چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فصل برداشت از کشتزار تجربه


فصل برداشت از کشتزار تجربه

کشور استرالیا در ادامه تمهیداتی که برای رویارویی با مسأله افزایش تعداد سالمندان و بازنشستگان در برخی از کشورهای صنعتی صورت گرفته، به تلاشی تازه برای جذب و بازگشت افراد ۵۵ …

کشور استرالیا در ادامه تمهیداتی که برای رویارویی با مسأله افزایش تعداد سالمندان و بازنشستگان در برخی از کشورهای صنعتی صورت گرفته، به تلاشی تازه برای جذب و بازگشت افراد ۵۵ سال به بالا به جرگه نیروهای فعال این کشور، دست زده است .

این کشور به شیوه‌های گوناگون در تلاش است تا افراد ۵۵سال به بالا را که از سلامت جسمی و تجربه و مهارت شغلی برخوردار هستند، به بازگشت به کار یا ادامه اشتغال، ترغیب و تشویق کند.

دولت استرالیا، طرحی را مبنی بر مشارکت گروه سنی ۵۵ سال به بالا، در شمار نیروهای فعال تأیید کرده است.

یکی از مسئولان این طرح گفته است که در گام نخست تمامی سعی خود را به ترغیب افراد ۵۵ سال به بالا برای ادامه اشتغال به کار گرفتیم و تا آنجا که امکان داشت برای جذب این گروه سنی که از تجارب گسترده در زمینه مشاغلی که به عهده داشته‌اند، بهره‌مندند به دایره فعالیت و نیروی انسانی، کوشیدیم.

او می‌گوید در چارچوب این طرح، نخست آن دسته از نیروهای ماهر و با تجریه‌ای را که احتمال می‌رفت به خاطر آسیب‌ها و ناراحتی‌های دوران اشتغال، بازنشسته شده اند یا بازنشستگانی با۵۵ سال سن یا بالاتر که فرزندانشان در سنین کودکی و نوجوانی هستند و دوران دبستان و دبیرستان را طی می‌کنند، به بازگشت به کار و ادامه فعالیت تشویق کردیم.

از تمامی افراد ۵۵ سال به بالا که در مراکز صنعتی و تولیدی شاغل بودند، با وعده اعطای امتیازات و دستمزدهای بالاتر در برابر بازده بیشتر و افزایش تولید، دعوت شد که به کار خود در مراکز تولیدی و صنعتی بازگردند .

او می گوید طرح مشارکت گروه سنی بالای ۵۵ سال به بالا از حدود ۳۰ سال پیش شروع شد، تصور نمی‌کردیم که این فرایند تا این اندازه برسرنوشت و آینده کشور تأثیر گذار باشد، اما این فرایند با استمرار خود، ساختار جمعیتی استرالیا را دگرگون کرده است و تصور کنید تا ۴۰ سال آینده چه تغییراتی در ساختار جمعیت‌شناسی کشورمان به وجود خواهد آورد.

«فرآیندی که از ۳۰ سال پیش، با کاهش نرخ زادوولد شروع شد، در ۴۰ سال آینده جامعه استرالیا را به مراتب پیرتر خواهد کرد و در حال حاضر راه نجاتی برای خروج از بحران سالمندی و پیر شدن جامعه و پی‌آمدهای آن، جزآنچه که انجام شده است، نیافته‌ایم.

نشریه زندگی نو