چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مزوتراپی بیولوژیک یا سلول درمانی
مزوتراپی بیولوژیک یا سلول درمانی(ACR . PRP) مزوتراپی بیولوژیک با استفاده از خون خود بیمار طی انجام فرآیندی، پلاسمای غنی شده از پلاکت استخراج میشود و به خود بیمار در موضع مورد نظر، تزریق میشود که در واقع نوعی پیوند سلولی است که سلولهای زنده خود بیمار را پس از جداسازی به بافت هدف منتقل میکنیم.
۳ مزیت اولیه PRP شامل: اتصال به سلولهای بنیادی، افزایش غلظت فاکتور رشد و بازسازی بافت جدید است. بعد از تزریق سلول شروع به تقسیم شدن و رشد میکند و بازسازی عظیم سلولی در ناحیه درمانی آغاز میشود.
پلاکتها نقش کلیدی و مهمی در فعال سازی فرآیندها و تولید فاکتورهای رشد و پروتئینهای خاص دارند و همین نقش کلیدی، شکل گیری تئوری شد که از پلاکتها در ترمیم بافتهای بدن استفاده شود و در رشته هایی مثل ارتوپدی، پوست و زیبایی، جراحی عمومی، دندانپزشکی، چشم پزشکی و .... جایگاه ویژه ای پیدا کرد.
پلاکتها در واکنش تروما و آسیب بافتی و پارگی عروق با ایجاد پلاک و لخته منجر به هموستاز شده و سپس با ترشح پروتئینهای خاص، ترمیم بافتی را سبب میشود که شامل کموتاکسی سلولها، پرولیفراسیون و تمایز سلولها، حذف بافت آسیب دیده، ایجاد عروق و ماتریکس خارج سلولی و بازسازی بافت آسیب دیده است .
● پلاکت چیست؟
خون شامل پلاسما و عناصر جامد معلق در پلاسما یعنی گلبولهای قرمز و سفید و پلاکتها است. پلاکتها اجسام کروی یا بیضوی کوچکی به قطر دو تا پنج میکرون هستند که از قطعه قطعه شدن سیتوپلاسم سلولهای بزرگی به نام مگاکاریوسیت در مغز استخوان حاصل میشوند. تعداد پلاکتها در خون انسان ۱۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار در میلیمتر مکعب است. در پلاکتها اجزایی به نام گرانول وجود دارند که در هر پلاکت حدود ۱۵۰ الی ۸۰ گرانول وجود دارد که توسط یک واحد غشایی به هم متصل میشوند که حاوی بیش از ۳۰ پروتئین فعال نظیر سروتونین و فیبر نیوژن، انواع فاکتورهای رشد و یون کلسیم است که بسیاری از آنها نقش اساسی در هموستار و ترمیم دارد.
ناحیه زیر غشایی پلاکتها شامل میکرو فیلامانهای اکتین و میوزین (پروتئین اساسی عضلات) هستند.
موقعی که به بافت آسیب میرسد بعد از هموستاز (قطع فیزیولوژیک خونریزی) همزمان فرآیند ترمیم شروع میشود که شامل سه فاز است:
فاز التهابی:
فاز التهابی اولین پاسخ بدن به هرگونه آسیبی است. نوترفیلها اولین سلولهای التهابیاند که سریعاً به محل میرسند، سپس سلولهای بنیادی مزانشیمال، که مسئول تشکیل استخوان، غضروف، بافت فیبری، عروق و سایر بافتها هستند.
فاز تکثیر:
فاز تکثیر از روز سوم شروع میشود. در طول این مرحله، ترشح فاکتورهای مختلفی از پلاکتها، نظیر فاکتور رشد و سیتوکین به همراه سایر عوامل محیطی نظیر مواد مغذی، یونها، اکسیژن. هورمونها باعث میشود که سلولهای بنیادی مزانشیمال تکثیر و به سایر سلولهایی که جهت بازسازی محل آسیب بافتی مورد نیاز است تبدیل شود.
فاز تجدید ساختار:
فاز تجدید ساختار حدود سه هفته بعد از آسیب شروع میشود و ممکن است سالها طول بکشد.
با توجه به مطالب بالا در فرآیند ترمیم پلاکتها نقش اساسی را دارند و اگر به طور مصنوعی پلاکتها را فعال و در محل مورد نظر تزریق کنیم موجب تحریک و شروع به بافت سازی میکند بطور مثال اگر در استخوان با غضروف تزریق شد و باعث ترمیم شکستگی یا سائیدگی آنها میشود. در فولیکول مو باعث رویش مجدد و تقویت و در پوست باعث کلاژن سازی و رفع چین و چروک و جوانسازی پوست می شود.
● PRP اکسیر جوانی
طراوت و شادابی پوست صورت در اثر گذر زمان دچار دستخوش و تغییر میشود و آرزوی هر انسانی، پایداری آن است. درحال حاضر PRP برای جوانسازی صورت، خط اخم و خنده، چین و چروک، پف و کبودی زیر چشم انتخاب اول است و نسبت به روشهای تزریق بوتاکس و ژل که روشی موقتی و همراه با عوارض جانبی است.
در PRP با استفاده از فاکتورهای رشد پلاکتهای خون، فیبروبلاستها و سایر سلولهای بنیادی تحریک شده و فعالیت کلاژن سازی پوست به سلولهای جوانی باز میگردد. مزوتراپی بیولوژیک در درمان ضایعات حاصل از جوش غرور جوانی، امید تازه ای در دل این دسته از بیماران به وجود آورده است .
● طاسی سر و ریزش مو:
مزوتراپی بیولوژیک و کلاسیک روش موثری برای درمان ریزش مو و کم مویی (چه نوع هورمونی و چه نوع غیر هورمونی) است ،PRP فقط در یک جلسه انجام میشود.
● اثرات عمدهPRPدر رشد موها:
طولانی کردن دوره عمر موها
تشدید و تقویت فرآیند ترمیم پذیری در موهای آسیب دیده
تحریک و تشدید رشد رویش در موهای به خواب رفته،کوچک و کرکی
نکته جالب اینکه موهایی که به وسیله PRP رشد میکند، از همان ابتدا موهای طبیعی است که کرک مانند نیستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست