یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
سال ۲۰۰۵ موفقیت بیوتکنولوژی
به گفتهٔ سینداراگ (Sean Darragh) نایب اجرائی سازمان Industry Organization Biotechnology) BIQ) در سال ۲۰۰۵ پیشرفتهای چشمگیری در افزایش پذیرش بیوتکنولوژی برای توسعه و بهبود محصولات کشاورزی و محصولات دامی صورت گرفته است. او همچنین خاطر نشان کرد که بیش از ۹۰ درصد از ۸ میلیون کشاورزی که به تولید و پرورش محصولات بیوتکنولوژی میپردازند از کشورهای در حال توسعه هستند. بهگفتهٔ دراگ در نخستین نسل محصولات بیوتکنولوژی گیاهی بهطور مستقیم باعث سود کشاورزان و کمک به محیط زیست شد. در حالیکه تحقیقات برای تولید نسل دوم محصولات بیوتکنولوژی گیاهی منافع مصرفکننده متمرکز شده است.
دانشمندان برای افزایش و شناخت خود از گیاهان و جانوران، به مطالعهٔ توالی ژنی گیاهان و جانوران پرداختند. در سال ۲۰۰۵، توالی ژن برنج و سگ کشف و رسم شد و همچنین توالی ژن سویا، ذرت بهبود کیفیت تغذیهای محصولات کشاورزی و تقویت گونهای گیاهی، مقابله در برابر خشکسالی، مقاومت در برابر هجوم انگلها و بیماریهای گیاهی استفاه میکنند. بهعلاوه با شناخت جانوران در سطح سلولی، و سلامتی بیشتر دامها در طول زیست، آنها توانائی تولید محصولات گوشتی و شیری مغذیتری را پیدا کردند. از طریق این علم ارزش تغذیهای محصولاتی مانند موز، برنج و سورگوم هم افزایش یافت. تولید روغن سویا با لینولنیک کم برای کاهش نیز انجام شد. در سال ۲۰۰۵ تحقیقات برای تولید واکسیناسیون خوراکی ادامه پیدا کرد. بهطوریکه از طریق این علم، سیبزمینی حاوی واکسن هپاتیت B و گوجهفرنگی حاوی واکسن سارس تولید شد. آزمونهای اولیه روی این سیبزمینی، افزایش ایمنی بدن را در مقابل هپاتیت B تأیید کرد. طی این سال دانشمندان ژاپنی از تولید یک واکسن خوراکی برعلیه تب یونجه خبر دادند.
همچنین از طریق بیوتکنولوژی، لوبیای سویائی تولید کردند که دارای مادهٔ تقویتکنندهٔ رشد مو و توقف ریزش موی ناشی از شیمی درمانی است. پیشرفت دیگر در این علم، استخراج مادهای از سفیدهٔ تخممرغ است. با تلقیح این ماده در لوبیای سویا مادهای در آن تولید شد که رگهای خونی را منبسط کرده و بر گردش خون و رشد موها اثر مثبت داشت.
در این سال پیشرفتهائی در زمینهٔ تحقیقات بیوتکنولوژی حیوانات انجام شدکه منجر به بهبود سلامت حیوانات و در نتیجه ایجاد محصولات حیوانی مغذیتر و سالمتر شد. این امر بهبود سلامت انسانها را در پی داشت. بیوتکنولوژی در حفاظت از محیط زیست و حیوانات در حال انقراض موثر است. از جمله: محققان وزارت کشاورزی آمریکا (USPA) از کشف روشی خبر دادند که طریق آن گاو بهطور طبیعی در برابر ورم پستان که موجب التهاب و تورم غدد شیری و کاهش مقدار شیر میشود. گاوهائی که به این طریق اصلاح نژاد شدهاند، پروتئین کاهندهٔ ورم پستان در بدن آنها تولید میشود. این بیماری سالیانه موجب زیان دو بیلیون دلاری برای تولیدکنندگان شیر در آمریکا میشود.
نژاد جوجهها، گاوها، و خوکها نیز از طریق بیوتکنولوژی اصلاح شدند.
در ژوئن ۲۰۰۵ دانشمندان اسکاتلندی از طریق بیوتکنولوژی، روشی برای تولید آنتی بادی ابداع کردند که از طریق دستکاری سفیده تخممرغ بهدست آمد. این آنتیبادی در مقایسه با روشهای متداول برای درمان سرطان بدخیم پوست روشی بسیار مؤثرتر است.
در آرژانتین، گاوها بهوسیلهٔ این علم به منظور تولید هورمون رشد انسانی اصلاح ژنتیکی شدند.
همچنین در این راه به منظور حفاظت از حیوانات و گونههای در حال انقراض، همانندسازی آنها انجام شد. از نوعی گونهٔ غزال در حال انقراض برای اولینبار در سال ۲۰۰۵ همانندسازی انجام شد و همانندسازی دیگر حیوانات مانند گاومیش نیز مورد توجه قرار گرفت.
در این سال بسیاری از سازمانهای بینالمللی به جمعآوری مطالب علمی پرداختند که فوائد بیوتکنولوژی کشاورزی را بیان میکرد. WTO سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد بیوتکنولوژی میتواند موجب افزایش تولید و بازده محصولات کشاورزی، بالا رفتن کیفیت غذا و تنوع غذائی شود که این امر میتواند به بهبود سلامت و تغذیهٔ انسانها کمک کند.
گزارشها حاکی از آن است که بازده تولید ذرت اصلاح شده در زمینهای کشاورزی شمال آفریقا بین ۷ تا ۵۶ درصد افزایش داشت.
محققان انگلیسی اعلام کردند مصرف جهانی محصولات بیوتکنولوژی کشاورزی، حدود ۲۷ بیلیون دلار به درآمد کشاورزان کمک کرده است. این محصولات باعث کاهش اثرات منفی کشاورزی روی خاک و محیط زیست میشود.
کشف برنج اصلاح نژاد شده در چین هم موجب افزایش بازده این محصول و کاهش مصرف آفتکشها به میزان ۸۰ درصد و همچنین بهبود سلامت کشاورزان شد.
نتیجهٔ مطالعاتی که در دانشگاههای کانکتیکات (Connecticut) و کاگوشیما (Kagoshima) ژاپن انجام شد حاکی از آن است که شیر و گوشت دامهای همانندسازی شده برای مصرف انسانی سالم هستند. نتیجهٔ این تحقیقات تأکید مجددی بود. بر آنچه در سال ۲۰۰۱ آکادمی ملی علوم اعلام کرده بود.
دارای بیش از ۱۱۰۰ شرکت بیوتکنولوژیکی، انستیتوهای آکادمیک، مراکز بیوتکنولوژی دولتی در ایالات متحده و ۳۱ کشور دیگر است که همهٔ محققان آن در زمینهٔ پیشرفت بیوتکنولوژی و محصولات حاصل از آن در زمینههای مختلف فعالیت دارد.
فاطمه احمدیان
منبع: WWW.BIO.org
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست