شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
نگاه عاشقانهای که نیمساعت طول کشید!
بیست و چند سال پیش که برای نخستینبار به نظاره جواهرات ملی ایران پرداختم از مشاهده چنین گنجینه بینظیر و آن همه سنگهای گرانبها و منحصر بهفرد متحیر مانده بودم طوری که نخستین نگاهم به الماس دریای نور، حدود ۳۰ دقیقه طول کشید و من در این مدت طولانی، به هیچوجه نتوانستم از نگاه خیره و متحیرانه به این گوهر بینظیر دنیا چشم بپوشم!
بدیهی است در موزه جواهرات ملی ما سنگ هایی نگهداری می شوند که نظیر آنها در دنیا وجود ندارد؛ سنگ هایی نظیر الماس، زبرجد، یاقوت، فیروزه، گارنت ها و... که با ابعادی غیرقابل باور در کاسه ها و ظرف های مخصوصی قرارگرفته اند تا چشم هر ناظری را به درخشش جلوه خود متحیر کنند.
به عنوان فردی که دوره های آموزشی مربوط به جواهرشناسی را تدریس کرده و تالیفی نیز در این زمینه منتشر کرده ام همواره در معرفی هر نوع سنگ قیمتی منحصر به فرد موجود در دنیا، نمونه شاخص و برجسته ای را هم که متعلق به جواهر های ملی ما بوده و عمدتا در همین موزه حفظ می شود، سراغ داشته ام که شاید این ویژگی، فقط منحصر به ایران باشد.
هر چند نخستین گروه جواهر های ملی ما از دوره صفویه به منظور نظاره ناظران و مشتاقان گرد آوری و در معرض دید قرار گرفته است و متاسفانه در گذر زمان، پادشاهان بدون عنایت و درک ارزش واقعی این ذخایر با ارزش، به حاتم بخشی و اهدای آنها به خارجی ها پرداخته اند (به عنوان نمونه انبوهی از بی نظیرترین جواهرات توسط پادشاهان صفوی به سلاطین عثمانی اهدا شدند)، ولی هنوز هم ایران، قطب سنگ های باارزش و جواهرهای بی نظیر دنیا محسوب می شود طوری که برآورد می شود حدود ۱۰ در صد از سنگ های باارزش دنیا در ایران قرار دارد.
سنگ هایی که تا به امروز از دل زمین استخراج شده و به صورت خام و بدون هیچ تغییری صادر شده اند در حالی که باید از دولت آینده تقاضا شود تا با توجهی ویژه، شرایطی فراهم کند تا با صرف کمترین هزینه یا ایجاد آلایندگی، این سنگ ها در کشورمان، به جواهرهایی شکیل و چشمنواز تبدیل شوند.
در چنین شرایطی است که از محل رونق صنعت و هنر جواهرسازی (در زمینه های تراش و تجارت)، هم اشتغال وسیعی ایجاد می شود، هم بر خیر و برکت ثروت نسل های آتی مان افزوده خواهد شد و هم ارزش افزوده و میزان ارز آوری کشورمان در این زمینه با رشدی چشمگیر روبه رو می شود.
جای تاسف است که بسیاری از مردم ما از وجود چنین گنجینه ای چنین باارزش و برخورداری کشور خود از آن بی اطلاع هستند و موزه جواهرات ملی بیشتر میزبان گردشگران خارجی است.
در حالی که این مکان می تواند محل بسیار مناسبی به منظور فعالیت های پژوهشی گوناگون در زمینه های مختلف اعم از معدن شناسی، گوهر شناسی، زمین شناسی و تاریخی باشد و از همه مهم تر این که ایرانیان با عظمت هنر و ثروت کشورشان بیشتر آشنا شوند.
محمد کشتی آرای - رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست