پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

گشت و گذار در دنیای کارت‌های اعتباری


گشت و گذار در دنیای کارت‌های اعتباری

به طور حتم تاکنون برای انجام امور بانکی خود از کارت‌های اعتباری استفاده کرده‌اید. کارت‌های اعتباری (Credit Card) در جهان به انواع متفاوتی تقسیم می‌شوند.
دسته اول) کارت اعتباری مجازی …

به طور حتم تاکنون برای انجام امور بانکی خود از کارت‌های اعتباری استفاده کرده‌اید. کارت‌های اعتباری (Credit Card) در جهان به انواع متفاوتی تقسیم می‌شوند.

دسته اول) کارت اعتباری مجازی غیر قابل شارژ (Unrechargeable Virtual Credit Card)نام دارد. این کارت از نوع کارت اعتباری ویزا و غیر قابل شارژ مجدد است به این معنا که پس از اتمام مبلغ موجود در آن به طور اتوماتیک از بین می‌رود، سیستم فوق باعث افزایش ضریب ایمنی پرداخت آنلاین می‌شود. شماره شانزده رقمی کارت، تاریخ انقضا (expiry date)، کد امنیتی (ccvc۲) و بیلینگ آدرس (billing address) از جمله مزایای این سرویس است. کارت‌های مذکور در بسیاری از سایت‌های اینترنتی قابل استفاده هستند و قابلیت به نام شدن(registration) نیز دارند. حداقل و حداکثر مبلغ شارژ این کارت‌ها ۲۰ و ۵۰۰ دلار آمریکاست.

دسته دوم) کارت اعتباری مجازی قابل شارژ (Rechargeable Virtual Credit Card)نام دارد. این کارت‌ها نیز از نوع ویزا کارت هستند و قابلیت شارژ به دفعات مختلف را دارند. نوع ارز (currency) کارت بر اساس ارزهای رایج است و توانایی پرداخت به هر ارز مختلفی را نیز دارد. این کارت شامل شماره ۱۶ رقمی کارت اعتباری، تاریخ انقضا، کد امنیتی (ccvc۲) و بیلینگ آدرس است. کارت مذکور قابلیت شارژ تا ۲۰۰۰ دلار را دارد و دارای قابلیت خرید گسترده نیز است.

نوع دیگر کارت‌های موسوم به دبیت هستند. دبیت کارت مانند یک کردیت کارت به نظر می‌آید و بیشتر مثل پول نقد یا یک چک شخصی کار می‌کند. با دبیت کارت حالا پرداخت می‌کنید، اما با کردیت کارت بعدا می‌پردازید. دبیت به معنای کم کردن و کاهش است. وقتی از دبیت کارت استفاده می‌کنید پول از حساب شخصی پس‌انداز یا چک شما کم می‌شود در حالی که با کردیت کارت به طور مستقیم در فروشگاه خرید می‌کنید.

استفاده از کردیت کارت تا حدودی مانند قرض گرفتن از یک بانک یا موسسه مالی است و مجبورید مبلغ اعتبار خود را که هر ماه استفاده کرده‌اید بپردازید. اگر هر ماه کمتر از مبلغ بدهی را بپردازید باید بهره مبلغی را که نپرداخته‌اید بپردازید. شرکتی که کردیت کارت را به شما داده است، مبلغ ‌کل که شامل سابقه، درآمد، بدهی‌ها و قدرت پرداخت است را در نظر گرفته و مبنای شارژ کارت‌ قرار می‌دهد. برخی از کارت‌ها دومنظوره و به صورت کردیت/دبیت کارت هستند. پیش از اینکه چنین کارتی را در کارتخوان بگذارید دکمه کردیت یا دبیت را روی دستگاه انتخاب می‌‌کنید. اگر دبیت را انتخاب کردید بایستی شماره شناسایی‌ (PIN) را وارد کنید. اگر کردیت را انتخاب کردید یک رسید اعتباری برای امضا ارایه می‌‌دهید. در نهایت شارژ کردیت، که متعلق به شارژ صورتحساب بعدی است ظاهر می‌شود.

کارت‌های دبیت مزایا و معایب خاص خود را دارند. کار کردن با دبیت آسان‌تر از کردیت کارت است، زیرا برای مثال، مجبور نیستید چک خود را تایید یا در مغازه کارت شناسایی نشان دهید. همچنین شما مجبور نیستید پول نقد، دسته چک یا تراول چک حمل کنید. دبیت کارت‌ها از چک‌ها بیشتر مورد قبول مردم هستند به خصوص زمانی که در سفر هستید. همچنین شما بهره شارژ (همانند کردیت کارت) نمی‌پردازید. به دلیل کنترل کمتر خطوط در دبیت کارت، امور از این طریق سریع‌تر انجام می‌شود، صاحبان مغازه‌ها در بیشتر نقاط جهان دبیت کارت‌ها را دوست دارند، زیرا نگران برگشت چک یا گرفتن وجه چک از بانک یا واریز پول نقد به بانک نیستند و هزینه عملیات دبیت کارت برای مشتریان به طور معمول پایین‌تر از هزینه کردیت کارت است.

دبیت کارت‌ها معایبی نیز دارند که نباید آن‌ها را نادیده گرفت. نکته اول آن است که باید پول کافی در حساب بانک به میزانی که خرید شما را پوشش دهد داشته باشید. زمانی که برای خرید از دبیت کارت استفاده می‌کنید و پول از حساب شما خارج می‌شود اگر در خرید اشتباهی شکل گیرد، کمتر حمایت می‌شوید و بانک‌ پول را به حسابتان برنخواهد گرداند. این سیستم برای اقلامی که هرگز تحویل نگرفته‌اید عمل نمی‌کند یا کار را با تاخیر انجام می‌دهد. همچنین توجه داشته باشید که اگر دبیت‌کارت شما گم شود یا بدون استفاده باشد نسبت به کردیت کارت کمتر مورد حمایت بانک قرار می‌‌گیرید.