سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

شکلات صبحانه رژیمی بخوریم یا نخوریم؟


شکلات صبحانه رژیمی بخوریم یا نخوریم؟

این روزها محصولات رژیمی بازار گرمی پیدا کرده‌اند اما حقیقت این است که در کشور ما اصلا محصول رژیمی استانداردی وجود ندارد و بیشتر کارخانه‌ها با شعارهای تجاری فقط ادعا می‌کنند محصول رژیمی وارد بازار کرده‌اند...

این روزها محصولات رژیمی بازار گرمی پیدا کرده‌اند اما حقیقت این است که در کشور ما اصلا محصول رژیمی استانداردی وجود ندارد و بیشتر کارخانه‌ها با شعارهای تجاری فقط ادعا می‌کنند محصول رژیمی وارد بازار کرده‌اند...

نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که حتی در شکلات صبحانه رژیمی هم شیرین‌کننده مصنوعی به‌کار رفته است که مزه شیرین آن را حفظ کند. این شیرین‌کننده‌ها علاوه بر خطرهای احتمالی که برای سلامت مصرف‌کننده دارند به ذائقه کودکان آسیب رسانده و آنها را به مصرف موادغذایی مفید بی‌میل می‌کنند و بر جذب ریزمغذی‌هایی مانند روی و آهن هم تاثیر منفی می‌گذارند. البته در شکلات صبحانه مهم‌تر از قند، موضوع چربی در میان است که می‌تواند عامل چاقی و اضافه وزن کودکان باشد.

به‌طور کلی، شکلات صبحانه چه رژیمی و چه معمولی حاوی ترکیب‌های کم‌ارزشی (از نظر تغذیه‌ای) است که انرژی زیادی تامین می‌کند اما کیفیت بسیار پایینی دارد و نمی‌تواند ویتامین، عناصر معدنی و پروتئین مورد نیاز بدن را که تاثیر مستقیم بر قدرت تمرکز دارند، تامین کند. شکلات علاوه بر اینکه حاوی موادقندی و کالری بالایی است، چربی‌های اشباع فراوانی نیز دارد و در روند تولید شکلات صبحانه به این ماده غذایی روغن نباتی اضافه می‌کنند. بررسی‌ها نشان داده است مصرف مقادیر زیادی از این چربی‌ها، خطر افزایش وزن و چاقی را به دنبال دارد که برای کودکان پیامدهای متعددی را در پی خواهد داشت.

پرسش از متخصص تغذیه

دکتر سید علی کشاورز

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران