چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
افسردگی نوجوانان و بلوغ
افسردگی نوجوانان را با نشانههای بلوغ اشتباه نگیرید، روانپزشكان به پدر و مادرهای جوان هشدار میدهند.
پزشكان دانشگاه آكسفورد به تازگی دریافتهاند پسرانی كه پدرانشان افسرده هستند، دو برابر بیش از دختران دارای پدر افسرده، دچار اختلالات رفتاری و احساسی در دوران پیش از مدرسه می شوند. محققان میگویند افسردگی مادر در زمان كودكی فرزندش، روی رفتارهای اجتماعی زمان بزرگسالی وی تاثیر دارد اما در مورد پدران، نتایج تغییر روحیه آنها به سرعت روی كودكان مشخص میشود و رشد روانی آنها را دچار اختلال میكند. به همین جهت، این محققان به تمام والدین جوان توصیه میكنند كه: در صورتی كه برای بار اول، صاحب فرزند میشوید، حتما از مشاوران خانواده جهت تثبیت روحی خود كمك بخواهید.
دكتر مهدی تهرانی دوست، روانپزشك كودكان و رئیس بیمارستان روزبه نیز، در خصوص افسردگی كودكان و نوجوانان میگوید: افسردگی در سنین پایین، علائم افسردگی در بزرگسالان را ندارد و به همین دلیل است كه توجه كمتری به آن میشود. در واقع، شناخت این بیماری در كودكان، آسان نیست. یك بالغ افسرده، افسردگی و غمگینیاش را نشان میدهد اما در یك كودك افسرده، تظاهر افسردگی ممكن است به صورت عصبانیت، تحریكپذیری و گاهی پرخاشگری باشد. به همین دلیل، گاهی شناسایی نمیشود و یا با علائم دوره بلوغ اشتباه گرفته میشود. در كنار آن، علائم دیگری از قبیل تغییر در ارتباطات اجتماعی كودك و نوجوان پیش میآید بدین معنا كه، نوجوان بیشتر گوشهگیر است و ارتباطش با افراد خانواده و دوستان كم میشود و یا این كه دچار افت تحصیلی میشود. تغییرات در خواب هم از جمله مشكلات كودك و نوجوان افسرده است بدین معنا كه در بزرگسالان مشكل كمخوابی و در كودكان و نوجوانان مشكل پرخوابی ایجاد میشود. كودكان افسرده به بیدار بودن رغبتی نشان نمیدهند و تا نیمههای روز در خواب هستند. دكتر تهرانی دوست معتقد است: <نوجوانان افسرده، خانواده را تحمل نمیكنند و ممكن است رفتارهای خلاف اجتماعی و خلاف شا‡ن خانواده انجام دهند. سوءمصرف مواد، درگیریهای قانونی، رفتارهای مهار گسیخته جنسی، فرار از خانه و كشیدن سیگار در سنین پایین از جمله كارهائی است كه ممكن است نوجوان افسرده انجام بدهد.> او ادامه میدهد كه: به تازگی در كودكان ۱۰ تا ۱۵ سال، مشكل اختلال خُلقی دو قطبی تشخیص داده شده است، بدین صورت كه كودك ممكن است گاهی بیش از حد شاد و گاهی بیش از حد غمگین باشد. این بیماری از اختلالهای نسبتاً شایع در سن نوجوانی و پیش از نوجوانی است. در این بیماری حتی ممكن است كه شادی و افسردگی مخلوط با هم باشد و باعث شود كه تشخیص با مشكل روبرو شود. این بیماری در ابتدا ممكن است با افسردگی شروع شود و بعد به صورت اختلال دو قطبی خود را نشان دهد. تحریكپذیری فرد در اختلال دو قطبی بسیار بیشتر از حالت افسردگی ساده است و پرخاشگریهایش نیز شدیدتر است. در اختلال دو قطبی ممكن است كودك در خانه بسیار غمگین و افسرده باشد اما در بیرون از خانه بسیار شاد نشان دهد. هنگامی كه پرخاشگری زیاد و خُلق متغیر در كودك وجود داشته باشد باید احتمال بروز اختلال دو قطبی را در كودك بدهیم.
دكتر تهرانی دوست به خانوادهها هشدار میدهد كه مبادا این تغییرات خُلقی را با تغییرات طبیعی دوران بلوغ اشتباه بگیرند. او در خصوص نقش خانوادهها در درمان این بیماری میگوید: باید به خانوادهها آموزش داد تا با این كودكان چگونه رفتار كنند تا استرس كمتری به آنها وارد شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست