یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

قبل از ورزش غذا بخوریم یا نخوریم؟


قبل از ورزش غذا بخوریم یا نخوریم؟

آیا ورزش کردن بعد از غذا ضرر دارد؟اگر فکر می کنید که ورزش کردن، پس از غذا برای شما خطر آفرین است، پس بهتر است از نتایج آخرین تحقیقات انجام شده در این زمینه مطلع شوید: همیشه تصور …

آیا ورزش کردن بعد از غذا ضرر دارد؟اگر فکر می کنید که ورزش کردن، پس از غذا برای شما خطر آفرین است، پس بهتر است از نتایج آخرین تحقیقات انجام شده در این زمینه مطلع شوید: همیشه تصور می شود که ورزش کردن پس از خوردن غذا موجب دل پیچه و سکته قلبی می شود. اما جالب است بدانید، اغلب افراد در اثر ورزش کردن پس از غذا به دل درد دچار نمی شوند مگر این که زیاد غذا خورده باشند یا ورزش شدیدی انجام دهند، معده یک کیسه عضلانی است.پس از خوردن غذا دریچه پایینی معده محکم بسته شده و اجازه عبور غذا را نمی دهد. غذای موجود در معده موجب انقباض دیواره و در نتیجه مخلوط شدن غذا با شیره های گوارشی می شود.تا زمانی که عضلات این دریچه، اکسیژن کافی دریافت کنند عمل خود را به درستی انجام می دهند اما زمانی که ورزش های خیلی سنگین انجام شود یا غذا زیادی خورده شده باشد، ممکن است قلب توانایی نداشته باشد که هم زمان خون کافی به عضلات اسکلتی و عضلات دریچه معده برساند و در اثر خون رسانی کمتر، عضلات اکسیژن مورد نیاز را دریافت نمی کند و منقبض می شوند که این مسئله در فرد ایجاد ناراحتی می کند.اگر می خواهید به فرم بدنی مورد نظرتان برسید، در حالی که خیلی غذا نمی خورید و ورزش های خیلی سنگین انجام نمی دهید، می توانید قبل از ورزش غذا بخورید و مطمئن باشید هیچ عارضه ای برای شما رخ نخواهد داد.غذا خوردن پیش از ورزش، باعث می شود شما سریع تر وزن کم کنید زیرا در این صورت کالری بیشتری سوزانده می شود. پس از غذا، بدن تا حدود ۴ ساعت کالری بیشتری مصرف می کند. پس چنان چه بعد از غذا، ورزش کنید بدن شما نسبت به زمانی که غذا خوردن و ورزش را با فاصله انجام می دهید، انرژی بیشتری می سوزاند.

بلافاصله قبل و بعد از ورزش، غذا نخورید

همیشه بین آخرین وعده غذایی اصلی تان که خورده اید و ورزشی که می خواهید انجام دهید، سه یا چهار ساعت فاصله بیندازید.خبرگزاری آلمان از برلین گزارش داد، تورستن آلبرز، کارشناس تغذیه در موسسه پیشگیری و مدیریت سلامت آلمان هشدار می دهد: دویدن با شکم پر، برای دستگاه گوارشی خطرناک است و احتمال دارد به آن صدمه بزند. به گفته وی، در این صورت احتمال تهوع و اسهال وجود دارد. بهتر است قبل از ورزش، خوراکی مختصری بخورید، مثلا یک تکه کوچک نان و پنیر، موزی که زیاد رسیده نباشد، خوراکی بهتری است، زیرا از افزایش سریع مقدار قند خون جلوگیری می کند و هضم نشاسته و گلوکز (قند) آن راحت است. آلبرز می گوید: «علاوه بر این، موز حاوی فروکتوز یا لاکتوز نیست که گاهی اوقات موجب بروز مشکلات شکمی می شوند. امکان نفخ هم کاهش می یابد، زیرا موز فیبر چندانی ندارد.» اگر می خواهید بعد از ورزش غذا بخورید، بهتر است یک تا دو ساعت پس از تمرین ورزشی این کار را بکنید. آلبرز می گوید: این بهترین زمانی است که مواد مغذی در بدن فرآوری می شوند. اگر می خواهید حجم بدن تان اضافه شود، بهترین کار خوردن یک گرم کربوهیدرات و نیم گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است. «باید میزان چربی اندک باشد.» مثلا ورزشکاری با ۷۵ کیلوگرم وزن، باید ۱۰۰ گرم ماکارونی با مقداری سس گوجه یا یک تکه نان سبوس دار با مقداری میوه و ماست بخورد. از سوی دیگر، اگر هدف تان از ورزش ، کاهش وزن است و نه افزایش حجم بدن، فقط باید نیمی از مقادیر ذکر شده کربوهیدرات های بالا را بخورید. آلبرز می گوید: «نوشیدنی پروتئینی مانند آن هایی که در باشگاه های بدنسازی فروخته می شود، همراه با نیم لیتر شیر، کفایت می کند.»