سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
برچسب ها را حتماً بخوانید
آلرژی غذایی شرایط خاص فیزیولوژیکی است که با سیستم ایمنی بدن ارتباط دارد و تشخیص آن از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا با تشخیص صحیح و یافتن راه های کمکی و تصمیم برای مهار و کنترل آن می توان عوارض ناشی از آلرژی های غذایی را به حداقل رساند. آلرژی های غذایی شرایطی است که فرد نسبت به ترکیبات غذایی خاص مانند پروتئین ها حساسیت پیدا می کند و واکنش سیستم ایمنی به طور خفیف یا شدید خواهد بود که حتی ممکن است موجب حمله های آنافیلاکتیک شده و در نهایت منجر به مرگ شود. این حمله ها گاهی به قدری شدید است که راه عبور هوای تنفسی بسته می شود. مواد غذایی مانند بادام زمینی، غذاهای دریایی، شیر و تخم مرغ از منابعی هستند که در کودکان موجب حساسیت بالا شده و حمله های آنافیلاکتیک در آنها ممکن است ظاهر شود.
آلرژن های غذایی آنتی ژن ها، پروتئین ها یا مولکول های بزرگ موجود در غذا هستند که سیستم ایمنی نسبت به آنها واکنش نشان می دهد. ایمونوگلوبین E نسبت به مواد خارجی واکنش نشان داده تا بدن از آنها عاری شود. علائم آلرژی غذایی به صورت عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات و آسم ظاهر می شود.
دو نوع آلرژی غذایی وجود دارد که عبارتند از؛
۱) آلرژی فوری
۲) آلرژی های تاخیری
آلرژی های فوری بلافاصله پس از چند دقیقه ظاهر می شوند و معمولاً از انواع خطرناک و شدید هستند، ولی آلرژی های تاخیری معمولاً تا ۴۸ ساعت پس از صرف آلرژن های غذایی ظاهر می شوند.
بیشترین ماده غذایی که آلرژی در افراد را سبب می شود پروتئین تخم مرغ و ترکیب لیزوزیم است که برخی اوقات در تهیه پنیر نیز از آن استفاده می شود و حتی روی برچسب های غذایی نیز نوشته نمی شود.
تشخیص آلرژی
تشخیص را می توان با دو روش پزشکی و تغذیه یی انجام داد.
۱) آزمایش تشخیص پزشکی؛ آزمایش پوست که با خراشیدن آن و تماس عصاره یی غذا و بررسی میزان حساسیت آن با تظاهر دانه های قرمزرنگ تشخیص داده می شود.
آزمایش رادیوآلرژو سوربنت (RAS) با استفاده از نمونه خون انجام می شود. هر دو آزمایش ممکن است با خطای نسبی روبه رو باشد و باید با نظر پزشک انجام شود.
۲) آزمایش های تشخیص تغذیه یی؛ گرفتن تاریخچه مناسب از داشتن سابقه آلرژی غذایی در گذشته حدود ۲ تا ۴ هفته قبل یا در بین افراد خانواده از میان انواع مختلف غذا و نوشابه ضروری است.
درمان آلرژی های غذایی
حذف ماده غذایی آلرژی زا پس از تشخیص و ادامه یک رژیم غذایی کافی و متناسب با نیازها برای درمان آن استفاده می شود. آموزش ارزش بسیار زیادی در درمان آلرژی غذایی دارد. دانش تغذیه فرد نسبت به ماده غذایی آلرژن یا منابع غذایی که در فرآیند آن ممکن است حاوی ماده غذایی آلرژن باشد، اهمیت بسزایی دارد. خواندن برچسب های غذایی در انتخاب منابع غذایی بسیار مهم است، زیرا با اطلاع از ترکیبات آن می توان آلرژن ها را جست وجو کرد و با مصرف غذای مناسب ایمنی لازم تامین شود.
حذف رژیم غذایی
با حذف غذاها عامل آلرژن غذایی شناخته می شود. این رژیم غذایی برای یک تا دو هفته به طول می انجامد. ابتدا با یک رژیم غذایی بسیار ساده و محدود که آلرژن های غذایی حذف شده است، شروع می شود و به ترتیب هر یک از غذاها جداگانه برای دو تا سه روز داده شده و حساسیت آن بررسی می شود و با بروز علائم نسبت به هر یک از غذاها، آلرژن یا ماده آلرژی زا شناخته می شود.
دکتر ابراهیم رزم پا
متخصص و جراح گوش، حلق و بینی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
حماس غزه آمریکا رافائل گروسی رهبر انقلاب حج مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان دولت دولت سیزدهم حسین امیرعبداللهیان رسانه
هواشناسی تهران قتل شهرداری تهران حجاب قوه قضاییه سیل فضای مجازی آموزش و پرورش سلامت سیلاب سازمان هواشناسی
قیمت خودرو خودرو مالیات ایران خودرو بانک مرکزی قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو قیمت دلار مسکن حقوق بازنشستگان
تئاتر دفاع مقدس سریال تلویزیون نمایشگاه کتاب سینمای ایران مسعود اسکویی صدا و سیما سینما
دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان فضا
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه فلسطین روسیه رفح چین اوکراین طوفان الاقصی نوار غزه مصر طالبان
استقلال فوتبال پرسپولیس لیگ برتر ذوب آهن نساجی لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی سپاهان رئال مادرید جواد نکونام
هوش مصنوعی اپل سامسونگ آیفون باتری مایکروسافت گوگل ناسا تلفن همراه ماهواره
بیماران خاص کاهش وزن رژیم غذایی زیبایی بیمه دندانپزشکی فشار خون سبزیجات