شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

تازه های قهوه و چای


تازه های قهوه و چای

پژوهشگران دانشگاه ”هاروارد“, در واکنش به تحقیقات صورت گرفته در ”یونان“ مبنی بر این که, ”کافئین“ خطر سفت شدگی آئورت را افزایش می دهد, ادعا می کنند که نوشیدن قهوهٔ زیاد در بلندمدت, خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش نخواهد داد

● قهوه و بیماری‌های قلبی

پژوهشگران دانشگاه ”هاروارد“، در واکنش به تحقیقات صورت گرفته در ”یونان“ مبنی بر این‌که، ”کافئین“ خطر سفت‌شدگی آئورت را افزایش می‌دهد، ادعا می‌کنند که نوشیدن قهوهٔ زیاد در بلندمدت، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش نخواهد داد. مطالعات دقیق و گسترده‌ای که در طول ۲۰ سال، بر روی ۴۴۰۰۵ مرد و ۸۴۴۸۸ زن صورت گرفته است، نشان می‌دهد که خطر ابتلا به بیماری مزمن قلبی در افرادی که روزانه ۴ تا ۵ فنجان قهوه می‌نوشند، با افرادی که ماهانه کمتر از نصف فنجان قهوه مصرف می‌کنند، یکسان است. در حقیقت، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در زنانی که روزانه بیش از ۶ فنجان قهوه می‌نوشند، کمتر از ۲۸ درصد است، در حالی‌که، خطر ابتلا به این بیماری، در زنانی که کمتر از این مقدار، قهوه مصرف می‌کنند، تنها کمتر از ۱۳ درصد می‌باشد.

سایر نتایج به‌دست آمده، حاکی از این است که سبک زندگی قهوه‌خورهای افراطی، خطر امراض قلبی را در آنها افزایش می‌دهد؛ این افراد، تمایل بیشتری به نوشیدن الکل دارند، کمتر چای می‌خورند و به‌ندرت ورزش می‌کنند. ”استرلوپزگارسیا“ (Esther Lopez Garcia)، مدیر پژوهشگران ”دانشکدهٔ بهداشت عمومی هاروارد“ می‌گوید: ”آمار به‌دست آمده، نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه نمی‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن قلبی را افزایش دهد.“

● چای و جوش‌های آکنه‌ای

”چای سبز“ که رکن اصلی داروشناسی سنتی ”چین“ به شمار می‌رود، می‌تواند درمان مؤثری برای مهار جوش‌های آکنه‌ای باشد.

تأثیر ”چای سبز“، به خاطر مقدار زیاد آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن است که در نتیجهٔ آن، می‌تواند به دفع سموم بدن کمک کند. پژوهشگران، دریافته‌اند که ”چای سبز“، باکتری‌ها را دفع می‌کند، التهاب و تورم را کاهش می‌دهد و از فعالیت‌های بیش از حد هورمونی جلوگیری می‌کند و در نتیجهٔ آن، فرآیند تندرستی را تسریع کرده و از بروز جوش‌های آکنه‌ای که غالباً بر اثر تغییرات هورمونی ایجاد می‌شوند، پیشگیری می‌کند.

برای درمان جوش‌های آکنه‌ای، می‌توان ”چای سبز“ را به‌صورت جوشاندهٔ دم‌کرده، قرص‌های عصارهٔ چای یا کِرِم موضعی مورد استفاده قرار داد. گذاشتن چای کیسه‌ای گرم، بر روی ضایعات مربوط به جوش نیز از آوردن سموم و التیام‌بخشی آن مؤثر است. به خاطر داشته باشید که مواد نگهدارنده و ترکیبات قندی، بسیاری از فواید ”چای سبز“ را خنثی می‌سازند.

برای سم‌زدائی پوست به وسیلهٔ آنتی‌اکسیدان‌ها، نوشیدن روزانه ۸ فنجان چای، مؤثرتر از استفاده از قرص‌هائی است که به کندی جذب می‌شوند. کِرِم موضعی نیز، تنها محتوی ۳ درصد ”عصارهٔ چای سبز“ می‌باشد و اثراتی مشابه با محلول ۴ درصد ”بنزول‌پروکساید“ دارد. به‌علاوه، درمان موضعی نمی‌تواند تغییری در اثرات هورمونی بدن ایجاد کند و در نتیجه، قادر نیست از بروز جوش‌ها پیشگیری نماید و تنها در کاهش التهاب جوش‌های موجود مؤثر است.

● چای و سرطان‌های پستان و تخمدان

”مارگارت گیتس“ (Margaret Gates)، نامزد دکترای ”دانشکدهٔ بهداشت عمومی هاروارد“ می‌گوید: ”پژوهش‌های جدید، نشان می‌دهند که ”فلاونوئید“های موجود در چای، می‌توانند خطر ابتلا به سرطان‌های پستان و تخمدان را کاهش دهند.“

تحقیقات وی نشان می‌دهد خطر ابتلا به سرطان تخمدان در زنانی که زیاد چای می‌نوشند، در حدود ۴۰ درصد کاهش می‌یابد و این، به خاطر وجود ”فلاونوئید“ی موسوم به ”کامپ‌فرول“ (Kaempferol) در چای است.

هیچ رابطه‌ای بین مصرف کلی ”فلاونوئید‌“ها و سرطان تخمدان وجود ندارد و سایر ”فلاونوئید“ها، از جمله ”مایریستین“ (Myricetin)، ”کوئرستین“ (Quercetin)، ”لوتئولین“ (Luteolin) یا ”آپیجنین“ (Apigenin)، در پیشگیری از این بیماری، تأثیر چشمگیری ندارند، اما هرچه مصرف فلاونوئید ”کامپ‌فرول“ بیشتر باشد ،خطر ابتلا به سرطان، کاهش می‌یابد و این ”فلاونوئید“، معمولاً در چای وجود دارد.

”برایان فینک“ (Brian Fink)، نامزد دکترای دانشگاه ”کارولینای شمالی“ نیز در این‌باره تحقیقات بسیاری کرده است. پژوهش‌های وی نشان می‌دهد خطر ابتلا به ”سرطان پستان“ در زنانی که غذاهای سرشار از سایر ”فلاونوئیدها“ مشتمل بر ”فلاوون“ (Flavones)، ”فلاون ـ تری‌اولز“ (Flavon - ۳ - ols) و ”لیگنان“ (Lignan) مصرف می‌کنند، ۲۶ تا ۳۹ درصد کمتر است.

لازم به ذکر است که پژوهش‌های فوق، در نشست سالانهٔ ”انجمن پژوهش‌های سرطانی“ ارائه شده است.

”فینک“، در زمینه پژوهش‌های خود در مورد ”فلاونوئید“ها، چنین می‌گوید: ”علاوه بر چای، میوه‌ها و سبزیجاتی مثل ”گوجه‌فرنگی“، ”سیب“، ”کلم‌ بروکلی“، ”کلم برگ“ و ”سالاد کاهو“ نیز از منابع بی‌نظیر ”فلاونوئید“های ضدسرطان به شمار می‌روند.

● چای و حافظه


تازه های قهوه و چای

”عبدالحق“ (Abdul haque)، نویسندهٔ مشهور و عضو هیئت علمی دانشکدهٔ پزشکی دانگاه ”شیمین“ (Shimane)، اظهار می‌دارد: ”آنهائی که به میزان تعیین شده و مناسب از ”پُلی‌فنون ای“ (PE) استفاده کرده‌اند، به تقویت ”حافظهٔ رجوعی“ خود کمک کرده و ”حافظهٔ مربوط به فراگیری“ را بهبود بخشیده‌اند. به نظر می‌رسد، چنین پیشرفتی در توانائی یادگیری و شناخت مکانی، به خاطر خاصیت آنتی‌اکسیدان ”کاتچین“ موجود در ”چای سبز“ می‌باشد.

پژوهشگران دانشکدهٔ تحصیلات تکمیلی دانشگاه ”توهوکو“ (Tohoku) در مورد فواید ”کاتچین“ در عملکرد مغز، با سایر محققان، اختلاف‌نظر دارند. آنها معتقدند که خاصیت حمایتی ”اپی‌گالوکاتچین گالیت“(EGCG)، بر روی سلول‌های مغز، به احتمال زیاد به سبب مکانیسم بقای سلولی، چرخهٔ سلولی ژن‌ها و ایجاد فعالیت‌های رشد سلولی است، نه به‌خاطر ویژگی‌ها و خواص آنتی‌اکسیدان‌ها و اتم‌های آهن.

درآمد بازار جهانی چای در حدود ۷۹۰ میلیون پوند معادل ۹۴۱ میلیون دلار می‌باشد که از فروش چای سیاه تأمین می‌شود. این میزان چای، بالغ بر ۷۸ درصد از مجموع تولید جهانی است. گمان می‌رود درصد آنتی‌اکسیدان‌های ”کاتچین“، در ”چای سبز“، ۴ برابر چای سیاه باشد.

● چای و جریان اکسیژن

پژوهش‌های به عمل آمده در ”کره جنوبی“، بر این فرض استوار است که ”EGCG“ عصارهٔ ”چای سبز“، جریان اکسیژن را به بافت‌هائی که دارای ذخیرهٔ کافی اکسیژن نیستند، منتقل می‌کند. در صورتی‌که، ذخیرهٔ اکسیژن سلولی بافت‌ها، محدود باشد، به مرور دچار کمبود اکسیژن می‌شوند و اگر این مسئله، مدت زیادی ادامه داشته باشد، سلول‌ها می‌میرند.

”هی‌جونگ‌پارک“، نویسنده و مدیر پژوهشگران دانشگاه ”سئول“ اظهار می‌دارد: ”کمبود اکسیژن در بافت‌های بدن، در کند شدن روند التیام زخم و ایجاد بیماری‌های قلبی ـ عروقی و سرطان نقش به‌سزائی‌ دارد.“

طی این مطالعه، سلول‌های زنده را در معرض غلظت‌های متفاوت عصارهٔ چای (۵/۱۲، ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ میکرومولکول) قرار داده و سپس به بررسی تعداد سلول‌های زنده پرداختند. در نتیجهٔ این تحقیق، ۴۰ درصد از سلول‌ها به علت فقدان اکسیژن از بین رفتند. مرگ‌ومیر سلول‌هائی که در معرض ۵/۱۲ میکرومولکول ”EGCG“ قرار داشتند، ۱۰ درصد کاهش داشت؛ در حالی‌که تمام سلول‌هائی که در معرض ۱۰۰ میکرومولکول ”EGCG“ قرار داشتند، زنده مانده بودند.

”EGCG“، فواید بی‌شماری دارد که از جملهٔ آنها می‌توان به جلوگیری از ”آلزایمر“ و پیشگیری از سرطان‌ها اشاره نمود. اما به تازگی، ”سازمان نظارت بر مواد غذائی و داروئی آمریکا“ گزارشی منتشر نموده و براساس آن، اعلام کرده است که اثرات ضدسرطانی چای سبز، ”بسیار بعید و غیرعملی“ است.

تقاضای اروپائی‌ها برای عصاره‌های چای، در سال ۲۰۰۳ به ۵۰۰ تُن رسیده و به سرعت رو به افزایش است. شرکت ”دی‌اس‌ام“ (DSM) با علامت تجاری ”تی‌ویگو“ (Teavigo)، مدعی تولید ”EGCG“ با درجهٔ خلوص ۹۵ درصد و شرکت بین‌المللی ”تای‌یو“ (Taiyo) مدعی تولید این محصول با درجهٔ خلوص بیش از ۹۰ درصد، از جملهٔ پیشتازان صنعت تولید عصاره‌های چای به شمار می‌روند.

● قهوه، مشروبات الکلی و ورم لوزالمعده

پژوهشگران انگلیسی، دریافته‌اند که قهوه به کاهش ورم لوزالمعده ناشی از خوردن مشروبات الکلی، کمک می‌کند. التهاب لوزالمعده، سبب ورم این عضو شده و باعث دل‌درد شدید می‌گردد و در ۲۰ درصد موارد، کشنده است. خوردن مشروبات الکلی، عامل شایع ورم شدید لوزالمعده می‌باشد. پروفسور ”اُله‌پیترسون“ (Ole Petersen) و ”رابرت‌سوتن“ (Robert Sutto)،ـ ۲ سال پیش، در دانشگاه ”لیورپول“، طی تحقیقاتی وسیع، به این نتیجه رسیدند که قهوه در مداوای التهاب لوزالمعده بسیارمفید است، اما مکانیسم و نحوهٔ عملکرد آن را تشخیص ندادند.

سلول‌ها، به‌طور معمول، کلسیم موردنیاز خود را ذخیره کرده و مابقی را دفع می‌کنند، ولی مصرف الکل باعث می‌شود که سلول‌ها، بیش از حد معمول، کلسیم آزاد کنند و در نتیجه، هنگامی‌که مقدار اکسیژن در لوزالمعده، کاهش پیدا کند، چربی، در آن تشکیل می‌شود. کلسیم اضافی، تجزیهٔ پروتئین را فعال ساخته و با این کار، باعث تخریب و از بین رفتن سلول‌ها می‌شود. ”کافئین“ موجود در قهوه، می‌تواند تاحدودی مجرای سلول‌ها را کنترل کرده و مانع دفع کلسیم از آنها شود، درنتیجه، خطر التهاب و ورم لوزالمعده را کاهش می‌دهد.

”پیترسون“ در این‌باره می‌گوید: ” در نتیجهٔ این پژوهش، برای نخستین‌بار، توانستیم عوامل شیمیائی را که باعث التهاب لوزالمعده می‌شوند، پیدا کنیم و به عملکرد ”کافئین“ موجود در قهوه، درکاهش این التهاب پی ببریم. اما، با این‌حال، توصیه نمی‌شود که برای کاهش بروز اختلالات لوزالمعده‌ای، در نوشیدن قهوه افراط شود. اثر ”کافئین“، ناچیز است و مصرف بیش از اندازهٔ قهوه، خطرات خاص خود را دارد. بنابراین، باید در پی عواملی جدید باشیم و بهترین کار، این است که از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنیم.“

● خطرات قهوه

براساس تحقیقاتی که تحت پوشش و حمایت مالی ”چای لیپتون“ (Lipton Tea) انجام شد، نوشیدن روزی ۳ فنجان قهوه، ممکن است خطر بروز ”حملهٔ قلبی“ را به دنبال داشته باشد. آن‌دسته از افرادی که سوخت و ساز بدنشان به کُندی انجام می‌گیرد، در حدود ۶۴ درصد، بیشتر در معرض خطر ”ایست قلبی“ هستند؛ زیرا نمی‌توانند، به سرعت دیگران، ”کافئین“ موجود در قهوه را هضم و دفع نمایند. البته، خوردن چای و قهوه هم‌چنان بهتر از نوشیدن مداوم ”سودا“ است.

در حال حاضر، شرکت ”لیپتون“، توصیهٔ دانشمندان را در مورد تبلیغ فواید چای، به کار می‌بندد. کارشناسان تغذیه ادعا می‌کنند که هیچ اطلاعی در زمینهٔ میزان فعالیت‌های بازاریابی این شرکت نداشته و سیاست‌های این شرکت در تحقیقات و مطالعات آنها هیچ نقشی ندارد. علاوه بر این، امروزه، بیشتر تبلیغات، مردم را به نوشیدن آب، تشویق و ترغیب می‌کند.

● چای و حافظه

به موجب بررسی اخیر که در ”نشریهٔ تغذیهٔ بالینی آمریکا“ (شمارهٔ ۸۳ مورخ سال ۲۰۰۶) انتشار یافت، احتمال دارد ”چای سبز“، بتواند حافظه را تقویت کند. پژوهشگران دانشکدهٔ ”تحصیلات تکمیلی پزشکی وابسته دانشگاه توهوکو“، ۱۰۰۳ ژاپنی ۷۰ سال به بالا را مورد بررسی قرار دادند. این افراد به ۲ گروه تقسیم شدند؛ گروه اول، کسانی که کمترین مقدار ”چای سبز“ را نوشیده بودند و گروه دوم، افرادی که هفته‌ای بین ۴ تا ۶ فنجان از این چای مصرف کرده بودند. در نتیجهٔ این پژوهش، مشخص شد افرادی که چای کمتری نوشیده بودند، از قدرت تشخیص و حافظهٔ ضعیف‌تری برخوردار بودند و کسانی که روزی ۲ فنجان یا بیشتر نوشیده بودند، با کمترین میزان بروز اختلالات حافظه‌ای و تشخیصی روبه‌رو شدند.

● چای و کبد

نتایج به‌دست آمده از تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ”تورنتو“ که در نشریهٔ رایج ”زیست‌شناسی و پزشکی بنیان‌های آزاد“ به چاپ رسید، حاکی از این است که غلظت زیاد ”پُلی‌فنول“‌های موجود در عصارهٔ ”چای سبز“، می‌تواند سلامت انسان را به خطر بیندازد. در طی این بررسی‌ها مشخص شد که میزان تعادل ”پُلی‌فنول‌“ها، دارای آنتی‌اکسیدان‌هائی است که به کاهش خطر سرطان و بیمای‌های قلبی‌ ـ عروقی در پستانداران آزمایشگاهی کمک می‌کند.

بنا به گزارش پروفسور ”پیتر اُبرین“ (Peter O Brien) عضو هیئت علمی دانشکدهٔ داروسازی ”لسلی‌دان“ (Leslie Dan)، در موش‌هائی که به آنها درصد کمی از ”پُلی‌فنول“ تزریق شده بود، ”پُلی‌فنول“‌های مفید، باعث تقویت بافت کبد شده و سلول‌های کبدی در مقابل رادیکال‌های آزاد اکسیژن محافظت شده بودند، در حالی‌که، با تزریق درصد بالای همین ماده، ”پُلی‌فنول“‌ها، تقریباً معادل همان میزانی است که مردم موقع نوشیدن ”چای سبز“ یا ”چای سیاه“، مصرف می‌کنند.

پروفسفور ”اُبرین“، در مورد مصرف مقادیر زیاد و غلظت‌یافتهٔ این ماده که به‌صورت قرص، در بازار موجود است، هشدار داد:

”این عمل، بیش از آن‌که مشکلات احتمالی را کاهش دهد، بر تعدادشان می‌افزاید. یافته‌های ما ثابت می‌کند که با مصرف بیش از حد چای یا نوشیدن چای غلیظ، نمی‌توان از خواص سلامت‌بخش آن بهره برد.“

● قهوه و حمله‌های قلبی

برپایهٔ مطالعات دانشگاه ”تورنتو“ در ”کاستاریکا“ که بیش از ۲۰۰۰ نفر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، مشخص شد که عامل وراثت، بیشتر از قهوه قادر به افزایش یا کاهش حملهٔ قلبی است. براساس این پژوهش، افرادی که به‌طور وراثتی، دارای سوخت‌وساز و متابولیسم آهسته‌تری هستند، بیشتر از افرادی که قهوه نمی‌نوشند، در خطر بروز حمله‌های قلبی قرار دارند. به‌علاوه، مشخص شد که قهوه نیز به خاطر افزایش متابولیسم و سوخت‌وساز بدن، قادر است خطر حملهٔ قلبی را کاهش دهد. یکی از محققان و نویسندگانی که با این گروه، همکاری می‌کند، معتقد است که کشف ژنتیک و عامل وراثت، می‌تواند در آینده نقاط مبهم بسیاری را برای ما آشکار سازد و نشان دهد که چرا در نتایج تحقیقات و بررسی‌های سال‌های گذشته، این‌قدر تناقض وجود داشته است.

تنوع یا اختلاف‌های ژنتیکیِ آنزیم ”سیتوکروم“ (Cytochrome) که باعث سوخت‌وساز ”کافئین“ در بدن می‌شود، ممکن است سبب سریع‌تر یا کندتر شدن این سوخت و ساز گردد. کسانی‌که دارای سوخت‌وساز کمتری هستند، اگر روزانه ۲ تا ۳ فنجان قهوه بنوشند، با خطر افزایش میزان حملهٔ قلبی مواجه می‌شوند؛ همین افراد، چنان‌چه، مصرف قهوهٔ روزانه را به ۴ فنجان یا بیشتر برسانند، ۶۴ درصد، بیشتر در خطر هستند. افرادی که دارای سوخت‌وساز بالائی هستند، اگر روزانه ۲ تا ۳ فنجان قهوه بنوشند، در حدود ۲۲ درصد در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند و همین افراد، چنان‌چه، مصرف قهوهٔ روزانهٔ خود را به ۴ فنجان یا بیشتر برسانند، حدود ۱ درصد در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی خواهند بود.

● یکپارچگی قهوهٔ آفریقا

”انجمن قهوهٔ بی‌نظیر آفریقای شرقی“ (EAFCA) که به کمک بزرگ‌ترین ”گروه اقتصادی آفریقا“، بازار مشترک آفریقای شرقی و جنوبی (COMESA) را به وجود آورده‌اند، توافق کردند تا ضمن همکاری با یکدیگر، تولید، فرآوری و بازاریابی قهوهٔ استاندارد بین‌المللی را رواج داده و با توسعهٔ فن‌آوری‌ها و ایجاد مهارت‌های لازم، آیندهٔ صنعت مورد بحث را تضمین کرده و مدیریت مؤثر و کارآمد صنعت را تأمین نمایند.

”EAFCA“، اتحادیه‌ای است مرکب از تولیدکنندگان، عمل‌آورندگان، بازاریابان و مؤسسه‌هائی که در ”بروندی“، ”اتیوپی“، ”کنیا“، ”مالاوی“، ”روآندا“، ”تانزانیا“، ”زیمباوه“ و جمهوری دموکراتیک ”کنگو“ مشغول به فعالیت هستند.

”COMESA“، شامل ۲۰ کشور آفریقائی است که تصمیم دارد تا دسامبر سال ۲۰۰۸ یک اتحادیهٔ گمرکی تأسیس نماید.

● آفریقای جنوبی

رادیو به کشت‌کاران قهوه کمک می‌کند.

شرکت قهوهٔ ”اینتر امریکن“ (Inter American)، پشتیبان مالی طرح آزمایشی امواج رادیوئی زندهٔ قهوه در کشور ”روآندا“ می‌باشد. این ابتکار، نخستین حلقهٔ پیوند زنجیرهٔ ارتباط برنامه‌ریزی‌شدهٔ جهانی در بین تولیدکنندگان قهوه است که غالباً در مناطق دورافتاده زندگی می‌کنند.

این پروژه، از امواج رادیوئی خودکار و با استفاده از رادیو‌های اتوماتیک، اطلاعات مربوط به بازار فروش، توصیه‌های فنی و کشاورزی و گزارش‌های هواشناسی را در اختیار مناطق دوردست قرار خواهد داد. رادیوهای زنده و اتوماتیک، نه به برق احتیاج دارند و نه به باطری بلکه تنها وابسته به باد و انرژی خورشیدی هستند. این رادیوها، در اختیار بیش از ۱۵۰۰۰ کشاورز قرار داده شده و کلیهٔ اطلاعات موردنیاز آنها را تأمین می‌کند.

شرکت قهوهٔ ”اینتر امریکن“، قهوهٔ خام را که از کیفیت ممتازی برخوردار است، وارد می‌کند و در اختیار کارخانجاتی قرار می‌دهد که قهوه را عمل می‌آورند و به‌اصطلاح، بو می‌دهند و در بین فروشندگان سراسر آمریکای شمالی توزیع می‌کنند. این سازمان که در بیش از ۱۲ کشور سراسر جهان فعالیت دارد، در انجمن خیریهٔ کشورهای ”انگلستان“ و ”آفریقای جنوبی“ به ثبت رسیده و شعبه‌هائی در ”کیپ‌تاون“ و ”لندن“ دارد.

● ایالات متحده

”کانتره‌راز“ (Contreras) در ”دایدریچ“ (Diedrich)

”کانتره‌راز“، مدیر فعلی کارخانهٔ تولیدی ”دایدریچ“، سازندهٔ وسائل مخصوص بو دادن قهوه در سراسر جهان که امروزه تحت نام تجاری ”شاون‌ پی.کانتره‌زار“ (Shawn P. Contreras) عرضه می‌شوند، به‌عنوان مدیر توسعهٔ تجاری و بازاریابی و جدیدترین عضو این گروه مدیریتی و اجرائی فعالیت خود را آغاز نموده است.

او کار خود را در سال ۱۹۸۷، در یک کارخانهٔ سازندهٔ مواد داروئی به نام ”لیپومِد“ (Lypho Med) که در ”شیکاگو“ قرار داشت، آغاز نمود. او با بیش از ۱۶ سال تجربهٔ مدیریتی، به‌عنوان معاون نواحی مربوط به بازار میانی (ERP) و مشاور تجاری و تولیدی مشغول به کار شد. وی در طی گزارشی که به ”مایکل وایتلی“ (Michael Whitley) مدیر عامل شرکت، ارائه داده بود، خاطرنشان کرد که مسئولیت توسعهٔ بازار، کانال‌های ارتباطی بازاریابی و تجاری و تقویت مارک ”دایدریچ“ را در داخل و خارج از کشور به عهده می‌گیرد.

”وایتلی“ نیز اعلام کرد: ”افتخار دارم که از طرف تمام گروه ”دایدریچ“، ورود ”شاون“ را به مؤسسه خود خوش‌آمد بگویم.

مؤسسه صنعتی ”دایدریچ“، متعهد است تأسیسات زیربنائی را در اختیار مشتریان بگذارد تا نیازهای خدماتی جاری و احتیاجات خدماتی آینده را تأمین کند. حضور ”شاون“، تعهد ما را بیشتر خواهد کرد. ما قصد داریم خدمات آموزشی و اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در خصوص صنعت قهوه، در اختیار مشتریان خود قرار دهیم و به برنامه‌های بازاریابی ”دایدریچ“، در سراسر جهان تحقق بخشیم.“

لازم به‌ذکر است که ”کانته‌راز“، مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشتهٔ ارتباطات تجاری و بازاریابی از دانشگاه ”روزولت“ در ”شیکاگو“ دریافت کرده است.

● هندوستان

امیدواری برای رشد قهوه

ناحیهٔ ”کِرالا“ (Kerala) واقع در ایالت ”وایاناد“ (Wayanad) یکی از مناطق عمدهٔ پرورش قهوه در هندوستان به شمار می‌رود.

”اس‌. رادهاکریشنان“ (S. Radhakrishnan)، معاون هیئت مدیرهٔ بازاریابی و پژوهش قهوه، اعلام کرده است: ”به احتمال زیاد، امسال به خاطر باران‌های تابستانی، میزان کشت قهوهٔ این منطقه افزایش خواهد یافت. پرورش‌دهندگان، به فراوانی محصول امیدوارند مگر این‌که، بارش باران‌های موسمی، زیاده از حد باشد. بسیاری از مناطق کشت قهوه مشتمل بر ”کورگ“ (Coorg)، ”چیکاماگالُر“ (Chikamagalore) و ”حَسن“ (Hassan) در ایالت ”کارناتاکا“ (Kartanaka) و ”گودالُر“ (Gudallur) در ایالت ”تامیل‌نادو“ (Tamil Nadu) در تابستان امسال از باران‌های تابستانی خوبی بهره‌مند بوده و منتظر برداشت محصول مطلوبی هستند.“

● پاکستان

افتتاح بازار آزاد ”سریلانکا“ در ”کراچی“

”سریلانکا“، به‌منظور افزایش فروش چای خوش‌طعم و ممتاز خود که یکی از کالاهای عمدهٔ صادراتی این کشور، به شمار می‌رود، سرگرم بررسی امکان افتتاح دفتر بازاریابی در ”کراچی“ است. ”پاکستان“، از نظر مصرف چای، دومین کشور دنیا محسوب می‌شود و در حال حاضر، چای مصرفی خود را از ”سریلانکا“ وارد می‌کند. این کشور، طی سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵، معادل ۵۸/۶ میلیون دلار، بابت چای وارداتی پرداخت کرده است.

● چین

سرمایه‌گذاری در شرکت ”کافی‌میل“ (Coffee Mill)

شرکت جامائیکائی ”کافی‌میل“ در ۳۱ مارس سال جاری، قهوهٔ ”بلومانتین“ (Blue Mountain) ”جامائیکا“ را به کشور ”چین“ صادر کرده و مبلغی معادل ۲۵۰۰۰۰ دلار در قهوه‌فروشی‌هائی که دارای علامت تجاری بودند، سرمایه‌گذاری نمود. این اقدام مخاطره‌آمیز، نخستین سرمایه‌گذاری خارجی ”جامائیکا“ در ”چین“ به شمار می‌رود.

قهوه‌ای می‌تواند نام تجاری ”بلومانتین“ را داشته باشد که در ارتفاع بیش از ۱۰۰۰ متری در ۴۵ کیلومتری سلسله‌جبال شرقی ”جامائیکا“ و در نواحی خاص ”سنت‌ توماس“ (St Thomas) و ”پورتلند“ (Portland) به عمل آمده باشد. دولت ”جامائیکا“، به موجب قانون ”ویژگی‌ها و نشان جغرافیائی“ مورخ سال ۲۰۰۳، از کلیهٔ حقوق مالکیت معنوی این دانهٔ مشهور جهانی حمایت می‌کند. طی پنج سال اخیر، پلیس ”چین“، گزارش مستندی از ۶۷۰۰ مورد، تجاوز به حقوق مالکیت معنوی ارائه داده و چند شبکهٔ بین‌المللی جنائی را متلاشی کرده است.

مردم کشور ”ژاپن“ نیز علاقهٔ وافری به قهوهٔ ”جامائیکا“ داشته و در سال ۲۰۰۴، در حدود ۷۵ درصد آن را خریداری نموده‌اند، ولی بازار ”چین“، هنوز جدید و تازه است. قهوە‌فروشی ”پودونگ“ (Pudong)، حدود یک سال است که در سالن هتل ”تانگ‌مائو“ (Tong Mao) افتتاح شده و اقدام به فروش قهوهٔ ”کافی‌میل“ نموده است. در دکوراسیون و تزئینات این قهوه‌فروشی، از هنر آفریقائی الهام گرفته شده است؛ در فضای آن، موسیقی ”رِگا“ (Reggae)، گوش را نوازش می‌دهد و قفسه‌های مملو از ادویه و چاشنی و کیسه‌های قهوه‌ای رنگ و آشنای انباشته از قهوهٔ ”بلومانتین“ در آن به چشم می‌خورد و در حقیقت، بخشی از کشور ”جامائیکا“ را بازسازی کرده است.

هدف این مغازه، فروش یک فنجان قهوهٔ ”بلومانتین“ با قیمت ۶۵ تا ۹۵ RMB (حدود ۹ دلار) می‌باشد، در صورتی‌که، قیمت مشروب الکلی قوی ”جامائیکائی“ در حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ RMB است. در نتیجه، نوشیدن قهوه، هم از نظر سلامتی و هم از نظر اقتصادی، کاملاً به‌صرفه می‌باشد.

بازرگانان شرکت ”Shanghai Futures Exchange“، کارمندان شرکت ”تله‌کام“ (Telecom) ”چین“ و مسافران هتل، از جمله مشتریان دائمی ”کافی‌میل“ به شمار می‌روند.

طبق اظهارات ”پاتریک‌سیبل“ (Patrick Sibbles)، مالک شرکت ”کافی‌میل“، گام بعدی، افتتاح یک فروشگاه دیگر در ”پاکسی“ (Puxi) و سپس افتتاح یک فروشگاه بزرگ در ”پِکن“، پایتخت کشور ”چین“ است.

صادرات چای شرکت ”ایست‌چاینا“ (East China) در سال ۲۰۰۵

در سال گذشته، شرکت ”ایست‌چاینا“ در ایالت ”فوجیان“ (Fujian) ”چین“، در حدود ۱۶۷۰۰ تُن چای به ارزش ۴/۴۴ میلیون دلار صادر نمود. این میزان صادرات نسبت به دو سال قبل از آن، به ترتیب ۸۲/۱۷ درصد و ۲۵/۱۴ درصد افزایش یافته است. چای ”اولانگ“ (Oolang) که در حدود ۶۸ درصد از مجموع تولیدات چای این استان را به خود اختصاص داده است، نسبت به سال ۲۰۰۴ در حدود ۶۶/۲۳ درصد افزایش تولید داشته و صادرات آن، مبلغی در حدود ۸/۲۳ میلیون دلار برای کشور ”چین“ عایدی داشته است. صادرات چای ”جاسمین“ (Jasmine)، در حدود ۱۷۰۰ تُن تخمین زده شده که بیش از ۶۸/۱۵ درصد افزایش داشته است. در حالی‌که، صادرات ”چای سبز“ بیش از ۹۰۰ تُن و دارای ارزشی معادل ۷/۳ میلیون دلار بوده است.

● هنگ‌کنگ

چای ”جوراب‌شلواری“ (Pantyhose Tea)

شیرچای ”جوراب‌شلواری“، به‌خاطر این‌که از طریق فشار دادن و رد کردن چای، از صافی‌های بلند و قهوه‌ای رنگی، شبیه به ”جوراب‌شلواری“، به‌دست می‌آید، به این نام، مشهور شده است. چای ”جوراب‌شلواری“، در حقیقت، ”شیرچای“ خامه‌ای است که ملایم‌ترین و دلچسب‌ترین نوشیدنی مورد علاقه مردم کشور ”هنگ‌کنگ“ به شمار می‌رود. این ”شیرچای“، از ترکیب مقدار زیادی برگ چای و شیری که به وسیلهٔ تبخیر، غلیظ شده است، به‌دست می‌آید.