شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
رایانه خود را خنک تر کنید
همیشه سؤالاتی پرسیده می شود که فن کامپیوترم زیاد سر و صدا می کند یا اینکه چگونه می توانم صدای فن را کمتر کنم؟ قبل از هر چیز اولین نکته اینکه وقتی فن شروع کند به ایجاد صدای اضافی معنی اش این نیست که دچار اشکال شده است و بایدتعویض شود. پایین آمدن دور فن و عدم تواناییش در خنک کردن بخش مربوط به آن، یک مبحث است و کثیف بودن فن و گرد و خاک گرفتنش بحث دیگری. پایین آمدن دور فن زمانی خطرناک است که شما بتوانید پره های فن را در حین چرخش با دست متوقف کنید ولی اگر در شرایطی غیر از این فن شما صدای اضافی در حین چرخش تولید می کند ممکن است علتش گرد و خاک گرفتن فن یا عواملی شبیه به آن باشد. کلاً تمیز کردن داخل کیس کامپیوتر و فن های آن به صورت سالیانه امر ضروری است و حتی در برخی موارد مثلاً اگر شما در محلی نسبتا آلوده و پر گرد و غبار ساکن هستید توصیه می شود اینکار را ۳ یا ۶ ماه یکبار انجام دهید. در کامپیوتر شما به صورت عادی حداقل دو فن وجود دارد، یکی در داخل پاور یا منبع تغذیه آن و یکی هم روی پردازنده یا CPU نصب شده است. تمیز کردن فن منبع تغذیه اگر فرد حرفه ای یا در اصطلاح خودمانی دست به آچاری نیستید خیلی توصیه نمی شود.
چون نیاز است منبع تغذیه را از داخل کیس پیاده کنید بعد خود منبع را باز کنید تا به فن برسید، اگر بخواهید منبع تغذیه را کالبد شکافی کنید و بخواهید فنش را بیرون بکشید و غیره، در صورت نداشتن تسلط کافی ممکن است دردسر ساز شود. لذا با توجه به نوع پارو و ساختارش سعی کنید فن آن را تا جایی که می توانید از بیرون و با استفاده از ابزارهایی مثل اسپری های فشرده هوا و غیره گرد گیری کنید. اما فن CPU تمیز کردنش جز واجبات است خصوصاً اگر CPU گران قیمتی دارید چون پایین آمدن دور فن CPU و ایجاد سر و صدا توسط آن در اثر گرد و غبار گرفتن، موی حیوانات و... می تواند سبب بالا رفتن دمای CPU کاهش کارایی سیستم و حتی آسیب دیدن پردازنده شما شود.
مواد لازم برای تمیز کردن فن:
۱) پیچ گوشتی ترجیحاً چهار سو و در اندازه مناسب
۲) روغن چرخ، یا به قول اهالی فرنگستان Mechanical oil
۳) چند عدد دستمال ترجیحاً نرم و با قابلیت جذب گرد و غبار و دیگر هیچ!
برق کامپیوتر را جدا کنید. باز کردن کیس که چندان پیچیدگی ندارد و بر حسب نوع کیس و کمی فسفر سوزندان راحت می توانید آن را باز کنید، پیدا کردن فن داخل کیس هم پیچیده تر از مورد قبلی نیست، اگر فن پیچ شده است پیچ ها را باز کنید و بعد آن را از جایگاهش خارج کنید، اگر حواستان جمع باشد نیازی نیست سیم برق فن را از مادربرد جدا کنید ولی اگر فکر می کنید این اتفاق ممکن است برایتان بیفتد یا لازم می دانید جدایش کنید و حدس می زنید بعداً ممکن است در پیدا کردن محل اتصالش دچار مشکل شوید توصیه می کنم با یک دوربین (موبایل) از محل اتصال این سیم به مادربرد عکس بگیرید تا بعداً دیگر مشکلی نباشد.
فن را که بیرون کشیدید با یک دستمال (اگر به مقدار بسیار بسیار اندک رطوبت داشته باشد بهتر است) محیط بیرونی و لابه لای پره های آن را خوب تمیز نمایید. بعد بر چسب روی قسمت میانی فن را به آرامی بلند کنید تا محور فن مشخص شود، برخی از فن ها ممکن است بر روی محورشان یک لایه لاستیکی مانند یا شبیه به آن قرار داشته باشد که می توان آن را نیز با نوک ناخن یا پیچ گوشتی بلند نمود و سپس یک یا دو قطره روغن با قطره چکان درون محور چرخش فن بچکانید. برچسب و سایر موارد دیگری را سرجایش برگردانید و فن را مجدداً درون کیس سوار کنید، اطمینان حاصل کنید فن به درستی روی CPU سوار شده و سیم آن به صورت کامل و در جای صحیح به مادربرد متصل است و بعد کیس را ببندید و سیستم را مجدداً به برق بزنید و روشن کنید. به احتمال زیاد این بار بعد از روشن شدن کامپیوترتان از عدم وجود صدای فن متعجب خواهید شد!
updateblog.net
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست