سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

ارزش غذای توت فرنگی


ارزش غذای توت فرنگی

از دیرباز همه قسمت های این میوه مصرف دارویی دارد به طور مثال از برگ و ریشه ان داروی (( تانن )) که برای درمان بیماریهای روده ای مفید و ضد اسهال است به دست می اوردند.
توت فرنگی منبع سرشار …

از دیرباز همه قسمت های این میوه مصرف دارویی دارد به طور مثال از برگ و ریشه ان داروی (( تانن )) که برای درمان بیماریهای روده ای مفید و ضد اسهال است به دست می اوردند.

توت فرنگی منبع سرشار فیبر و در هضم غذا و جذب ان و تنظیم سوخت و ساز بدن مفید است.

این میوه از ویتامین ث غنی است انتی اکسیدان از دیگر املاح موجود در توت فرنگی می باشدکه عامل ضد سرطانی ان شناخته شده است .

توت فرنگی فاقد چربی اشباع شده است و کالری کمی دارد به طوری که ۸ عدد از این میوه حاوی ۵۰ کالری است.

دریافت روزانه یک واحد از این میوه که معادل ۸ عدد توت فرنگی است فشار خون بالا را کاهش می دهد و از گرفتگی عروق نیز جلوگیری می کند.

مصرف این میوه سبب سلامت و شادابی پوست می شود .

توت فرنگی اهن و کلسیم فراوانی دارد به همین علت در درمان بیماری کم خونی مفید است و به استحکام استخوان ها و دندان ها کمک می کند.

در این میوه ویتامین ب به اندازه کافی وجود دارد بنابر این در کاهش اضطراب و عصبانیت موثر است.

توت فرنگی اشتها اور است و می توان از ان برای باز کردن اشتهای کودکان برای خوردن غذا به صورت انواع دسر و اب میوه استفاده کرد.

مخلوط کردن این میوه با خامه و شکر نه تنها ارزش غذایی توت فرنگی را از بین می برد بلکه سبب افزایش وزن و تشدید بیماریهای چربی خون ، فشار خون و گرفتگی عروق به علت وارد کردن چربی ها و قندهای مضر به این میوه می شود.

تاریخچه توت فرنگی

توت فرنگی نخستین بار در قرن ۱۴ میلادی از جنگل های فرانسه به محیط گلخانه ها برای کشت منتقل شد و پس از ان در دیگر کشورها رواج یافت.

در ایران نیز رقم اصلاح شده این میوه در زمان صدارت اتابک اعظم در دوره

قاجاریه از فرانسه وارد و به همین علت این رقم اتابکی خوانده شد.

اما توت فرنگی در کشور میوه ناشناخته ای نبود و در نواحی شمال کشور به صورت خودرو و به وفور می روید.