سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آنتونی گیدنز
آنتونی گیدنز - متولد ۱۸ ژانویه ۱۹۳۸– جامعهشناس انگلیسی، به دلیل نظریه ساختاربندی و دیدگاه كل گرایانهاش درباره جوامع مدرن، مشهور شده است.
او را یكی از چهرههای برجسته رشته جامعهشناسی در دوران مدرن میدانند كه حداقل ۳۴ كتاب دارد كه به ۲۹ زبان ترجمه شده است. او را بعد از جان مینارد كینز؛ بنیانگذار اقتصاد كلان، مشهورترین عالم اجتماعی انگلستان توصیف كردهاند.
گیدنز در ادمونتون لندن در خانوادهای طبقه متوسط به دنیا آمد و بزرگ شد. او فرزند یك دفتردار اداره راه و ترابری لندن بود و اولین عضو خانوادهاش بود كه به دانشگاه رفت. اولین مدرك دانشگاهیاش را در سال ۱۹۵۹ از دانشگاه هال گرفت و مدرك ارشدش را از مدرسه اقتصادی لندن اخذ كرد و سپس مدرك دكترایش را از دانشگاه كمبریج در سال ۱۹۷۴ گرفت.
در سال ۱۹۶۱ شروع به كار در دانشگاه لیسستر كرد، جایی كه او روانشناسی اجتماعی را آموخت.وی سالهای زیادی در كمبریج كار كرد و در سال ۱۹۸۷ به سمت پرفسور تمامی، ارتقا یافت. او یكی از بنیادگذاران انتشارات polity است(۱۹۸۵) كه یكی از ناشران اصلی جهانی علوم اجتماعی است.
از ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۳ او مدیر مدرسه اقتصادی لندن و یكی از اعضای شورای مشورتی موسسهای برای تحقیق در سیاست عمومی است. رهیافت سیاسی «راه سوم »گیدنز مورد توجه رهبران سیاسی جهان بود. او در بحثهای سیاسی انگلیس مشاركت میكند، از حزب كارگر با حضور در رسانهها و نوشتن مقالاتی (كه اكثر آنها درnew stateman چاپ میشود) حمایت میكند.
او یكی از شركتكنندگان منظم در تحقیق و فعالیتهای پیشروانه اتاق فكر policy network است. او در سال ۲۰۰۴ مقام اشرافی بارون گیدنز را از ساف گیت در London Borough of Enfield دریافت كرده و اكنون در مجلس اعیان برای حزب كارگر حضور دارد.
در زندگی آكادمیك او، سه مرحله قابل ذكر را میتوان برشمرد: مرحله نخست، شامل نگاهی نو به جامعهشناسی، ارائه فهمی نظری و روش شناختی از رشته جامعهشناسی بر مبنای باز تفسیر انتقادی جامعهشناسان كلاسیك است. مهمترین تالیفات وی در این حوزه عبارت است از سرمایهداری و نظریه اجتماعی مدرن(۱۹۷۱) و قواعد جدید روش جامعهشناختی(۱۹۷۶). در مرحله دوم، گیدنز نظریه ساختاربندی را توسعه داد كه شامل تحلیل عاملیت و ساختار بود كه هیچ یك بر دیگری مقدم نیست.
كارهای او در این دوره مثل مسایل اصلی در نظریه اجتماعی(۱۹۷۹) و تاسیس جامعه(۱۹۸۴) برای او در زمینه جامعهشناختی شهرت جهانی به همراه آورد. علایق مرحله اخیر او مدرنیته، جهانی شدن و سیاست به خصوص تاثیر مدرنیته بر زندگی شخصی و اجتماعی است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست