شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
کتابی در ستایش گوته
کانت افکار بلندی داشت؛ ولی بد می نوشت و هگل نیز قربانی شتاب در نوشتن شد. در این میان گوته فلسفه را با هنر عجین و زیبایی را در بیان حقایق دخیل کرد و شجاعت را در صراحت و صداقت گفتار جست.
اینها عباراتی است که والتر کوفمان نیچه شناس شهیر آلمانی در سال های پایانی عمرش در مقدمه ای که بر مجموعه سه جلدی خود، با عنوان «کشف ذهن» نوشت مورد تأکید قرار داد .
جلد نخست این کتاب با عنوان «گوته، کانت و هگل» در روزهای پایانی سال ۱۳۸۵ منتشر شد و نشر چشمه در نمایشگاه کتاب تهران آن را به مخاطبان عرضه کرد.
همانطور که از نام کتاب برمی آید جلد نخست به بررسی اندیشه های سه متفکر برجسته آلمانی، یعنی گوته، کانت و هگل اختصاص دارد.
این کتاب البته رویکردی انتقادی به دشوارنویسی کانت و هگل دارد و ابهام های زبانی این فلاسفه که در فرهنگ آلمانی به سنتی پسندیده تبدیل شده است را به باد انتقاد می گیرد. مترجمان کتاب ابوتراب سهراب و فریدالدین رادمهر هستند که پیش از این نیز به صورت مشترک کتاب «لوتر، مردی میان خدا و شیطان» را ترجمه کرده بودند که این کتاب را نیز نشر چشمه منتشر کرده است.
کتاب «گوته، کانت و هگل» به جز مقدمه مترجمان و مولف کتاب، همچنین دارای مقدمه ای به قلم «ایوان سل» و ۵ بخش به همراه یک کتابشناسی تفصیلی است.
«گوته و کشف ذهن»، «تأثیرات بر؛ هردر، لسینگ، شیلر، فیخته، شوپنهاور» عنوان بخش های اول و دوم این کتاب است. سه بخش دیگر این کتاب نیز عبارتند از؛ «کانت؛ ساختار ذهن»، «کانت؛ استقلال رای، سبک و یقیق» و «سه مفهوم اساسی هگل از پدیدارشناسی». بر اساس مقدمه ای که «ایوان سل» بر کتاب نوشته است، کتاب «کشف ذهن»، «اثری است که به تفسیر و تشریح کشف ذهن می پردازد و منظور کوفمان از ذهن، به طور اعم عنوانی کلی است برای مفاهیم احساس و عقل و منطق و خرد و هوش و اراده. هدف اصلی این سه مجلد بنا بر قول خود کوفمان، کمک به کشف ذهن می باشد.» (صفحه ۱۵ و ۱۶)
کوفمان نیز در مقدمه ای که بر این کتاب نگاشته می نویسد؛ «آنچه من بدان توجه دارم معرفت نفس است، یعنی هم معرفت ذهن خود و هم معرفت ذهن انسان در کل.» (صفحه۴۲)
مولف کتاب در راستای کارهای خود که روی اندیشه ها و آثار نیچه متمرکز است، به این نتیجه می رسد که نیچه تحت تاثیر گوته و کانت و هگل بوده و به همین دلیل به آرای این متفکران پرداخته است تا به ژرفای اندیشه های نیچه دست یابد.
جلد دوم کتاب «کشف ذهن» به اندیشه های نیچه، هایدگر و بوبر اختصاص دارد که در این جلد قهرمان اصلی نیچه است. کوفمان پس از این سه اندیشمند و در جلد سوم به اندیشه های فروید، آدلر و یونگ پرداخته و در این جلد قهرمان اصلی را فروید قرار داده است.
اگر چه ترجمه این اثر، توسط دو مترجم بر دقت ترجمه افزوده است؛ اما به طور کلی، کاستی هایی نیز در ترجمه وجود دارد که از آن جمله می توان به انتخاب افعال نامانوس اشاره کرد.
جلد اول «کشف ذهن» که ویراستاری آن را پولاد فرخ زاد برعهده داشته است، در شمارگان ۱۵۰۰ و با قیمت ۳۵۰۰ تومان به بازار آمده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست