جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

حلقه ازدواج و ۳ مشکل طبی


حلقه ازدواج و ۳ مشکل طبی

▪ مشکل اول: حساسیت
باید بدانید که طلای ۲۴ عیار، طلای خالص است اما در طلای ۱۸ عیار، ۷۵ درصد طلا وجود دارد و ۲۵ درصد بقیه آن با یک فلز پایه مثل نیکل یا مس ترکیب شده است. در طلای ۱۴ عیار، …

مشکل اول:

حساسیت

باید بدانید که طلای ۲۴ عیار، طلای خالص است اما در طلای ۱۸ عیار، ۷۵ درصد طلا وجود دارد و ۲۵ درصد بقیه آن با یک فلز پایه مثل نیکل یا مس ترکیب شده است. در طلای ۱۴ عیار، ۵/۵۸ درصد طلا وجود دارد. معمولا هرقدر عیار طلا بالاتر باشد، فلز نرم‌تر است بنابراین داشتن طلای ۲۴ عیار، همیشه هم خوب نیست زیرا دوام کمتری دارد. جالب است بدانید که طلای ۱۴ عیار دوام بالاتری نسبت به بقیه طلاها دارد زیرا با فلز دیگری ترکیب شده که به آن مقاومت بیشتری دارد. مثلا حلقه‌هایی که از طلای ۱۴ عیار ساخته شده باشند، دوام بیشتری دارند اما مشکل استفاده از طلای با عیار ۱۸ و ۱۴ این است که برخی از افراد به فلز نیکل موجود در آنها حساسیت دارند بنابراین بعد از مدتی روکش طلای انگشتر به مرور از بین می‌رود و نیکل زیر آن باعث حساسیت در انگشت و ایجاد آلرژی تماسی می‌شود. این مشکل در مورد انگشترهای بدل هم به دلیل وجود نیکل، وجود دارد بنابراین فردی که به نیکل آلرژی دارد به زینت‌آلات بدلی حساسیت نشان خواهد داد. فرقی نمی‌کند انگشتر باشد یا گوشواره یا النگو و ساعت و...

مشکل دوم:

ضایعات قارچی

مشکل دیگر استفاده از حلقه‌ یا انگشترها این است که زمانی که فرد بعد از شست‌وشوی ظروف، لباس و... دستانش را خشک می‌کند، زیر انگشتر را به‌خوبی خشک نمی‌کند. در نتیجه رطوبتی که زیر انگشتر باقی می‌ماند، پوست را مستعد ضایعات قارچی می‌کند. پوست انگشت خیلی از افرادی که به ما مراجعه می‌کنند، سفید یا قرمز شده، لیچ افتاده و در معاینه مشخص می‌شود که نوعی قارچ در آن رشد کرده است.

مشکل سوم:

قطع انگشتر

مشکل دیگر انگشتر و حلقه، این است که وقتی فرد استفاده‌کننده چاق می‌شود، انگشتر یا حلقه آرام‌آرام

به پوست فشار وارد می‌کند بدون اینکه فرد متوجه فشار ناشی از آن باشد. این فشار به مرور باعث می‌شود عروق زیر پوست نیز تحت فشار قرار بگیرند و فرد حس ‌کند انگشتش سردتر از دیگر انگشتان است. سپس قسمت بالایی و پشتی انگشت ورم می‌کند و درنهایت درد شروع می‌شود. در این زمان دیگر انگشتر از انگشت خارج نمی‌شود و باید بریده شود.

دکتر حسین طباطبایی

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران