنگی نزدیک تر باشد خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری دارد.
گوجه فرنگی پوست کنده بهتر است
اما درباره گوجه فرنگی های پوست کنده کنسروی و پودر گوجه موجود در بازار باید بدانید گوجه فرنگی های آب پز کنسروی، گوجه های پوست کنده و کمی حرارت دیده هستند که در آب و نمک نگهداری و تا حد زیادی خواص گوجه فرنگی تازه بجز ویتامین C را داشته و از رب مغذی تر است.
پودر گوجه نیز از خشک کردن کنسانتره تغلیظ شده آب گوجه در دمای بالا یا پایین تهیه می شود و مصرف اولیه آن در سوپ گوجه است و در مقایسه با رب و گوجه کنسروی ویتامین کمتری دارد، اما می توان روی خاصیت ضدسرطانی و آنتی اکسیدانی آن حساب کرد؛ ولی اگر هدف جذب ویتامین C است چه بهتر آن که از گوجه تازه یا آب آن استفاده کنید.
این را هم بدانید رب های صنعتی با داشتن مواد نگهدارنده زود کپک می زند؛ بنابراین رب را داخل ظروف شیشه ای دردار نگهدارید و یک لایه روغن مایع به سطح آن بمالید تا عمل اکسیژن رسانی متوقف و از تشکیل کپک جلوگیری شود و سرانجام محصول را داخل فریزر قرار دهید.
فاخره بهبهانی
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران دولت سیزدهم عزاداری علی باقری دولت چهاردهم پزشکیان دولت رئیس جمهور ترور رهبر انقلاب علیرضا زاکانی
شهرداری تهران محرم هواشناسی تهران قتل تب دنگی زلزله تیراندازی اربعین پشه آئدس عزاداری محرم شورای شهر تهران
واردات خودرو قیمت دلار خودرو قیمت طلا قیمت خودرو حقوق بازنشستگان بازنشستگان سایپا ترافیک بازار خودرو ایران خودرو همستر کامبت
عاشورا سینمای ایران وزیر ارشاد امام حسین تلویزیون دفاع مقدس لیلی رشیدی مهران غفوریان سینما مداحی سریال مختارنامه
فناوری ماه
دونالد ترامپ رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا روسیه ترور ترامپ چین جو بایدن طوفان الاقصی ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال علیرضا بیرانوند رئال مادرید تراکتور باشگاه پرسپولیس یورو 2024 نقل و انتقالات لیگ برتر رامین رضاییان تیم ملی اسپانیا تیم ملی انگلیس
هوش مصنوعی دیابت ناسا اینترنت کد مورس شیائومی اپل
کاهش وزن گرمازدگی تخم مرغ افسردگی