پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

تمام نکاتی که باید پیش از ثبت نام کوچولوها در استخر بدانید


تمام نکاتی که باید پیش از ثبت نام کوچولوها در استخر بدانید

شنا یکی از بهترین ورزش هایی است که می توانید به کودک تان یاد بدهید گرمای تابستان را فقط آب تنی و شنا قابل تحمل می کند ضمن آن که در میان آموزش های مختلف تابستانی به کودکان ورزش شنا جایگاه ویژه ای دارد

شنا یکی از بهترین ورزش‌هایی است که می‌توانید به کودک‌تان یاد بدهید. گرمای تابستان را فقط آب‌تنی و شنا قابل تحمل می‌کند. ضمن آن‌که در میان آموزش‌های مختلف تابستانی به کودکان ورزش شنا جایگاه ویژه‌ای دارد. این ورزش جدای از این‌که همزمان باعث تقویت اندام‌ها و عضلات می‌شود به رشد استخوان‌بندی کودک نیز کمک می‌کند. این ویژگی را باید به امکان تنفس بهتر کودکان اضافه کرد زیرا شنا باعث افزایش حجم ریه‌ها می‌شود. در کنار تمام این موارد، الگوی خواب شبانه کودکانی که شنا می‌کنند نیز بسیار منظم می‌شود و بالاخره این‌که نخستین چیزی که می‌توانید بعد از مدتی شنا در کودک خود مشاهده کنید، اعتماد به نفس و احساس استقلالی است که در کودک رشد پیدا می‌کند. در کنار تمام این موارد نکات مهمی در مورد شنای کودکان و سلامت استخرهای مخصوص آن‌ها وجود دارد که دکتر اکبر کوشانفر، متخصص کودکان آن‌ها را توضیح می‌دهد.

● با ترس کودک از آب چه کنیم؟

در تابستان که همه آب‌تنی و شنا را تفریح مناسبی برای این فصل می‌دانند، ممکن است این تفریح مناسب به مذاق برخی کودکان خوش نیاید و احساس ترس از آب مانع لذت بردن از آب‌تنی و استخر شود. هر چند آب ماده‌ای است که کودک آن را به‌خوبی می‌شناسد چون ۹ماه پیش از تولد در آب زندگی کرده است، با این حال وسعت استخر، سرو صدای دیگران و... می‌تواند عواملی برای ایجاد ترس باشد. نکته مهم آن است که نباید کودک را مجبور کرد در آب بپرد بلکه باید به او زمان داد تا به‌تدریج با آب آشتی کند. چنانچه کودک ترس از آب داشته باشد، والدین باید در وان حمام یا زیر دوش او را با آب بیشتر آشنا کنند تا آب برایش مطلوب و دوست داشتنی باشد.

● استخر روباز یا سرپوشیده؟

استخرهای روباز به‌دلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب و خاصیت ضدعفونی‌کنندگی نور خورشید انتخاب مناسبی هستند اما به شرط آن‌که مراقب آفتاب سوختگی‌های ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب هم باشید. پوست ظریف و حساس کودکان نباید در مدت زمان طولانی در معرض نور مستقیم قرار گیرد. توصیه می‌شود کودکان بیش از ۱۵ دقیقه در معرض آفتاب قرار نگیرند تا از خطرات آفتاب سوختگی در امان بمانند. نکته مهم در مورد استخرهای روباز آن است که در ماه‌های تیر و مرداد و بین ساعت‌های ۱۰ صبح تا ۲ بعداز‌ظهر به‌علت درجه حرارت زیاد برای استفاده کودکان مناسب نیست. از سوی دیگر استخرهای سرپوشیده نیز احتمال تشدید آسم را در کودکان مبتلا زیاد می‌کنند که علت آن نیز کلر موجود در این استخرهاست. بهتر است هنگام استفاده کودکان مبتلا به آسم، والدین دقت بیشتری داشته باشند.

● وقتی به دریا می روید...

زمانی که کودک‌تان نزدیک ساحل بازی می‌کند، به او جلیقه نجات مناسب جثه‌اش بپوشانید. برای پیدا کردن جلیقه نجات مناسب کودک‌تان باید به برچسب روی آن توجه کنید. در این برچسب اطلاعات لازم در مورد وزن و سایزی که برای جلیقه مناسب است، نوشته شده. برای بچه‌های زیر ۵ سال، باید جلیقه‌ای انتخاب کنید که بین پاها یک تسمه و محافظ سر هم داشته باشد. این یقه محافظ، سر کودک را بالا و صورت او را خارج از آب نگه می‌دارد. جلیقه‌های شناور، تیوپ‌ها و بازوبندهای بادی وسایل مناسبی برای جلوگیری از غرق شدن کودک نیستند.

● مواظب چشم کوچولو‌ها باشید!

از آن‌جا که استخر مورد استفاده عموم قرار می‌گیرد، برای پیشگیری از رشد قارچ‌ها، عفونت‌ها و میکروب‌ها در آب، این مکان باید کاملا ضدعفونی شود. به همین دلیل از ماده ضدعفونی‌کننده کلر در استخرها استفاده می‌شود، ضمن آن‌که هفته‌ای ۲ بار آب استخر تعویض می‌شود. کلر استخر در افراد عادی مشکلی ایجاد نمی‌کند ولی در برخی کودکان یا بزرگسالان که زمینه حساسیت دارند ممکن است عفونت و قرمزی چشم را به‌دنبال داشته باشد. باکتری‌های موجود در آب می‌توانند قرنیه را ملتهب کرده و چشم کودک را قرمز و متورم کنند. در این شرایط کودک حتما باید به چشم پزشک مراجعه کرده و تا درمان کامل از استخر استفاده نکند. در برخی دیگر از کودکان نیز ممکن است در بازگشت از استخر سرفه‌های حساسیتی، خارش گلو و درصورت داشتن آسم شروع علائم آن بعد از استفاده از استخر به‌وجود آید. بنابراین به کودکانی که چنین مشکلاتی دارند توصیه می‌شود با احتیاط از استخرها استفاده کنند.

● استخر بزرگسالان امن است؟

بدون شک استخر بزرگسالان و کودکان با هم متفاوت است. یکی از واضح‌ترین تفاوت‌ها هم عمق آن است که عاملی خطرناک برای کودکان به حساب می‌آید. عمق زیاد استخر می‌تواند موجب خفگی و غرق‌شدگی در کودک شود. علاوه براین کلر موجود در استخر بزرگسالان باعث آسیب مخاطی و عوارض طولانی مدت شده و بیماری‌های قارچی بزرگسالان را نیز به کودکان منتقل می‌کند. می‌توان در قسمت‌های کم عمق یا استخرهایی که با عمق کم در کنار استخرهای بزرگسالان وجود دارد و تنها تا بالای زانوی کودکان ۲ تا ۴ ساله است، به آموزش شنای کودکان پرداخت.

● چه کنیم تا قارچ نگیرد؟

قارچ‌های استخر به‌دلیل نشستن کنار استخر به‌وجود می‌آید. اگر فردی مبتلا به قارچ باشد و در کنار استخر نشسته باشد، فرد دیگری که از آن مکان استفاده می‌کند، می‌تواند مبتلا شود. باید به کودکان یاد داد قبل و بعد از استخر دوش بگیرند و حتما از لوازم شخصی مانند کلاه و حوله استفاده کنند تا دچار مشکل نشوند.

● چه سنی مناسب آموزش شناست؟

سوال اصلی پدر و مادرها در مورد ورزش شنا، سن دقیق آموزش آن به کودک است. سن مناسب برای آموزش شنا در کودکان را معمولا ۴ سالگی می‌دانند. دلیل آن نیز ضریب هوشی کودک و اندام‌های اوست. او در این سن آمادگی ذهنی و جسمی لازم را برای آموزش دارد. در واقع وضعیت حرکتی کودک به‌گونه‌ای است که استعداد آموزش شنا را پیدا می‌کند. بهتر است کودک قبل از ۴ سالگی به همراه پدر و مادر فرصت آشنایی با آب را پیدا کند و به زور و اجبار وارد آب نشود چون در مواجهه با آب خطراتی مانند غرق شدن متوجه کودکان است و به همین دلیل والدین باید مراقبت لازم را در این مورد انجام دهند و ایمنی کافی را برای کودک هنگام شنا فراهم کنند.

● وقتی استخر سرماخوردگی می‌آورد

یکی از اتفاقات قابل پیش‌بینی اما غیرقابل پیشگیری در استخرهای شنا ابتلای کودکان به بیماری‌های ویروسی است. به هر حال استخرها محیط‌های اجتماعی هستند که به‌علت تماس مستقیم بچه‌ها با یکدیگر باید احتمال ابتلای آن‌ها را به بیماری‌های ویروسی داد. از آن‌جا که کودکان در استخر با کودکان دیگر بازی و شنا می‌کنند، در معرض ویروس‌های سرماخوردگی قرار دارند. بنابراین توصیه می‌شود اگر کودکی مبتلا به اسهال و استفراغ یا سرماخوردگی است، تا بهبود کامل از استخر استفاده نکند.

● چه کودکانی نباید شیرجه بزنند؟

اگر کودک سابقه برونشیت یا گوش درد دارد باید در شنا کردن کمی محتاط‌تر عمل کند. این کودک نباید در آب شیرجه برود. استفاده از دماغ‌گیر هم برای او ضروری است چون پنس‌ها مانع ورود احتمالی آب از راه مجاری بینی به سینوس‌های او و تحریک احتمالی آن‌ها می‌شود. اگر کودک سابقه گوش درد دارد باید با پنبه‌ای آغشته به روغن مجرای خارجی گوشش را چرب کرد تا آب درصورت داخل شدن در گوش او باقی نماند. این کودک باید بلافاصله بعد از شنا حتما گوشش را خشک کند.

● تشخیص استخر سالم از آلوده

انتخاب استخر برای سپردن کودک به آن بسیار مهم است. به‌دلیل حساسیت بیشتر کودکان توصیه می‌شود، والدین کودکان‌شان را به استخرهای مخصوص کودکانی بسپارند که از سلامت آب آن اطمینان دارند. در مورد افرادی که از استخر خانگی استفاده می‌کنند مسئول ساختمان معمولا باید نظارت کامل بر نظافت آن داشته باشد.

در استخرهای عمومی هم والدین باید از مدیریت استخر در مورد سلامت کامل آب سوال کنند، مثل این‌که آیا هفته‌ای ۲بار آب استخر عوض می‌شود و کلر به اندازه کافی دارد یا خیر. نکته مهم دیگر، ‌شنا نکردن در رودخانه‌هایی است که در اطراف شهر قرار دارند و افراد در پیک‌نیک از آن‌ها استفاده می‌کنند. خانواده‌ها باید توجه داشته باشند آب‌های راکد رودخانه‌ها اغلب آلودگی انگلی دارند. بنابراین نباید در این آب‌ها شنا کنند و اگر شنا کردند حتما در بازگشت به خانه از مواد شوینده برای شست‌و شو استفاده کنند.

● اگر آب استخر را خورد چی؟

گاهی اوقات کودکان هنگام نفس کشیدن در استخر مقداری آب می‌خورند که اگر آب استخر تمیز باشد، معمولا مشکلی پیش نمی‌آید و مقدار کلر بلع شده نیز چندان خطرساز نیست اما در استخرهای آلوده و رودخانه‌ها که انواع میکروب‌ها زیست می‌کنند، درصورت خوردن آب می‌توان انتظار مشکلاتی از قبیل اسهال و استفراغ را در کودکان داشت.

● با دست‌شویی کودک چه کنیم؟

معمولا کودکان ۴ سال به بالا کنترل ادرار و مدفوع را دارند،اما در نهایت این وظیفه والدین است که مراقب این مسئله در مورد کودکان باشند. بهتر است کودکان قبل از ورود به استخر به دست‌شویی بروند و بعد به شنا بپردازند. همچنین باید به کودکان آموزش داد، هنگام نیاز به دست‌شویی حتما از دست‌شویی‌های موجود در استخر استفاده کنند. در واقع والدین باید مرتب کودک را زیرنظر داشته باشند تا به‌طور ناخواسته در آب ادرار یا مدفوع نکند.

● خوردنی‌ها و نخوردنی‌های قبل از شنا

توصیه می‌شود کودکان چه قبل و چه بعد از شنا در استخر، غذاهای سنگین و فست‌فودهایی مانند سوسیس و کالباس نخورند. همچنین چون در استخر فعالیت کودکان زیاد است و در فصل تابستان آفتاب شدید است، کودکان آب بدن‌شان را از دست می‌دهند و به همین دلیل بهتر است مقدار آب از دست رفته جایگزین شود.معمولا آب یا آبمیوه‌های طبیعی مانند آب سیب و آب پرتقال گزینه‌های مناسبی برای بعد از شنا هستند.

● دمای مناسب برای آب استخر چند درجه است؟

آب استخرها باید درجه حرارت مناسبی برای کودکان داشته و نه خیلی سرد و نه خیلی گرم باشد و کمی از درجه حرارت بدن کمتر باشد، زلال و شفاف باشد و خانواده‌ها حتما مطمئن باشند که هر ۲ یا ۳ روز یک‌بار آب تعویض می‌شود. در واقع علاوه بر سلامت آب، دمای آن نیز باید بین ۲۵ تا ۳۰ درجه باشد.

● هفته‌ای چند روز شنا کنند؟

روند استفاده از استخر در کودکان بستگی به میزان علاقه و البته امکانات آن‌ها دارد. ورزش شنا یکی از ورزش‌های مفید است چون اندام‌ها و تمام عضلات بدن در آن حرکت می‌کند. بهتر است کودکان حدود ۲ساعت در روز و هفته‌ای ۳ تا ۴روز از استخر استفاده کنند.

سیب سبز

اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir