پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
۱۰ نکته برتر برای استفاده از اینترنت
۱۰ نکته برتر
توضیح: در متن زیر، اگر نشانگر موس خود را روی قسمت های آبی رنگ قرار دهید، توضیح مختصری در مورد آنها نشان داده خواهد شد.
نیازی به تایپ .www ندارید
زمانی که در صفحه اینترنت آدرسی را تایپ می کنید، نیازی نیست که .www را هم تایپ کنید. بطور مثال برای ورود به سایت گوگل، لازم نیست تایپ کنید http://www.google.com ، فقط کافی است در قسمت نوار آدرس مرورگر اینترنت، شما آدرس را بصورت google.com تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید. برای افزایش بیشتر سرعت، در صورتی که قصد بازدید از یک سایت با پسوند com (مثل سایت google) را دارید، فقط کافی است بخش اصلی اسم سایت (در اینجا عبارت google) را در قسمت آدرس تایپ کرده و کلیدهای Ctrl و Enter را با هم فشار دهید. اینکار باعث می شود آدرس بصورت کامل (مثلا Http://www.google.com) وارد شود.
بین فیلدهای متنی به سرعت حرکت کنید
احتمالا تا بحال برای شما پیش آمده است که در اینترنت ، فرم اطلاعات را پر کرده باشید (مثل فرم قسمت عضویت در سایت های مختلف)، برای حرکت سریع بین قسمت هایی که لازم است پر شود، کافی است از کلید Tab استفاده کنید، استفاده از کلید Tab باعث می شود نشانگر به بخش بعدی منتقل شود و شما می توانید به راحتی به نوشتن اطلاعات ادامه دهید. لازم به ذکر است در صورت نیاز به بازگشت به قسمت قبلی، می توانید از ترکیب کلیدهای Shift و Tab استفاده کنید (یعنی Shift + Tab).
نکته: این راهنمایی برای دکمه ها هم قابل استفاده است، بطور مثال در صورتی که آخرین بخش متن مورد نظر را کامل کردید، می توانید چند بار کلید Tab را فشار دهید تا دکمه تائید انتخاب شود (یک مربع هاشور دار دور قسمت انتخاب شده قرار خواهد گرفت) و برای تائید اطلاعات کلید Enter را فشار دهید.
از تمام قدرت موتورهای جست و جو استفاده کنید
سعی کنید بیشترین بهره را از جست و جوی عبارت های مورد نظر خود در موتورهای جست و جو دریافت کنید. بطور مثال، اگر شما عبارت خدمات کامپیوتری را بوسیله گوگل جست و جو کنید، نتایج نشان داده شده، تمام صفحاتی خواهند بود که هم عبارت خدمات و هم کامپیوتر در آن ها وجود دارد، نه صرفا صفحاتی که کلمات خدمات و کامپیوتر در آنها در کنار هم قرار داشته باشد. برای دقیق تر کردن جست و جوی خود می توانید زمان استفاده از موتور جست و جو، عبارت مورد نظر خود را در داخل دو " قرار دهید (یعنی مثلا بصورت "خدمات کامپیوتری" ) . اینکار باعث می شود، فقط صفحاتی به شما نشان داده شود که دقیقا همین ترکیب در آنها وجود دارد.
خیلی از افرادی که به تازگی شروع به استفاده از اینترنت می کنند نمی دانند که زمانی که عبارتی را در یک موتور جست و جو همانند Google می نویسند، برای شروع سرچ می توانند بجای انتخاب دکمه جست و جو توسط موس، کلید Enter را فشار دهند.
کلیدهای میانبر برنامه های مرورگر اینترنت
تعدادی کلید میانبر هست که شما می توانید در زمان استفاده از اینترنت، برای افزایش سرعت خود از آنها استفاده کنید، بعضی از این موارد در ذیل آورده شده است:
فشردن Alt + D در همه مرورگرهای اصلی اینترنت، نشانگر را به قسمت آدرس منتقل می کند. اینکار می تواند نیاز شما به کلیک با موس در قسمت آدرس بار را از بین برده و در زمان شما صرفه جویی کند.
برای بزرگ و کوچک کردن فونت صفحه می توانید از ترکیب کلید Ctrl و چرخ موس (Ctrl + mouse wheel) استفاده کنید. با نگاه داشتن Ctrl و چرخاندن چرخ موس به سمت بالا، فونت بزرگ شده و با چرخاندن آن به سمت پائین، فونت کوچک می شود.
برای رفتن به صفحه قبلی می توانید کلید Backspace را فشار دهید. راه دیگر اینکار، استفاده از ترکیب ← + Alt می باشد.
برای بارگذاری مجدد (reload) صفحه می توانید از کلید F۵ استفاده کنید.
برای نمایش صفحه اینترنت بصورت تمام صفحه (Full screen) می توانید از کلید F۱۱ استفاده کنید. فشردن مجدد F۱۱، وضعیت نمایش صفحه را به حال معمولی باز خواهد گرداند.
برای باز کردن بوک مارک (Bookmark) های اینترنت، می توانید از ترکیب Ctrl + B استفاده کنید.
برای جست و جوی عبارتی خاص در صفحه اینترنت، از کلیدهای Ctrl + F استفاده کنید.
از زبانه ها در مرورگرهای اینترنت استفاده کنید
در تمام برنامه های جدید مرورگر اینترنت، امکان باز کردن صفحات در زبانه های مختلف وجود دارد. زمانی که در حال خواندن یک صفحه هستید، اگر به لینکی برخورد کردید که نظر شما را جلب کرد، می توانید بجای استفاده از کلیک چپ که باعث از دست رفتن صفحه فعلی می شود، از کلید وسط (چرخ موس را فشار دهید تا دکمه زیر چرخ موس کلیک شود) موس یا از ترکیب Ctrl + کلیک چپ استفاده کنید. اینکار باعث باز شدن آن صفحه در یک زبانه جدید می شود و شما می توانید بعد از اینکه صفحه کنونی را مطالعه کردید، زبانه صفحه جدید را انتخاب کنید.
مرورگرهای مختلف را امتحان کنید
اگر شما از جمله افرادی هستید که صرفا از مرورگر Internet explorer استفاده می کنید، وقت آن شده است که شانسی به مرورگرهای دیگر هم بدهید. مرورگرهای جدید، سرعت و قابلیت های بسیار بیشتری به نسبت مرورگر Internet Explorer ویندوز دارند و می توانند تجربه ای کاملا متفاوت از استفاده اینترنت در اختیار شما قرار دهند. از جمله این مرورگرها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
Google Chrome
Mozilla Firefox
Opera
برای مرورگر خود پلاگین (Plugin) و Addon نصب کنید
هر کدام از مرورگرهایی که در بالا ذکر شد، دارای جامعه بزرگی از افراد داوطلب می باشد که برای افزایش قابلیت آن مرورگر، پلاگین و Addon های جدید برای آن می نویسند و شما می توانید براحتی از آن قابلیت ها استفاده کنید. بطور مثال، یکی از پلاگین های Firefox به شما این قابلیت را میدهد که بدون نیاز به مراجعه به سایت های موتور جستجو، به راحتی تنها از طریق نوار آدرس، جستجوی خود را توسط آن موتورها انجام دهید. برای بررسی و نصب پلاگین های Firefox به این صفحه مراجعه کنید.
از خدمات آنلاین استفاده کنید
صدها نوع خدمات مختلف آنلاین وجود دارد که شما می توانید بطور کاملا مجانی از آنها استفاده کرده و کار خود را انجام دهید. از جمله خدمات برتر مجانی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
ایمیل: همانند Gmail و Yahoo mail
دائره المعارف: همانند Wikipedia
نقشه: همانند Google maps
ویدیو: همانند Youtube و آپارات
اشتراک گذاری فایل: مثل Mediafire، Uploaded.to
دیکشنری و لغت نامه: مثلا Google Translate و واژه یاب
عکس: مثل Google image
خبر: سایت های خبری ایرانی همانند ایسنا یا خارجی همانند Euro news
wiki.۵۰۴۰.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست