شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

۱۱ توصیه‌ برای از شیر گرفتن


۱۱ توصیه‌ برای از شیر گرفتن

۱ در مورد از شیر گرفتن انعطاف‌پذیر باشید. اگر کودک اصرار دارد موقع خواب شیر بخورد به او بدهید تا وقتی که آماده از شیر گرفتن شود.
۲ قبل از خواب و صبح هنگام بیدار شدن، شیر خودتان …

۱ در مورد از شیر گرفتن انعطاف‌پذیر باشید. اگر کودک اصرار دارد موقع خواب شیر بخورد به او بدهید تا وقتی که آماده از شیر گرفتن شود.

۲ قبل از خواب و صبح هنگام بیدار شدن، شیر خودتان را به کودک بدهید.

۳ به‌تدریج وعده‌های شیر قبل و بعدازظهر را کم کنید، یعنی فاصله شیردادن‌ها را بیشتر کنید تا خود به خود یک وعده شیردهی حذف شود.

۴ برنامه همیشگی روزانه را عوض کنید، مثلا اگر او را از مهدکودک برمی‌دارید به جای اینکه منزل بیایید به فروشگاه یا پارک بروید تا کودک سرگرم شود و هوس شیر خوردن نکند (اگر دچار استرس نمی‌شود).

۵ سرگرمی‌های جدید برایش پیدا کنید. خواندن کتاب یا قصه گفتن، دادن اسباب‌بازی جدید و...

۶ زمان شیر خوردن او را پیش‌بینی کنید و برای آن زمان‌ها چیزی در دسترس داشته باشید، مثلا یک میان‌وعده یا یک نوشیدنی مورد علاقه او را همراه داشته باشید.

۷ طول مدت شیرخوردن در یک وعده را کوتاه کنید. این کار در کودکان بالای ۲ سال موثر است.

۸ اگر در صندلی یا محل مخصوصی به کودک شیر می‌دادید دیگر از این محل استفاده نکنید تا کودک به یاد شیر خوردن نیفتد و تقاضا نکند.

۹ اجازه ندهید کودک شما را بدون لباس ببیند تا هوس شیر خوردن نکند.

۱۰ در صورت امکان از سایر افراد خانواده کمک بگیرید. وقتی می‌خواهید وعده صبح شیر دادن را قطع کنید، سعی کنید زودتر از او از خواب بیدار شوید. اگر کودک موقع بیدار شدن شیر می‌خواهد باید پدرش او را برای صبحانه ببرد و غذای مورد علاقه‌اش را بدهد.

۱۱ وعده‌های شیر خوردن در ساعت?های شب را به ترتیب یک شب در میان و دو شب در میان و... کنید تا خود کودک دیگر تقاضای شیر نکند.

دکتر محمداسماعیل مطلق

دانشیار دانشگاه جندی شاپور و رییس

اداره سلامت جمعیت، خانوادهو مدارس وزارت بهداشت