چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
تمبرهندی
گیاه تمبرهندی برای نخستین بار در شرق آفریقا دیده شده است، اما امروزه در شبه قاره هند، آسیای جنوب شرقی و هند غربی نیز کشت می شود. این ماده برای درخشان کردن ظروف برنجی و مسی بسیار عالی است. تنها کافی است کمی از آن را به همراه مقداری نمک خیس کرده و سپس مستقیماً روی ظرف بمالید.
برای استفاده از تمبرهندی در غذا ابتدا باید آن را به مدت ۱۰ دقیقه در آب گرم خیساند و سپس آن را له کرده و از صافی رد کرده و آن را درون غذا ریخته و یا در ظرفی به مدت حداکثر یک سال نگهداری کرد.
در هند از این ماده برای ترش کردن غذا و تهیه سس استفاده می شود. به دلیل این که تمبرهندی حاوی ماده ای به نام پکتین است از آن در تهیه مربا، ژله و نوشیدنی میوه نیز استفاده می شود. در هند از پودر دانه آن در تهیه کیک استفاده می شود. علاوه بر این در خاورمیانه شربت تمبرهندی را به عنوان یک نوشیدنی گوارا مورد استفاده قرار می دهند. تمبرهندی دارای خاصیت ضدیبوست بوده و گوارش را بهبود می بخشد. علاوه بر این در درمان اختلالات تنفسی مورد استفاده قرار گرفته و گفته می شود که غرغره آب تمبرهندی برای درمان گلودرد مفید است. تمبرهندی بسیار ترش بوده و در گرما خاصیت خنک کنندگی دارد، علاوه بر این برای درمان تب نیز به کار می رود.
[زهرا شیدایی]
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست