شنبه, ۲۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 15 June, 2024
مجله ویستا

غذای خانگی ، همسفری سالم


غذای خانگی ، همسفری سالم

بسیاری ترجیح می‌دهند غذای خانگی را در سفر میل کنند اما این غذای خانگی هم اگر با رعایت شرایط نباشد می‌تواند سفری ناگوار را برای ما رقم بزند بنابراین ابتدا یک سردکن تهیه نمایید. …

بسیاری ترجیح می‌دهند غذای خانگی را در سفر میل کنند اما این غذای خانگی هم اگر با رعایت شرایط نباشد می‌تواند سفری ناگوار را برای ما رقم بزند بنابراین ابتدا یک سردکن تهیه نمایید.

برای تامین سرمای سردکن، نیاز به مقدار کافی یخ دارید، می‌توانید از بسته‌های ژل فریزری نیز استفاده کنید؛ بسته‌های ژل فریزری را از شب قبل در فریزر قرار دهید تا ژل آن منجمد شود. این ژل می‌تواند همانند یخ، سرمای مورد نیاز سردکن را تامین نماید. تامین یخ یا بسته ژل فریزری باید قبل از بسته‌بندی مواد غذایی صورت پذیرد.

از سوی دیگر برخی از مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، نان، کراکرها، بیسکویت‌ها، برخی پنیرها و... برای نگهداری نیاز به سرما ندارند، لیکن مواد غذایی‌ای که سریع فاسد می‌شوند نظیر گوشت، مرغ، ماهی، شیر، تخم‌مرغ، خامه، پنیر فتای ایرانی و... نیاز به سرما دارند.

چنانچه غذاهای پخته شده را بیش از نیاز تهیه می‌نمایید، برنامه‌ریزی کنید تا باقیمانده آن را در سردکن حاوی یخ در طول سفر حفظ کنید. بسته‌های مواد غذایی را مستقیما از یخچال به سردکن حاوی یخ‌ منتقل کنید.

بسته‌های گوشت، مرغ و ماهی کاملا منجمد شده باعث حفظ سرما در سردکن شده و طی سفر، ایمنی غذا را بیشتر می‌کند. سردکن را به طور کامل از یخ پر کنید تا سرما را به مدت طولانی‌تر حفظ کند.

در سردکن‌هایی که دارای یخ کمتری هستند، فضاهای خالی را با یخ بیشتری پر یا سعی کنید آن را با غذاهای فاسدنشدنی نظیر میوه و سبزی‌ها پر نمایید.

بسته‌های حاوی گوشت، مرغ و ماهی خام را با دو لایه کیسه نایلونی بپوشانید تا چنانچه در کنار غذاهای آماده خوردن یا مواد غذایی غیرقابل پختن مانند کاهو، گوجه‌فرنگی یا خیار قرار گیرند، خونابه آنها به این گونه غذاها برخورد نکند. سعی کنید برای سفر از دو سردکن استفاده کنید.

یکی برای مواد غذایی سریع فاسدشدنی و دیگری برای غذاهایی که طی روز استفاده می‌شوند. همچنین بزرگ‌ترها و کوچک‌ترها باید از دست زدن مداوم به سردکن حاوی غذاهای سریع فاسدشدنی و باز کردن درب آب خودداری کنند.

سردکن را در محل سرد یا محلی که کمتر در معرض گرمای ماشین و یا نور خورشید قرار دارد، جاسازی نمایید. زمانی که یخ موجود در سردکن ذوب می‌شود، با جایگزین نمودن یخ تازه، سعی در حفظ سرمای آن نمایید. برای جلوگیری از کاهش سرمای سردکن، قبل از قرار دادن مواد غذایی گرم در درون سردکن، گرمای آن را خارج کنید.

بعد از مصرف غذاهای گرم، باقیمانده آن را به سرعت سرد نمایید، زیرا گرمای موجود در غذاهای گرم، باعث رشد و تکثیر سریع باکتری‌های مسمومیت‌زا می‌شوند.

در انتهای روز و پس از مصرف غذاها، چنانچه یخ درون سردکن، ذوب شده باشد و باقیمانده غذاها گرم شده باشند، باید باقیمانده غذاهای حاوی گوشت یا مرغ را دور ریخت. البته غذاهای فاسدنشدنی نظیر میوه‌ها، سبزیجات، نان و نوشیدنی‌ها نیاز به سرما ندارند و برای مصرف قابل قبول هستند. همچنین در سفرهای طولانی و برای جلوگیری از خستگی یا بی‌حوصلگی مسافرین، هر یک یا ۲ ساعت، یک میان‌وعده مناسب را پیشنهاد دهید. برای پیشگیری از اعتراض کودکان به منظور اعلام گرسنگی، هر یک ساعت یک خوراکی سبک به کودکان بدهید.