دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
استفاده از ۱۰ حرکت عالی برای برنامه حجم ساز
برخی از حرکات تمرینی نسبت به دیگر انواع برای افزایش حجم عضلانی بدن مؤثر هستند. بهعنوان مثال حرکت اسکوات بهلحاظ دارا بودن شکل اهرمی آن نیازمند بهکارگیری طیف وسیعی از عضلات میباشد و اگر بخواهید این حرکت را اجراء کنید در اوایل کار دچار مشکلاتی خواهید بود. تا زمانی که بدنتان به اضافه شود. حرکت اسکوات کل بدنتان را بهکار میکشد. و برخلاف تصور خیلیها که فکر میکنند حرکت اسکوات تنها برای تقویت عضلات پا است، این حرکت باعث میشود بدنتان به شکل کلی و قویتر و حجیمتر گردد. این خصوصیات را میتوان برای حرکت ددلیفت نیز برشمرد. اما حرکات دیگری هم مثل پشت بازو ایستاده با کابل وجود دارند که تنها اندکی به بدنتان اعمال فشار میکنند و اگر بخواهید حجم عضلانی در خور توجهی بهدست آورید. آنها نمیتوانند خیلی کارآمد باشند. بعضی از بدنسازان میتوانند با استفاده از یک میله هالتر خالی چندین ست تمرین پر شدت اجراء کنند، بدون اینکه کوچکترین مسئلهای حین تمرین بروز کند. زمانی که همین دسته از بدنسازان از حرکت با هالتر به حرکت با کابل تعویض حرکت میکنند یا در اصطلاح سوئیچ میکنند بعد از چند ست تمرین انگار بهجای پشت بازوهایشان نعل اسب گداخته قرار دادهاند. چطور میتوان فهمید که کدام حرکات تنها اتلاف وقت هستند و سود چندانی به همراه ندارند؟ پاسخ را در میزان پمپاژ خون در عضلات و احساس سوزش عضلانی در حرکات مذکور پیدا خواهید کرد. اگر با اجراء حرکتی متوجه شدید که پس از گذشت چند ست عضلاتتان در حد انفجار رسیدهاند و سرشار از جریان خون هستند، بدانید که حرکت را درست انتخاب کردهاید. و آن حرکت از جمله ابزارهائی خواهد بود که بدنتان را به رشد تحریک میکند. از سوی دیگر، اگر خیلی وقت است که با یک حرکت خاص تمرینی کار میکنید و نتیجهای کسب نکردەاید زمانش فرارسید که حرکت جدیدی انتخاب کرده و تأثیر آن را بررسی کنید.بهکارگیری یک تکنیک کوچک میتواند تأثیر یک حرکت تمرینی را تا ۲۰ برابر افزایش دهد. در این بخش به ۱۰ حرکت پایهای اشاره میکنیم که با اعمال چند تکنیک ظریف میتواند آنها را به حرکات افزایش دهنده حجم یا بهتر بگوئیم به انفجاز رساننده عضله تبدیل کنید. اگر تصمیم گرفتید که از آنها استفاده کنید. مطمئن شوید که یک حریف تمرینی داشته باشید که به سیستمهای اطفای حریق آشنائی داشته باشد. چرا که سوزشهای باورنکردنی حاصل از اینگونه حرکات میتواند منجر به آتش گرفتن عضلاتتان گردد.
۱. جلوپا با دستگاه
معمولاً از این حرکت در پایان برنامه تمرینی روزهای پا استفاده میشود و یک تمامکننده خوب به حساب میآید. چرا که در این حرکت عضلات خود را تحت یک فشار مستمر و یک مقاومت ادامهدار قرار میدهید که در نتیجه فیبرهای عضلانیتان از زیر پوست نمایان خواهند شد. اکثر بدنسازان میدانند که برای کسب نتیجه بهتر از حرکت مذکور باید در بخش بالای هر تکرار آن برای یک شماره عضلات را منقبض نگهدارید. حال اگر شما دنبال یک انقباض قویتر هستید و میخواهید که واقعاً تکتک فیبرهای عضلانی رانهایتان فریاد بکشند. سعی کنید در بخش بالای حرکت تا جائی پاها را بالا بکشید که رانهایتان از صندلی بلند شوند. احتمال دارد که موفق به اجراء این کار نشوید، اما همین که به آن قصد پاها را بالا ببرید و تلاش کنید به هدف که انقباض شدیدتر است میرسید و یک شدت متفاوت ایجاد میکنید خود بسیار قابل توجه است.اگر یک یا دو ست حرکت جلوپا با دستگاه را با این شیوه انجام دهید، برای رفتن به حرکت بعدی باید از عصا استفاده کنید.
۲. زیربغل هالتر خم
بعضی از بدنسازان این حرکت را کاملاً با یک حرکت جدید تبدیل میکنند. به شکلی که میتوان گفت نوعی ددلیفت نیمه اجراء میکنند. آنها در بخش بالای حرکت تقریباً بالاتنه خود را کاملاً صاف میکنند یا اینکه رانها را بیش از حد خم میکنند. چنین اشتباهاتی فشار را از عضلات پشت خارج میکند (یا حداقل از بخش میانی پشت که هدف حرکت است منصرف میسازد). در این حرکت اگر میخواهید واقعاً به بخش میانی عضلات پشتتان فشار اعمال گردد به جای هالتر، یک جفت دمبل بردارید و حرکت را اجراء کنید. بدین صورت که به جلو خم شوید. و سینه خود را روی یک میز بالا سینه یا هر تکیهگاه دیگری استراحت دهید. حال از موقعیت مذکور شروع کنید با شدت حرکت را اجراء کنید و در بخش بالای هر تکرار، شانههای خود را از پشت به سمت یکدیگر فشار دهید. در حین اجراء حرکت آرنجها را دور از بدن نگهدارید تا فشار غیر معمول و بیش از حدی به عضلات لاتیسموس دورسی اعمال نشود. این حرکت باعث ضخیمتر شدن عضلات پشتتان میشود و جزئیاتی در پشتتان ایجاد میکند که تا به حال برایتان قابل تصور نبوده است.
۳. کراساور
زمانی که این حرکت را در مدل ایستاده اجراء میکنید، نزدیک کردن دستگیرهها همزمان با صاف نگهداشتن بدن مقدور نمیباشد. و برای اجراء بخش مثبت حرکت لازم است که کمی بدن خود را تاب دهید که همین عمل باعث میشود عضلات جلو سرشانه بیش از حد معمول درگیر نشوند و عضله سینه در حداقل درگیری قرار بگیرند. جهت جلوگیری از بروز این مشکل بیاید و دستگیرههای کابل را به بخش پائین دستگاه کشش وصل کنید و یک میز پرس سینه یا زیر سینه بین دو پایه کراس قرار دهید. حال روی میز دراز بکشید و دستگیرهها را در دست بگیرند و با حفظ خمیدگی کوچکی در آرنجها کابلها را از طرفین بالا بکشید تا جائی که آنها یکدیگر را درست بالای قفسه سینه لمس کنند. اجراء حرکت کراساور: بدین شکل باعث ایجاد تفکیک عضلانی بیشتری میشود. برای اینکه در این مدل بالاتنه شما در طول دامنه حرکت تکان نخواهد خورد. بهخاطر بسپارید که هر تکرار باید سینه خود را کاملاً بالا و برجسته نگهدارید تا در هر تکرار به خوبی منقبض شوند. نکته مهم دیگر این است که نباید اجازه دهید در بخش پائینی حرکت (زمانی که دستها را بازمیکنید) وزنهها مجدداً روی پایه قرار بگیرند. چرا که این کار باعث میشود کشش دائمی روی عضلات قرار نگیرد و تأثیر حرکت کم شود. تکرارهای خود را به آرامی اجراء کنید و سعی کنید کشش را در سراسر ست تمرینی در دامنه کامل حرکت روی عضلات سینه حفظ کنید.
۴. شراگ با هالتر
از یک بدنساز سؤال کنید که مشکل او با حرکت شراگ چیست؟ او در پاسخ خواهد گفت که حین اجراء حرکت هالتر خیلی محکم روی رانهایش سائیده میشود و به نوعی تمرکز و حس را بر هم میزند. این در حالی است که مشکل مذکر، تنها بخشی از مسئله میباشد. مسئله دیگر اینجاست که اجراء حرکت با هالتر باعث عدم حرکت آزادانه دستها شده و در نهایت منجر به محدود شدن میزان رشد میگردد. راهحل این مسئله استفاده از دمبلها است. چرا که با این ابزار دامنه حرکتی افزایش مییابد و در نتیجه فشار بهتر و بیشتری جهت تحریک عضلات به رشد، به آنها اعمال میگردد. برای شروع حرکت شراگ با دمبل، خیلی کم، بالاتنه را به سمت جلو متمایل کنید و در این حال باید دمبل جلوی رانهایتان قرار گرفتن باشند. حال با پائین نگهداشتن شانهها، عضلات کول را منقبض کنید و وزنهها را به سمت بالا بکشید (تصور کنید میخواهید شانههای خود را با گوشها تماس دهید) و در عین حال همزمان دمبلها را به سمت طرفین بدن بکشید بهطوری که در بخش بالای حرکت کف دستهایتان رو به یکدیگر باشد. چنین تکنیکی باعث تحریک قویتر عضلات کول به رشد میگردد.
۵. ساق پا ایستاده
یکی از دلایل عمدهای که بدنسازان برای ساختن عضلات ساق پا دچار مشکل هستند این است در اجراء حرکات مربوط به عضلات ساق به اندازه نیاز به بخش منفی حرکت توجهی نمیکنند و تصور دارند که فقط بخش بالا رفتن مهم است. از آنجائی که ساقها در فعالیتهای روزانه نظیر پیادهروی، راه رفتن و دویدن بهکار گرفته میشوند به خوبی کارآمد هستند، و این حقیقت بدان معناست که برای تحریک کردن این عضلات به رشد باید از تکنیکهائی مثل بخش منفی کنترل شده استفاده کرد تا بتوان با اعمال فشار غیرمعمول روی آنها، تحریک به رشد ایجاد کرد. برای اجراء هر ست از حرکت ساق پا ایستاده باید زانوهای خود را قفل نگهدارید و با یک حرکت روی پنجه بروید. سپس برای بازگشت ۳ شماره بخش منفی را به دراز بکشانید. این کار را برای اجراء تمام تکرارها انجام دهید. بله همانطور که فکر میکنید لازم است که اندکی از میان وزنه تمرینی همیشگی بکاهید. اما نگران نباشید چون از تحریک عضلات چیزی کاسته نخواهد شد. و حتی شدت تمرین افزایش خواهد یافت. صحبت از رنج کشیدن است. بنابراین خود را برای تحمل درد طی چند روز پس از جلسه تمرین ساق آماده کنید. شاید بخواهید هر کدام از پاها را به شکلی جدا تمرین دهید. که این میتواند بهتر هم باشد. براساس گفتهای در کتاب Muscle Meets Magnet، اجراء حرکات ساق به شکل تک تک دارای تأثیر بهتری از لحاظ میزان بهکارگیری کل عضله در مقایسه با مدل جفت پا است (لازم به ذکر است که کتاب مذکور عضلات را در حرکات مختلف از حیث طنین یا فرکانسی که عضله از خود تولید میکند، مورد بررسی قرار داده و به نوعی از نیروی مغناطیسی تولیدی عضلات استفاده کرده است).
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست