چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
شاید این زنگ هشدار است
خروپف کردن مشکلی نسبتا شایع است که حدود ۴۰درصد آقایان و ۲۵ درصد خانمها از آن رنج میبرند. وقتی خروپف میکنید، موقع نفس کشیدن در خواب صدایی گوش خراش، تیز و نفیر مانند از گلویتان خارج میشود. بر اساس آمار بیشتر از یک سوم افراد میانسال و پیر(بین ۵۵ تا ۸۴ سال) آمریکایی، خروپف میکنند. این حالت یک ناهنجاری خواب تلقی میشود که تبعات پزشکی و اجتماعی مهمی به دنبال دارد و برای همین باید آن را درمان کرد یا علایم آن را کاهش داد. این توصیهها را به کار گیرید:
۱) به پهلو بخوابید
خوابیدن به پهلو موجب کاهش خروپف میشود برعکس خوابیدن به پشت باعث افزایش خروپف شده و خوابیدن به روی شکم نیز کار چندان سادهای نیست و در ضمن کمر شما را اذیت میکند.
۲) کاهش وزن داشته باشید
با کاهش وزن فشار اضافی روی راه هواییتان را کم میکنید. وزن بالا خصوصا در اطراف گردن به راه هوایی فشار وارد کرده موجب روی هم خوابیدن نسبی دیوارههای آن میشود.
۳) از مسکنها دوری کنید
قرصهای خواب آور و برخی مسکنها با تأثیر روی سیستم عصبی مرکزی بدن عضلات گلو و آروارهها را شل میکند که منجر به خروپف بیشتر میشود. این مواد ممکن است موجب بروز وقفه تنفسی در خواب شود که وضعیتی بسیار خطرناک است با بیماریهای عروقی ارتباطی نزدیک دارد.
۴) آلرژی را باید درمان کرد
از واکنشهای آلرژیک میتوان به آبریزش بینی، عطسه، خارش و آبریزش چشمها اشاره کرد. آلرژیهای تنفسی مزمن موجب میشود فرد با دهان نفس کشیده در نتیجه بیشتر خروپف کند. خوردن یک قرص آنتی هیستامین پیش از خواب مفید است. اگر در بینی خود احساس احتقان یا گرفتگی میکنید، از دستگاه بخور و قطره یا سرم نمکی برای شستشو استفاده کنید.
۵) حفاظ دهان تهیه کنید
به دندانپزشک خود مراجعه کنید و از او بخواهید یک حفاظ دهان برایتان بسازد. با تجویز دندانپزشک میتوانید یک حفاظ دهانی ضدخروپف برای خود داشته باشید که آروارهها را نزدیک به یکدیگر نگاه داشته و مانع از شل شدن عضلات آرواره پایین میشود.
۶) سیگار را ترک کنید
سیگار کشیدن در افزایش خروپف دخیل است. در ضمن این را هم یادتان باشد که سیگار سیستم تنفسی را نابود میکند.
۷) خوابتان را منظم کنید
برنامه خوابتان را منظم کنید به این معنی که هر روز سر ساعتی مشخص به رختخواب رفته و سر ساعتی معین از خواب بیدار شویدو البته به اندازه کافی بخوابید این گونه کمتر خروپف میکنید.
۸) در زمان بارداری، با پزشک مشورت کنید
گاهی خروپف خانمها در زمان بارداری آغاز میشود. علت آن گاهی مربوط به افزایش وزن در این دوران و گاهی هم تغییرات هورمونهای بارداری است که عضلات را شل میکند. علت هر چه باشد، توجه داشته باشید که ممکن است خروپف دوران بارداری ذخیره اکسیژن جنین را کاهش دهد با پزشک خود مشورت کنید.
۹) زیر سرتان را بلند کنید.
بلند کردن زیر سر به هنگام خواب، قدری از فشار وارده به راههای هوایی را کاهش میدهد و تنفس راحتتر میشود. اگر امکان دارد سر تخت خود را کمیبالا بیاورید یا به وسیله بالش اندکی بالاتنه خود را بالاتر ببرید؛ البته مراقب باشید که بالشها را به صورتی قرار دهید که کل بالاتنه بالا بیاید، چرا که بالا بردن سر به تنهایی ممکن است باعث ایست تنفسی شود.
۱۰) اگر بیش از حد سر و صدا میکنید
خروپف بیش از اندازه میتواند نشانه وقفه تنفسی هنگام خواب باشد که یک ناهنجاری بسیار مهم خواب به شمار میرود در این موارد سریعا به پزشک مراجعه کنید.
در موارد زیر هم حتما به پزشک مراجعه کنید:
- طی شب در حال خفگی و نفس نفس زدن از خواب میپرید.
- دیگران به شما بگویند، خروپفتان به قدری بلند و گوش خراش است که موجب اذیت سایرین میشود.
- پس از بیدار شدن از خواب احساس طراوت و تازگی نمیکنید.
- در طول روز دچار خستگی مفرط هستید.
- با سردرد از خواب بیدار میشوید.
- همسرتان متوجه توقف لحظهای تنفس شما در خواب شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست