سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
مجله ویستا

سرگذشت نوح نبی (ع)


سرگذشت نوح نبی (ع)

ای پیامبر بر قریشیان سرگذشت نوح(ع) را تلاوت کن، آنگاه که نوح(ع) به ملت خود گفت اگر مقام و تذکر دادن من به نشانه‌های الهی بر شما گران و بزرگ می‌آید من به خداوند توکل می‌کنم پس شما …

ای پیامبر بر قریشیان سرگذشت نوح(ع) را تلاوت کن، آنگاه که نوح(ع) به ملت خود گفت اگر مقام و تذکر دادن من به نشانه‌های الهی بر شما گران و بزرگ می‌آید من به خداوند توکل می‌کنم پس شما کارتان و شریکانتان را جمع کنید سپس کار شما بر شما پوشیده نباشد سپس زندگی را پایان دهید و به من مهلت ندهید اما اگر از این کارها روی برگردانید من از شما پاداشی طلب نمی‌کنم و پاداش تنها بر پروردگار است و من امر شدم که از مسلمانان باشم، اما قوم نوح او را تکذیب کردند و سپس توفان الهی فرا رسید و ما نوح و همراهان او را در کشتی نجات دادیم و آنها را جانشینان روی زمین قرار دادیم و مخالفان نوح را همان کسانی که نشانه‌های الهی ما را تکذیب کردند غرق کردیم پس ببین عاقبت بیم داده‌شدگان چگونه بود.

سپس ما بعد از نوح نبی(ع) رسولانی را برانگیختیم تا به سوی قومشان بروند و آنها با دلایل روشن نزد ملت‌هایشان رفتند، اما آنها حسب آنچه از اخبار و احکام انبیاء تکذیب می‌کردند به رسولان الهی ایمان نیاوردند و ما این‌گونه بر قلب‌های تجاوزکاران مهر سیه‌بختی می‌زنیم.

سرگذشت موسی و هارون

بعد از سپری شدن روزگاران انبیاء و نوح نبی، ما موسی و هارون را به سوی فرعون و مردم او با نشانه‌های الهی‌مان مبعوث کردیم اما آنها کبر ورزیدند و از ایمان به موسی خودداری کردند و آنها قوم و ملتی مجرم شدند، پس آنگاه که معجزات الهی را از دست موسی مشاهده کردند چنین گفتند که این کارها جادوگری آشکار است، موسی در پاسخ به آنها گفت: آیا بعد از این‌که حق نزد شما آمد می‌گویید این سحر آشکار است در حالی که جادوگران رستگار نمی‌شوند. ملت فرعون به موسی گفتند آیا تو آمده‌ای که ما را از آنچه که پدرانمان را بر آن یافتیم منصرف کنی و برای شما دو نفر (موسی و هارون) بزرگی و بلندمرتبه‌ای باشد، ما هرگز به شما دو نفر ایمان نمی‌آوریم.

فرعون به اطرافیانش گفت همه ساحران باسواد را نزد من بیاورید آنگاه که جادوگران آمدند موسی به آنها گفت شما حاصل دانش جادوگری‌تان را بیفکنید وقتی که ساحران حاصل جادوگری‌شان را به زمین افکندند موسی گفت آنچه شما آوردید جادوگری است، به درستی که خداوند آن را به زودی باطل می‌کند، همانا خداوند عمل مفسدان را اصلاح نمی‌کند و خداوند حق را به کلمات و آثار خود ثابت می‌کند اگرچه مجرمان آن را اکراه داشته باشند، آنگاه کسی به موسی ایمان نیاورد مگر فرزندانی از قومش که از فرعون و مردمش می‌ترسیدند از این‌که فرعون بر آنها دسیسه و فتنه‌گری کند وبه درستی که فرعون در زمین جاه‌طلب و از مسرفین بود.

موسی به ملت خود گفت ای ملت من اگر به خداوند ایمان آوردید و تسلیم اراده الهی و مسلمان هستید پس بر او توکل کنید آنها در پاسخ عرض کردند، بر خداوند توکل کردیم، پروردگارا ما را مورد فتنه و آزمایش قوم ستمکار قرار نده و ما را به رحمت خودت از قوم کافران نجات بده.

ما به موسی و برادرش هارون وحی کردیم که در مصر خانه‌هایی برای قومتان انتخاب کنید و خانه‌هایتان را مقابل یکدیگر قرار دهید و نماز به پای دارید و به مومنان بشارت دهید.

نفرین موسی(ع) علیه فرعون

موسی به محضر الهی عرض کرد: پروردگارا همانا شما به فرعون و مردمش زینت و اموال فراوان در زندگی دنیا دادی تا مردم را از راه شما گمراه کنند پس اموالشان را نابود کن و بر قلب‌هایشان سخت بگیر تا ایمان نیاورند تا اینکه عذاب دردناک را ببینند و بدان گرفتار شوند. خداوند در پاسخ فرمود نفرین شما علیه فرعون به اجابت رسید.

احمد اسماعیل تبار