چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۸ درمان سلولیت
رایجترین روشهای درمانی که امروزه برای مداوای سلولیت بهکار میروند، عبارتند از:...
۱) اندرمولوژی (ساکشن و ماساژ): در این روش یک دستگاه که فشار منفی در سطح پوست ایجاد میکند و آن را ماساژ میدهد، در درمان سلولیت به کار میرود. مکانیسم عمل این دستگاه به کلی با لیپوساکشن تفاوت دارد زیرا فقط در سطح پوست فشار منفی ایجاد میکند (مثل اینکه لوله جاروبرقی را روی سطح پوست بگیریم). این دستگاه چربی زیر پوستی را حرکت میدهد و درمانش باید هفتهای ۲ بار ۱۰ تا ۴۵ دقیقه به تعداد جلسات زیاد انجام شود.
۲) لیپوساکشن: لیپوساکشن چربیهای عمقی را تخلیه میکند و از آنجا که چربی اصلی در سلولیت، لایه چربی نزدیک سطح پوست است، این روش در درمان آن آنچنان موثر نیست. اگر بخواهیم با لیپوساکشن چربیهای سطحی را برداریم، احتمال آسیب عروق سطحی و نابودی و نکروز پوست افزایش مییابد.
۳) سابسیژن: پس از بیحسی موضعی، متخصص پوست یک سوزن مخصوص را زیر پوست وارد و چسبندگیهای لایه سطحی پوست به لایه عمقی را آزاد میکند، یعنی نواحیای از سلولیت که پوست چین خورده را به عمق چسبانده، آزاد میشود.
۴) مزوتراپی: یک آنزیم به نام فسفاتیدیل کولین با سوزن زیرپوست تزریق میشود. این آنزیم از طریق تحریک و فعالکردن گیرندهها، لیپولیز (شکستهشدن چربیها) را تحریک میکند. در سلولهای چربی در ناحیه بالای ران، تعداد این گیرندهها بسیار کمتر است بنابراین مزوتراپی در این ناحیه اثر چندانی ندارد.
۵) رادیوفرکوئنسی RF: این دستگاه با ایجاد میدان مغناطیسی، در زیر پوست حرارت ایجاد میکند، بدون اینکه سطح آن آسیب ببیند. این دستگاه به شکل دوقطبی و تکقطبی کار میکند. در حال حاضر ۲ دستگاه Antilax و Accent برای این منظور در ایران وجود دارد. ترکیب لیزر و رادیوفرکوئنسی احتمالا مانند مزوتراپی باعث تسریع متابولیسم موضعی چربی میشود.
۶) اولتراسوند: با ۳ مکانیسم روی سلولهای چربی اثر میگذارد و به عنوان درمان کمکی در درمان سلولیت به کار میرود.
۷) لیزردرمانی: اخیرا استفاده از این شیوه در درمان سلولیت و چربی مناطق محدود موثر است. لیزری که در این روش به کار میرود، شبیه لیزر مخصوص لیپوساکشن است اما نسبت به آن کمتر تهاجمی است. در این شیوه یک فیبر ۳۰۰ میکرومتری درون یک کانول با قطر ۱ میلیمتر به زیر پوست هدایت میشود. در حالی که در لیپوساکشن سنتی، قطر کانول بین ۳ تا ۵ میلیمتر است.
۸) درمان دارویی: داروهای زیادی در بازار برای درمان سلولیت وجود دارد. مالیدنیهای گیاهی هم همینطور اما درمورد هیچکدام از آنها مطالعههای دقیق و علمی وجود ندارد. پس بهتر است قبل از مصرف هرگونه دارو، با متخصص پوست مشورت کنید.
دکتر محمد شیزرپور نظر متخصص پوست و مو و زیبایی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست