جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

تاریخچه شورلت


تاریخچه شورلت

نام اتومبیل های این کمپانی ار نام راننده موفق سوئیسی ٬ louis chevrolet ، گرفته شده است . او در سال ۱۸۷۸ در شهر chaux defond متولد شده و بعدها به شهر beaune فرانسه مهاجرت و در آنجا به کار در یک کمپانی مورس پرداخته …

نام اتومبیل های این کمپانی ار نام راننده موفق سوئیسی ٬ louis chevrolet ، گرفته شده است . او در سال ۱۸۷۸ در شهر chaux defond متولد شده و بعدها به شهر beaune فرانسه مهاجرت و در آنجا به کار در یک کمپانی مورس پرداخته و سپس با برادران خود بنامهای arthur و gaston تصمیم به مهاجرت به کانادا گرفت .

در شهر نیویورک امکان کار بر روی اتومبیلها و کامیونهای کارخانه William Walter برای Louisفراهم آمد . وی سپس شروع به کار در کارخانه های متعدد کرد و توانست خود را بعنوان یکی از بهترین رانندگان مسابقات نشان دهد و همین امر باعث شد تا توجه William Durant - موسس کمپانی General Motors - به وی جلب شده و durant او را بعنوان راننده General Motors استخدام کند .

Louis Chevrolet و Durant اتومبیل جدیدی به سبک اتومبیلهای فرانسوی طراحی نموده و نام آن را Chevrolet گذاشتند . در سال ۱۹۱۱ نمونه کلاسیک و شش سیلندر این مدل برای عرضه به بازار تولید شد . در سوم نوامبر آن سال کارخانه ChevroletMotor تأسیس شد و ۲۹۹۹ دستگاه از این اتومبیل را ، در همان سال تولید کرد .

کمپانی Mason Motor که قبلاً تحت نظارت Durant بود واگذار و در سال ۱۹۱۳ این دو کمپانی در هم ادغام شدند . در سال ۱۹۱۳ اتومبیل چهار سیلندر Baby در دو مدل یک سرنشینه و مدل سلطنتی ، در رنگ های آبی و سفید تولید شد . طرح رنگ آمیزی این اتومبیل از روی کاغز دیواری هتلی که Durant در فرانسه در آن اقامت داشت ، الهام گرفته شده بود .

در سال ۱۹۱۳ Louis Chevrolet و درو نفر دیگر بنام های V.R Hefler و Jboyer تصمیم گرفتند تا کارخانه تولید موتورهای هوایی Chevrolet را تأسیس کنند . اما این کارخانه در همان آغاز کار ورشکست گردید و در سال ۱۹۴۱ ، Chevrolet به صورتی مرموز کشته شد و راز قتل او در پرده ای از ابهام باقی ماند .

در سال ۱۹۱۴ ، نام کمپانی به Maxwell Motor تغییر و در شهر نیویورک تعداد ۵۰۰۵ دستگاه اتومبیل تولید شد و درهمین سال مدل دیگری نیز به نام ۴۹۰ و یا قیمت ۴۹۰ دلار به بازار عرضه شد .

طی دویال تعداد ۷۰۷۰۱ دستگاه از این اتومبیل به فروش رفت و در سال ۱۹۱۷ اولین اتومبیل مستقف این کمپانی ساخته شد . در ۱۹۱۸ ، Chevrolet شروع به تولیدات تجاری مانند کامیون کرد . در سال ۱۹۱۹ chevrolet به دو بخش کمپانی Durant و بخش General Motors تقسیم و تا قبل از جنگ جهان ۱۴۹۹۰۴ دستگاه اتومبیل تولید نمود .

در سال ۱۹۲۱ ، یعنی بعد از جنگ به علت کمبود سرمایه پنج میلیونی کمپانی Chevrolet تا مرز سقوط پیش رفت اما در سال ۱۹۱۱ با مدیریت خوب WilliamKnuden در مدتی کمتر از ده سال به یکی از بزرگترین کارخانجات اتومبیل سازی جهان تبدیل گشت .

یکی از بزرگترین مشکلات کمپانی ، در سال ۱۹۲۳ ، برگشت خوردن موتورهای هواپیمای تولیدی Chevrolet بود که ضرری بزرگ به کمپانی وارد ساخت.

در سال ۱۹۲۷ اتومبیل جدید Chevrolet ، توانست از نظر تعداد تولیدات مقام نخست را در صنعت بخود اختصاص دهد . این وسیله نقلیه به تعداد یک میلیون و هزار و هشتصد و هشتاد دستگاه تولید شد .

در سال ۱۹۲۹ طرح جدیدی از یک اتومبیل شش سیلندر و طرحی چهار سیلندر از همین اتومبیل ، به منظور کاهش قیمت ، ارائه و از ان به تعداد ۱۳۲۸۶۰۵ دستگاه تولید شد .

