پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
بهترین شیوه های درمان افسردگی در نوجوانان
بسیاری از متخصصان برای درمان افسردگی داروهایی را تجویز میکنند که بیشتر این داروها برای گروه سنی بزرگسال تولید شده و عوارض جانبی به همراه دارند، از این رو برای مبتلایان به بیماری افسردگی که در سنین نوجوانی یا پیری قرار دارند داروی مناسبی وجود ندارد که حداقل عوارض را برای بیمار به همراه داشته باشد، به همین دلیل متخصصان طب مکمل و جایگزین برای درمان بیماری افسردگی در گروههای سنی نوجوان و سالمند شیوههای درمانی را توصیه میکنند که کمترین عوارض و خطر را برای این گروه سنی به همراه داشته باشد. متخصصان طب مکمل و جایگزین به این دلیل که هنوز تحقیقهای جامعی روی داروهای ضدافسردگی برای گروه سنی نوجوان و سالمند صورت نگرفته، معتقدندبهتر است از این داروها برای درمان افسردگی استفاده نکرده و به تکنیکهای دیگری چون شیوههای درمانی طب مکمل و جایگزین اشاره کرد.
● باید با نور آشتی کنید
یکی از شایعترین عوامل بروز افسردگی در بیماران دریافت نکردن نور کافی از خورشید است. همین مسئله یکی از دلایل اصلی بروز و تشدید این بیماری در فصلهای پاییز و زمستان است. برای درمان این نوع افسردگی متخصصان توصیه میکنند تا بیماران بهصورت روزانه در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرند. در حقیقت متخصصان معتقدند، به واسطه تاثیرات نور خورشید میتوان این نوع از افسردگی را که در اصطلاح افسردگی فصلی نامیده میشود، درمان کرد. افسردگیهای فصلی عموما با آغاز فصل پاییز در بیمار بهوجود آمده و تا نیمه فصل بهار با بیمار همراه است. بهترین گزینه برای درمان این نوع افسردگی در معرض نور خورشید قرار گرفتن بهویژه در ساعتهای آغازین روز است. کارشناسان طب مکمل معتقدند تابش نور خورشید در درمان بیمارانی که دچار انواع دیگر افسردگی هستند نیز پرفایده است. این شیوه یکی از تأییدشدهترین شیوههای درمانی در جهان است که برای دریافت افسردگی به بیماران توصیه میشود.
● ماساژ ضد افسردگی
دریافت ماساژ و دیگر مهارتهای یداوی که از جمله شیوههای درمانی طب مکمل و جایگزین در جهان است، تاثیر زیادی در روند درمان افسردگی در کودکان و بزرگسالان دارد. براساس یافتههای متخصصان دریافت ماساژ از سوی درمانگران میتواند تاثیر زیادی بر هورمون استرس کورتیزول داشته باشد. در حقیقت ماساژ میتواند میزان ترشح هورمون استرس را در بدن کاهش داده و انتقال هورمون سروتونین و هورمون دوپامین که برای ایجاد آرامش و ریلکسی اعصاب لازم است را در بدن تقویت کند. این هورمونها از جمله مهمترین هورمونهایی هستند که تاثیر بسیار قدرتمندی بر درمان افسردگی در کودکان و بزرگسالان دارند. علاوه بر ماساژدرمانی، تکنیکهای دیگری چون ریلکسیشن، گوش سپردن به موسیقیهای خاص و تمرینات تنفسی نیز از دیگر شیوههای طب مکمل و جایگزین است که برای درمان افسردگی کارایی بسیار زیادی دارد.
● هنر هم میتواند دارو باشد
بسیاری از متخصصان طب جایگزین معتقدند استفاده از هنردرمانی و خلق آثار هنری در درمان انواع افسردگی مؤثر است. در شیوه هنردرمانی از انواع هنرهای بصری برای درمان افسردگی کمک گرفته میشود. در این شیوه افکار، اندیشهها و احساسات بیمار به واسطه خلق آثار هنری و خلاقانه به درمانگر منتقل شده و متخصص برای درمان بیمار اقدامات لازم را انجام میدهد. در این روش متدهای مختلفی از مکتب هنردرمانی مثل نقاشیدرمانی، قصهدرمانی، رنگدرمانی، تئاتردرمانی و دیگر متدهای هنردرمانی مورد استفاده درمانگران قرار میگیرد. این شیوهها با کمک تکنیکهایی خاص، بیمار را دعوت به خلق اثر هنری کرده و به این وسیله روند درمانی را به سرانجام میرسانند.
● کاهش اضطراب با متدهای ریلکسی
تکنیکها و متدهای ریلکسیشن از جمله شیوههایی است که بسیاری از متخصصان برای درمان افسردگی و اضطراب از آن استفاده میکنند. این متدها از جمله سادهترین شیوههای درمانی در طب جایگزین هستند که از سوی درمانگر به بیمار آموزش داده میشود. بیمار با انجام این تکنیکها میتواند با ریلکس کردن عضلات خود از میزان اضطراب و استرس واردشده به بدنش بکاهد. در تحقیقاتی که متخصصان در زمینه درمان افسردگیها با شیوههای کششی انجام دادند، این نتیجه به دست آمد که استفاده از این متد در کنار سایر شیوههای درمانی روند درمان بیماری را بسیار تسریع میکند. به گفته متخصصان، اگرچه ممکن است این تکنیکها تاثیرات فوری و آنی در درمان افسردگی نداشته باشند اما به مرور زمان موجب درمان و تسریع روند درمانی بیماری افسردگی به ویژه در کودکان و کهنسالان میشوند.
● داروهای خطرناک
براساس تحقیقهای انجام شده از سوی محققان استرالیایی و آنالیز دادههای به دست آمده، این نتیجه به دست آمده که داروهای ضدافسردگی موجب بروز رفتارهای پرخطر در برخی از بیماران میشود و احتمال بروز برخی از این رفتارها مثل خودکشی را در میان بیماران افسرده بالا میبرد. به همین دلیل است که برخی از شرکتهای تولیدکننده داروهای ضدافسردگی روی بستهبندیهای خود ذکر میکنند که این داروها تمایل بهخودکشی را در افراد مبتلا به افسردگی بالا میبرد و مصرف آنها برای گروه سنی زیر ۱۸ سال مجاز نیست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست