شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

تغذیه متعادل


تغذیه متعادل

برای بیشتر ما به دست آوردن تعادل در زندگی یک امر بسیار حیاتی و مهم است و جنبه های مختلف زندگی نظیر فعالیت های درسی، ورزشی، شغلی، اجتماعی و... را در برمی گیرد.ایجاد تعادل در تغذیه …

برای بیشتر ما به دست آوردن تعادل در زندگی یک امر بسیار حیاتی و مهم است و جنبه های مختلف زندگی نظیر فعالیت های درسی، ورزشی، شغلی، اجتماعی و... را در برمی گیرد.ایجاد تعادل در تغذیه نیز به همین ترتیب است برای این که بدن شما در بهترین وضعیت محفوظ باشد لازم است نوع و زمان مصرف مواد غذایی را به دقت تنظیم کنید.یک رژیم غذایی متعادل به معنای مصرف مواد متعدد برای اشخاص مختلف است.یک رژیم غذایی خاص برای افراد مناسب نیست ولی صرف نظر از سن یا سطح فعالیت برای تغذیه مناسب ۳ اصل کلی وجود دارد: تعادل، تنوع و میانه روی.

تعادل

به دست آوردن تعادل ۲ حیطه را در برمی گیرد، نخست آن که شما باید بین مقدار کالری دریافتی و میزان کالری که می سوزانید تعادل برقرار کنید و دوم آن که لازم است دریافت مواد غذایی انرژی زا یعنی کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی را متعادل کنید حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد کالری شما باید از کربوهیدرات ها، ۱۲ تا ۲۰ درصد از پروتئین و ۲۰ تا ۲۵ درصد از چربی تامین شود.

تنوع

برای این که بدن شما سالم بماند نیاز به مواد غذایی متفاوتی دارد و بهترین راه برای این که مطمئن شوید تمام مواد غذایی مورد نیازتان تامین شده، مصرف مواد غذایی متنوع است.هر گروه غذایی تامین کننده مواد غذایی خاص است و هر غذای خاص ترکیب منحصر به فردی از مواد مغذی دارد. به عنوان مثال، فرآورده های لبنی، پروتئین و کلسیم را و فرآورده های گوشتی، آهن، روی و پروتئین را فراهم می کند.اگر یکی از گروه های غذایی را از وعده های غذایی خود حذف کنید در واقع آن دسته از مواد غذایی را که توسط آن گروه تامین می شود از دست داده اید.

میانه روی

بیشتر مردم بیش از آن که از کمبود مواد غذایی رنج ببرند، بیش از حد مورد نیاز از مواد غذایی استفاده می کنند و به طور معمول غذای آن ها دارای کالری زیاد و چربی، کلسترول و سدیم بسیار بالاست و میانه روی در مصرف این قبیل غذاها قسمتی از یک رژیم غذایی متعادل است.

هرم مواد غذایی

باز کردن کلید تغذیه موفقیت آمیز با تعیین نیازهای تغذیه ای فرد بر مبنای سن و میزان فعالیت و سپس ترجمه این نیازها به انتخاب های غذایی امکان پذیر است، هرم مواد غذایی می تواند به شما کمک کند تا غذاهایی را انتخاب کنید که به تعادل، تنوع و میانه روی برسید.در قاعده این هرم غلات و حبوبات نظیر انواع نان، برنج و ماکارونی قرار دارد، این مواد غذایی دارای مقادیر زیادی کربوهیدرات است و باید اساس و زیربنای رژیم غذایی شما را تشکیل دهد و بیش از دیگر مواد غذایی از آن ها استفاده کنید.میوه ها و سبزی ها لایه بعدی هرم را تشکیل می دهد، بیشتر مردم به اندازه کافی از میوه و سبزی استفاده نمی کنند و بدین ترتیب از مواد مغذی موجود در این غذاها محروم می شوند و فرآورده های گوشتی و لبنی لایه بندی را تشکیل می دهند. این غذاها بیشتر منشاء حیوانی دارد و از آنجا که این مواد غذایی دارای چربی زیادی است از انواع کم چرب آ ن ها (مثل شیر کم چرب، گوشت بی چربی و ...) استفاده کنید.در راس هرم، چربی ها، شیرینی و انواع روغن ها قرار دارد غذاهایی نظیر سس، سالاد، پنیر خامه ای، کره و مارگارین، شربت و شیرینی دارای کالری زیادی بوده و ویتامین و مواد مغذی آن ها کم است.