سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
۶ سوالـی کـه دربـاره کـفـش می پـرسـنـد
۱) چرم بهترین جنس است: بهترین جنس برای کفش، چرم است. در کفشهای چرمی، پا کمتر عرق میکند. کفشهایی با جنس پلاستیکی یا حتی پارچهای، اگر از مارکهای معروف هم باشند، مناسب نیستند. چون هم تمیزکردنشان سخت است و هم پا در آنها احساس راحتی نمیکند.
۲) پاشنه بلند کمردرد می آورد: بهتر است کفش ۲-۱ سانتیمتر پاشته داشته باشد ولی پوشیدن این نوع کفشها باعث پادرد میشود و احتمال پیچخوردگی را بالا میبرد. احتمال بدشکل شدن پا هم وجود دارد. یکی از علل انحراف شست پا، بیرونزدگی استخوان کنار پا، سوار شدن انگشتان روی هم و... میتواند پوشیدن کفش نامناسب و پاشنهدار باشد.مهمتر آنکه پوشیدن کفشهای پاشنهدار احتمال بروز آرتروز در مفصل زانو را بیشتر میکند.
۳) کفش ساقدار بخریم یا بدون ساق؟ وقتی بچه کفش ساقدار نپوشد، خودش سعی میکند بیشتر تعادلش را حفظ کند و به این ترتیب، عضلاتش قویتر میشود و امکان بر هم خوردن تعادل او هنگام راهرفتن و پیچخوردن پایش هم کمتر میشود. اگر همیشه کفش ساقدار پای بچه باشد، تعادل موقع راهرفتن را یاد نمیگیرد. شاید بتوان گفت همانطور که بچه تا زمین نخورد، راهرفتن یاد نمیگیرد، تا کفش ساده هم نپوشد، برقرارکردن تعادل هنگام راهرفتن را نخواهد آموخت! از طرف دیگر، وقتی پای بچه پیچ میخورد که یک نیروی اضافه به آن وارد شود و نتواند تعادلش را حفظ کند. حالا اگر کفش ساقدار برای فرزندمان تهیه کنیم، این نیروی اضافی به زانوی او وارد میشود و ممکن است در درازمدت مشکلات بسیار بزرگتری برای زانوهای او پیش بیاید. اگر کفش ساده پای بچه باشد، شاید بتواند به هر ترتیب تعادلش را حفظ کند و آسیبی به مچ یا زانویش هم نرسد.
۴) کفش جا باز نمیکند: حتما برایتان پیش آمده که هنگام خرید کفش، به فروشنده بگویید کفش برایتان کمی تنگ است و فروشنده ادعا کند این کفش بعد از مدتی جا باز میکند. فراموش نکنید توجیهی برای باز شدن کفش وجود ندارد و کفش باید از همان روز اول در پای شما راحت باشد. چون بعد از مدتی پا و کفش شما به تعادل میرسند، پا هم میتواند تغییر شکل دهد و فرم کفش را به خود بگیرد. کفش مناسب کفشی است که دقیقا اندازه پا باشد و بعد از مدتی تغییر نکند.
۵) پابرهنه ها زودتر راه می افتند: تحقیقات نشان دادهاند که هرچه بچهها بیشتر پابرهنه بمانند، زودتر راه میافتند! حتی خیلی از متخصصان میگویند بچههایی هم که راه میروند، باید فقط بیرون از منزل و آن هم برای محافظت از پایشان کفش بپوشند. شاید برایتان جالب باشد بدانید پژوهشگران به تازگی قبیلهای را در هند مورد بررسی قرار دادهاند که در آن افراد تا سن ۱۷ یا حتی ۲۰ سالگی هم کفش نمیپوشند و ثابت شده است مشکلات مربوط به پا مانند صافی کف پا یا انحراف انگشت شست پا در آنها بسیار کمتر از آمریکایی یا اروپاییهاست که از سنین خیلی کم کفش به پا میکنند. بنا بر نتایج این تحقیق، متخصصان اعلام کردند پا به خودی خود، خیلی خوب و بدون دردسر رشد میکند و مشکلی برایش پیش نمیآید و بیشتر مشکلات مربوط به پا در کودکان به دلیل نوع کفش آنهاست.
۶) آیا پوشیدن صندل توصیه میشود؟ بهنظر نمیرسد که پوشیدن چنین کفشهایی ضرر داشته باشد، اما توجه به ۲ نکته مهم است؛ اول اینکه گاهی کفش صندل بدون جوراب باعث ایجاد خراشیدگی پا در اثر برخورد با زمین و سنگریزهها میشود و دوم اینکه امکان لیزخوردن پا در صورت پوشیدن صندل با جوراب، بیشتر از وقتی است که کفشهای پوشیده را با جوراب به پا کنید.
دکتر شهرام صادقی
متخصص طب فیزیکی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست