یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
بررسی و مقایسه زیست سازگاری آلیاژ مینالوکس و آلیاژ مشابه خارجی In vitro
● بیان مساله:
یکی از محصولات دندانپزشکی تولیدشده در داخل کشور آلیاژ بیسمتال مینالوکس میباشد که براساس آنالیز آلیاژ نیکل- کروم وراباند (VeraBond۲ (۲ طراحی و تولید شده است. مطالعات انجامشده حاکی از امکان بروز عوارض بیولوژیک مختلف در حضور آلیاژهای بیسمتال به دلیل پدیده خوردگی و متعاقب آن آزادسازی عناصری چون نیکل و کروم از آلیاژ میباشد.
هدف: مطالعه حاضر با هدف مقایسه آلیاژ مینالوکس با آلیاژ وراباند۲ از نظر زیستسازگاری به صورت In-vitro انجام شد؛ همچنین میزان آزادسازی یونهای نیکل و کروم از این دو آلیاژ اندازهگیری و مقایسه شد؛ در ضمن در هر یک از دو آلیاژ میزان سیتوتوکسیسیتی در حالات مختلف پس از ریختگی، پس از پرداخت و پس از انجام مراحل پخت پرسلن، مقایسه گردید.
● روش بررسی:
در این تحقیق از سه آزمایش شمارش سلولی باTrypan Blue ، MTT Assay و Neutral Red Assay جهت بررسی سیتوتوکسیسیتی استفاده شد. پس از تهیه نمونهها در ابعاد مناسب و انجام مراحل آمادهسازی و تمیزکردن، نمونهها (۳عدد) به روش تماس مستقیم در مجاورت سلولهای فیبروبلاست Balb/c ۳T۳ به مدت ۷۲ ساعت در انکوباتور ۳۷°c) و (%۵ Co۲قرار گرفتند. از تفلون به عنوان گروه شاهد استفاده شد. پس از خارجساختن نمونهها، با استفاده از سه روش فوق، میزان سیتوتوکسیسیتی بین دو آلیاژ مینالوکس و وراباند۲ و نیز بین گروههای مختلف از هر دو آلیاژ با استفاده از آزمون آماری ANOVA یکطرفه مقایسه گردید. به منظور اندازهگیری آزادسازی نیکل و کروم از نمونهها (۲عدد)، از محلول سرم فیزیولوژیک استفاده شد و اندازهگیری به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی صورت گرفت.
● یافتهها:
آزمایشهای MTT و Trypan Blue اختلاف آماری مشخصی را بین گروههای مشابه از دو آلیاژ و نیز بین گروههای مختلف با گروه شاهد نشان نداد. در آزمایش Neutral Red اختلاف قابل توجهی میان آلیاژ مینالوکس و وراباند۲ در گروههای مشابه وجود نداشت؛ در حالی که در آلیاژ مینالوکس، بین گروه As Cast با گروههای (p<۰.۰۰۱) Polished و (P=۰.۰۲) Firing و شاهد اختلاف معنیداری حاصل گردید. در آلیاژ وراباند ۲، اختلاف بین گروه As Cast با گروههای (P=۰.۰۳۴) Polished و (P=۰.۰۳۴) Firing و شاهد معنیدار بود ؛ بین گروههای Polished و Firing از هر دو آلیاژ اختلاف آماری معنیداری به دست نیامد. در آزمایش آزادسازی عناصر، آزادسازی یون کروم قابل ثبت نبود (<IPPB) در حالی که نیکل در تمام گروهها آزاد شد. بین آزادسازی نیکل از دو آلیاژ به جز در حالت (P=۰.۰۰۷) As Cast اختلاف آماری مشخصی وجود نداشت.
● نتیجهگیری:
نتایج این تحقیق نشان داد که اختلاف قابل ملاحظهای از نظر سیتوتوکسیسیتی بین دو آلیاژ مینالوکس و وراباند۲ وجود ندارد و انجام مراحل پرداخت و نیز مراحل پخت پرسلن باعث کاهش سیتوتوکسیسیتی آلیاژ نسبت به وضعیت پس از ریختگی میگردد.
عنوان | فایل | |
---|---|---|
بررسی و مقایسه زیست سازگاری آلیاژ مینالوکس و آلیاژ مشابه خارجی (In-vitro) | application/pdf in vitro.pdf 749 KB |
دانلود |
معصومه کندی بیدگلی
علی میرفضایلیان
سیدناصر استاد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست