پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه مرغ ترش گیلانی (خورش مرغ ترش شمالی)
خورش مرغ ترش یا مرغ تورش یکی از انواع غذاهای خوشمزه گیلانی است. این خورشت خوشمزه با استفاده از سبزیجات معطر محلی، مرغ، لپه و ... تهیه میشود.
خورش مرغ ترش یکی از پرطرفدارترین و اصیلترین غذاهای گیلانی است و علیرغم آنکه مانند میرزا قاسمی و یا کباب ترش زیاد مورد توجه اقوام غیر شمالی قرار نگرفته، اما بسیار خوشمزه و خوشعطر و بوست.
مانند بسیاری از غذاهای شمالی، نوع مازنی و گیلکی این غذا باهم تفاوتهایی دارند و البته هر دو خوشمزه و پرطرفدار هستند و انتخاب نوع این غذا به ذایقه شما بستگی دارد.
جالب است بدانید که برخی از غذاهای شمالی مانند مرغ ترش، اناربیج، باقلا قاتق، میرزا قاسمی و زیتون پرورده و چند غذای محلی گیلانی دیگر تا به حال به ثبت ملی رسیدهاند که این مورد، افتخاری برای مردم این خطه است و به نوعی این غذاهای ثبتشده، برند این استان محسوب میشوند.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه مرغ ترش گیلانی را به شما آموزش دهیم که بر خلاف آنچه در اکثر رستورانهای کشور به اسم مرغ ترش به مهمان ازائه میشود، در آن خبری از رب انار نیست و دارای لپه نیز هست.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه مرغ ترش گیلانی را به شما آموزش دهیم که بر خلاف آنچه در اکثر رستورانهای کشور به اسم مرغ ترش به مهمان ازائه میشود، در آن خبری از رب انار نیست و دارای لپه نیز هست.
مواد لازم برای تهیه خورش مرغ ترش گیلانی:
مرغ | به قطعات دل خواه |
لپه | نصف پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
تخممرغ | 2 عدد |
سیر | 5-6 حبه |
سبزی معطر(تره، جعفری، گشنیز، نعناع، خالواش) | 300 گرم |
آب نارنج یا آبغوره | نیم پیمانه |
نمک، فلفل، زردچوبه یا زعفران | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش مرغ ترش گیلانی:
- برای تهیه خورش مرغ ترش گیلانی مانند هر غذای دیگری که دارای حبوبات است باید لپه را از شب قبل خیس کنید.
- برای شروع پخت غذا ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت دهید تا سبک شود.
- مرغها را روی پیازها بچینید و کمی تهت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
- لپههای خیساندهشده را به مرغ و پیاز اضافه کنید و کمی مواد را باهم تفت دهید.
- حالا به اندازه کافی روی آنها آب بریزید و حرارت را کم کنید.
- در ظرفی جدا، سیر لهشده را با سبزیجات معطر همراه با مقداری روغن تفت دهید. میتوانید مانند سرخکردن سبزی قورمه سبزی، سبزی را سرخ کنید و یا به یک تفت مختصر بسنده کنید.
- بعد از مدتی، وقتی لپهها و تکههای مرغ کمی پخته و نرم شدند، سبزی و سیر سرخشده را به آنها اضافه کنید.
- در آخرین مراحل پخت؛ نمک، فلفل، زعفران و آب نارنج را اضافه کنید.
- تخممرغها را داخل کاسهای بشکنید و با چنگال خوب بهم بزنید.
- وقتی خورش پخته شد و جا افتاد، تخممرغهای همزده را به آنها اضافه کنید و صبر کنید تا تخممرغها بسته شوند.
- خورش مرغ ترش حدود 10 دقیقه بعد از اضافهکردن تخممرغ آماده سرو است.
چند نکته درباره تهیه خورش مرغ ترش گیلانی:
- اگر خالواش در دسترس نیست، آن را حذف کنید.
- تخممرغ آب خورش را میکشد و از آنجا که این خورش نباید آبکی باشد، قبل از اضافهکردن تخممرغ، آب غذا را اندازه کنید.
- اگر لپهها دیرپز هستند و دیدید که مرغ آماده شده و لپهها هنوز نپختند، میتوانید مرغ را از داخل ظرف بیرون آورید و وقتی لپهها پخته شدند دوباره مرغ را داخل ظرف قرار دهید.
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست