یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

چگونه در اماکن عمومی از آنفلوآنزای A مصون بمانیم؟


چگونه در اماکن عمومی از آنفلوآنزای A مصون بمانیم؟

ویروس H۱N۱ هم چنان در حال گسترش یافتن است. در جامعه با افراد زیادی مواجه می شوید که به این بیماری مبتلا هستند، هر چند همیشه نمی توان فرد آلوده به این ویروس را به راحتی تشخیص داد. …

ویروس H۱N۱ هم چنان در حال گسترش یافتن است. در جامعه با افراد زیادی مواجه می شوید که به این بیماری مبتلا هستند، هر چند همیشه نمی توان فرد آلوده به این ویروس را به راحتی تشخیص داد. به گزارش Rodale.com، ویروس آنفلوآنزای خوکی یک روز قبل از جدی شدن بیماری از طریق آب دهان و یا عطسه منتقل می شود و ۲۴ ساعت بعد‌از بین رفتن علایم و تب، بیمار قادر به انتشار ویروس است. بنابراین اگر بیمارید تا بهبود پیدا کردن علایم بهتر است در منزل بمانید. اگر در منطقه شما این بیماری شیوع پیدا کرده است بهتر است رفت و آمد خود را به حداقل برسانید. اما اگر راه های مراقبت را یاد داشته باشید، با انجام کارهای بسیار ساده بدون این که خانه نشین شوید می توانید خطر ابتلا به این ویروس را کاهش دهید. در این مطلب به رعایت چند نکته در محل های عمومی برای کاهش خطر ابتلای این بیماری می پردازیم.

۱)حمل و نقل عمومی: حتما شما افراد بیماری را در اتوبوس، مترو و تاکسی مشاهده کرده اید که بدون رعایت حال دیگران عطسه و سرفه می کنند. برای پیش گیری همیشه دستمال کاغذی همراه خود داشته باشید. در صورت سرفه و عطسه برای جلوگیری از آلوده شدن، دستمال کاغذی را برای مدتی محکم جلوی دهان و بینی خود بگیرید. از خود بیمار بخواهید دهان خود را بپوشاند. حبس کردن نفس موثر نیست زیرا نگه داشتن نفس برای چند ثانیه باعث می شود بعد از آن نفس عمیقی بکشید. برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا باید ۳ نکته را رعایت کنید.

بهداشت دست را رعایت کنید.

تماس کمتر دست با صورت

حفظ فاصله مناسب از فرد بیمار

۲) محل کار: وجود مکان جدا در محل کار از شما در مقابل بیماری همکاران محفاظت می کند اما سوالی که پیش می آید این است که اصلا چرا باید یک فرد مریض سر کار خود حضور پیدا کند.

اگر فردی بیمار است از کارفرما بخواهید تا او را به مرخصی بفرستد تا بقیه مبتلا نشوند. اما اگر حضور کارمندان بیمار ضروری است، سعی کنید ناهار خود را جدای از او میل کنید. از دست شویی هایی که مراجعه کننده کمتری دارد استفاده کنید تا خطر ابتلا را کاهش دهید.

۳) اماکن خرید: طبق گزارش کارشناسان این ویروس قادر است بین ۲ تا ۸ ساعت روی سطوح زنده بماند. بنابراین دستگیره های چرخ های دستی که با دست افراد زیاد در تماس است می تواند به عنوان منبع عمده ویروس محسوب شود. بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس دست نزدن به صورت خود و فرزندان هنگام خرید است و به محض رسیدن به منزل دست های خود را بشویید. راه دیگر نیز استفاده از دستمال های ضدویروس است.

۴) در رستوران ها: ویروس H۱N۱ قبل از بروز علایم بیمار به اطرافیان انتقال پیدا می کند یعنی این که سرآشپز، پیشخدمت و یا مراجعه کننده ای که سالم به نظر می آید شاید ناآگاهانه در حال شیوع آنفلوآنزای A است.

۵) مطب دکتر: در مطب دکتر می توان بیماران عادی و افرادی مبتلا به ویروس آنفلوآنزا را جدا کرد. از بیماران بخواهید از ماسک استفاده کنند تا از منتشر شدن ویروس جلوگیری شود. از زمان وارد شدن به کلینیک از دست زدن به چشم و بینی پرهیز کنید و بعد از خروج دست های خود را بشویید.



همچنین مشاهده کنید