مشکلات مالی کمپانی در دهه ۱۹۳۰ با فروش بالای اتومبیل در بازار آمریکا بر طرف شد . در سال ۱۹۳۳ Knudsen مدیریت کارخانه GM را بعهده گرفته و M.E.Coyle نیز مدیریت کمپانی Chevrolet را عهده دار شد . با شروع کار Coyle ، مدلهای Chevrolet به اتومبیلهای مستحکم و قوی تبدیل شدند .

در سال ۱۹۳۵ ، Chevrolet ، تولید ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ امین اتومبیل خود را جشن گرفت . در سال ۱۹۳۶ سیستم ترمزهای Chevrolet بصورت هیدرولیک درآمد . در سال ۱۹۳۹ کمپانی با تولید ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ امین اتومبیل خود ، اتومبیلهای استیشن را به بازار عرضه کرد .

قبل از آغاز جنگ جهانی ، کمپانی رکورد فروش اتومبیل در سال را شکسته و در سال ۱۹۴۱ رقمی معادل ۴/۱ میلیون فروش را در بازارهای جهانی به نام خود ثبت کرد .

در آن سال یکی از اتومبیلهای کوپه کمپانی در چند مسابقه اتومبیلرانی موفق به کسب مقام شد . در سال ۱۹۴۸ ، W.F.Armstrong ، یکی از مدیران موفق GM سرپرستی Chevrolet را به عهده گرفت .

با ورود این مدیر جدید ، سبک تولید اتومبیل در کارخانه مجدداً تغییر و مدلهای Bel Air Hard - Top را در سال ۱۹۵۰ به بازار عرضه کرد . بر اثر این سبک جدید غیر از تقییرات در بدنه اتومبیل ، تغییرات عمده ای در ساختار موتور و قیمت آن حاصل شد .

از سال ۱۹۵۰ به بعد بیشتر مدلهای Chevrolet تمام اتوماتیک بودند . یکی از کارهای مهم Armstrong تولید مدلهای بسیار ارزان قیمت بود که در رشد اقتصادی کارخانه اهمیت بسیار داشت .

همچنین در سال ۱۹۵۰مهندس Harley J.Earl ، اتومبیل Corvette را طراحی و تولید کرد و در سال ۱۹۵۹ در مدل Corvair و Impala به بازار عرضه شدند.

علی رغم اینکه این دو مدل نتوانستند مانند اتومبیلهای مطرح کمپانی فروش بالایی داشته باشند ولی با این حال تا سال ۱۹۶۹ تولید آنها ادامه داشت .

در سال ۱۹۶۲ Chevy ll بعنوان مدلی برگرفته از Corvair و impala طراحی و ساخته شد و در سال ۱۹۶۴ مدلی بزرگتر از آن تولید و به بازار عرضه شد . همچنین در در همان سال coprice با قدرت ۹۰bhp و قیمت ۳۳۴۷ دلار در کنار Chevy که قیمتی معادل ۲۰۲۸ دلار داشت . به معرض فروش گراشته شد.

در سال ۱۹۶۷ مدلی sport و کوپه بنام Camaro ساخته و تا دو دهه بعنوان یکی از مطرحترین اتومبیلهای Sport ، که نظر تمام حادثه جویان را به خود جلب کرده بود تولید میشد .

یکی از مطرح ترین مدلهای camaro مدل Iroc - z ، با حجم موتور ۵۷۰۰cc که با موتور L۹۸ مدل Corvette ، در سال ۱۹۸۹ به بازار عرضه شد . قدرت این اتومبیل ۲۴۰bhp و سرعت آن ۲۴۰ کیلومتر در ساعت می باشد.

در دهه ۱۹۷۰، از موتورهای کمپانی Chevrolet توسط بسیار از کارخانه های دیگر مانند Opel و Oldsmobile ، که موتور اتومبیلهای شش و هشت سیلندر خود را از این کمپانی خریداری می کردند ، استفاده می شد .

در اوایل دهه ۱۹۷۰ قراردادی بین دو کمپانی Chevrolet و Isuzu منعقد و طبق آن مقرر شد ، که Chevrolet تمام تجهیزات اتومبیل سازی این کارخانه را تأمین کند .

کمپانی در سال۱۹۷۱ مدلهای Nova , Mont Carlo , Bel Air , Blazer و Suburban را به مرحله تولید رساند و در همین سال مدل لوکسی از Coprice نیز به بازار عرضه کرد که نظر همگان بار بخود جلب نمود .

در سال ۱۹۷۵، مدل Cavalier ، یکی از موفقترین اتومبیلهای این کمپانی ، طراحی و تولید شد . در اواسط دهه ۱۹۸۰ ، نیز این کمپانی روابط تجاری خود را با کمپانیهای ژاپنی مانند Suzuki و Toyota گسترش داد . در حال حاضر این کمپانی به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اتومبیل مطرح است و نیر مدلهای جذاب این کمپانی مانند Corvette ZR-۱ ، طرفداری بیشماری دارد .