دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
۱۱۰، ۱۱۵ یا ۱۲۵؟
در یکی از بزرگراههای شهر چندین خودرو دچار حادثه شدهاند. یکی از آنها پس از برخورد با خودرو جلویی منحرف شده و واژگون گشته است، اما راننده توانسته خود را از خودرو بیرون بیاورد.
وی بهتزده به صحنه حادثه خیره شده است. اتومبیلی از عقب و جلو حادثه دیده است. درهایش قفل شده و امکان خروج سرنشینان نیست. راننده وانتی را میبینید که ماشینش پر از کالا بوده و با خروج از مسیرش به حفاظ وسط بزرگراه خورده است.
او از ماشین پیاده شده اما به دلایلی که مشخص نیست در کنار خودرویش دراز کشیده است. ماشینهای دیگری که در بزرگراه در حال تردد هستند از مسیر خود منحرف میشوند و هر آن احتمال بروز حادثهای دیگر در راه است.
این شرایط و وقایعی مشابه این را بسیار در اتوبانها و خیابانها دیدهاید. حوادثی که در آن به دلیل بروز تصادف نیاز به پلیس راهنمایی و رانندگی برای بررسی صحنه حادثه است. اموال و اشخاص حادثه دیده نیاز به مراقبت قانونی دارند که به عهده نیروی انتظامی است.
گیر افتادن افراد در خودرو، بروز آتشسوزی یا واژگونی خودرو در شرایطی که بتواند حادثهای دیگر ایجاد کند توسط پرسنل آتشنشانی رتق و فتق میشود. در انتها، نیروهای امداد پیش بیمارستانی یا همان ۱۱۵ فرا میرسند که به درمان اولیه و انتقال بیماران میپردازند.
اما سوال اینجاست که باید با چه محل یا ارگانی در اینگونه موارد تماس گرفت؟ آیا در هر حادثهای لازم است که به تمامی شمارههای ۱۱۰ (پلیس و نیروی انتظامی)، ۱۲۵ (آتشنشانی) و ۱۱۵ (اورژانس پیش بیمارستانی) زنگ زد و کمک خواست؟ آیا افراد ناظر بر بروز حادثه میتوانند برآورد کنند که چه نیروهایی برای امداد لازم هستند؟ آیا شماره واحدی وجود ندارد که بتواند تمامی این موارد را ارزیابی کند و خودش اقدام به فعالسازی سازمانهای امدادی مورد نیاز کند؟
طی تماسی که با سرویسهای ۱۱۰، ۱۱۵ و ۱۲۵ انجام شد هیچکدام از افراد پاسخگو (اپراتور) در این مراکز نتوانستند پاسخ قانعکنندهای بدهند. عدهای از آنها عنوان میکردند که مسوول فعالسازی تمام واحدهای لازم بسته به شرایط هستند.
عدهای میگفتند که آنها اقدام به فعالسازی نیروهای امدادی میکنند ولیکن باز از افراد حاضر در محل میخواهند که آنها هم اقدام به تماس با دیگر گروههای امداد بکنند! تعدادی هم میگفتند که هر واحد دارای عملکرد مجزایی است و ارتباطی میان آنها در انجام مأموریتها وجود ندارد.
زمانی که اپراتورهای هر کدام از این دستگاهها در این بلاتکلیفی هستند چه انتظاری از افراد مضطرب در صحنه حادثه است که بتوانند حادثه و سیر گسترده آن را خود به تنهایی برآورد کرده و بسته به میزان آگاهی خود نیروهای لازم را مطلع کنند.
دکتر بهروز هاشمی
متخصص طب اورژانس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست