یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
با دخالت های والدین هنگام ازدواج چه کنید
معمولا چه قبل از ازدواج، چه بعد از ازدواج حضور والدین و همیاری و کمکشان میتواند مفید و موثر باشد و ما این امر را کتمان نمیکنیم و چه بسا ابتدای زندگی زناشویی هم کمکهای مالی آنها و هم راهنماییهایشان و هم دلگرمی آنها کمک فراوانی به زوجها کند و مسیری را برای آنها مهیا کند تا آجرهای زندگی آنها تا به آخر درست و صاف روی هم چیده شود و بالا رود اما والدین همانقدر که میتوانند تاثیرگذاری مثبت داشتهباشند، میتوانند تاثیرگذاری منفی هم داشته باشند. همچنین بعد از ازدواج نیز گاهی دخالتهای والدین میتواند آسیب زننده باشد، بسیار پیش میآید که اختلافهای زوجها توسط خودشان یا به دلیل مسائل خودشان بهوجود نیامده است بلکه بهدلیل حرفهای دیگران، سوءتفاهمهای پیشآمده یا دخالتها، اختلاف بهوجود میآید.این روزها زیاد دیدهمیشود که خانوادهها بهدلیل رعایت نکردن بعضی از مسائل، روی زندگی زوج تاثیر منفی میگذارند.
در این مطلب به مسئله دخالت والدین از ۲ جنبه نگاه کردهایم، در بخش اول گفتوگو، تاثیر این دخالت در قبل از ازدواج را بررسی کردهایم و در بخش دوم به بعد از ازدواج پرداختهایم تا همه بتوانند از آن استفاده کنند، در اینجا هم نکاتی برای پدر و مادرها گفته شدهاست هم برای فرزندان. البته بیان این نکته ضروری است که در اینجا قصد ما یادآوری نکاتی به خانوادهها در مورد راههای صحیح با هم بودن است تا به همراه هم لذت بیشتری ببرند و به هر صورت ما یکبار که بیشتر زندگی نمیکنیم پس بهتر است از روابطمان لذت بیشتری ببریم.
● دخالت نکنید، حساسیت بیش از حد به خرج ندهید
شاید دخالت نکردن والدین و حتی کمک به فرزند برای اینکه خودش تصمیم بگیرد موجب اعتماد به نفس و مسئولیتپذیری بیشتر اوشود و حتی دیده شده در چنین خانوادههایی بچهها بیشتر به حرف پدر و مادر گوش میدهند و پدر و مادر باید نظر خود را بگویند ولی تصمیمگیری را بهعهده خود فرزند بگذارند. بچهها به حرف پدر و مادرهایی بیشتر گوش میدهند که فضا را برای تصمیمگیری باز میگذارند و دخالت نمیکنند و به حریم شخصی فرزندشان احترام میگذارند. اگر بهعنوان پدر و مادر بخواهید در مقوله ازدواج فرزندتان بیش از حد سختگیری کنید و دخالت کنید احتمال اینکه فرزند شما مقاومت کند یا افسرده شود یا اینکه بعدها اشتباهات زندگی خود را از چشم شما ببیند و مسئولیتپذیر نباشد زیاد است. پدر و مادرها بهدلیل احساسات زیادی که به فرزندشان دارند، نگرانند و همین نگرانی و ترس موجب دخالت کردن آنها میشود. شاید از نظر خودشان اینها دخالت نباشد ولی میتواند مشکل ایجاد کند.
● اگر فرزندتان اشتباه کند چی؟
اگر پدر و مادر به دلایل خاص خود اعتقاد دارند که فرزندشان اشتباه میکند، باید نظر خود را با دلایل صریح به او اعلام کنند اگر فرزند قبول نکرد باید به او گفت: «اگر حرفهای من را قبول نداری مسئولیت تمام تصمیمها بر عهده خودت است» و ریز به ریز برایش بشمارید که مسئولیت چه موارد و چه موقعیتهایی را باید بپذیرد و حل آنها را بر عهده بگیرد. جالب است بدانید یک زمانهایی وقتی بچهها چنین حرفی را میشنوند خودشان دوباره درباره همه چیز بهتر فکر میکنند و اینکه چرا چنین حرفی را از والدین شنیدهاند (البته اگر درگیر هیجانات نباشند.) پدر و مادر باید سعی کنند بدون غرض صحبت کنند تا فرزندان بهتر به حرفهای آنها گوش دهند.
● اگر تصمیم فرزندتان را نمیپسندید
وقتی پدر و مادر با تصمیم فرزند موافق نیستند ۲ راه دارند یکی اینکه در مقابل او بایستند که در این حالت ممکن است فرزند کوتاه نیاید و در نتیجه رابطه والدین و فرزند به هم خواهد ریخت و از طرف دیگر، ممکن است فرزند به دلیل احترام یا... کوتاه بیاید، خب والدین تاکنون توانستهاند برای فرزندشان تصمیم بگیرند اما آیا خواهند توانست در بقیه زندگی (کار، بچه، مسائل مالی و...) هم به جای او فکر کنند، آیا فرزندی که یاد نگرفته خودش برای خودش فکر کند و تصمیم بگیرد میتواند فرد موفقی باشد؟
● پدر و مادر، مالک بچهها نیستند
بهطور طبیعی هنگام ازدواج فرزندان، پدر و مادرها احساس میکنند که بعد از سالها زحمت قرار است نتیجه زحماتشان را ببینند و به همین دلیل با حساسیت ویژهای به این موضوع نگاه میکنند و میخواهند در همه مسائل حضور داشته باشند. چه در مرحله انتخاب، چه در تمام گفتوگوها و البته تا حد زیادی میتوان به والدین حق داد که بخواهند کاملا در ازدواج فرزندشان نقش پررنگ داشته باشند ولی مسئله اصلی و مشکل از جایی شروع میشود که والدین نسبت به فرزندشان و تصمیمات او احساس مالکیت پیدا میکنند و احساس میکنند تصمیم فرزندشان باید حتما تحت نظر آنها باشد یا حتی گمان میکنند خودشان باید برای فرزندشان تصمیم بگیرند و به جای او فکر کنند. در صورتی که واقعیت این است که پدر و مادر هیچگاه مالک فرزندانشان نیستند بلکه بچهها هدیهای هستند تا از پدر و مادر فضایی بسازند که موجود دیگری از آنها حیات بگیرد و در کنار آنها زندگی کند. باید این تعاریف را تغییر داد که والدین چون فرزندشان را به دنیا آوردهاند و برایش زحمت کشیدهاند مالک او هستند. پدر و مادرها نقش یک راهنما و همیار و کمککننده را برای فرزندانشان دارند و نباید از حد نقششان تجاوز کنند.
● به والدینتان زمان بدهید
وقتی والدین شما بیش از اندازه در تصمیم ازدواجتان دخالت میکنند، شما باید چه کنید؟ اول از همه یادتان باشد که به هرحال برای ازدواج همراهی و حضور والدین شما مهم است و نباید خیلی زود همه چیز را خراب کنید، شما باید یاد بگیرید هم بتوانید حرف خودتان را بزنید و هم احترام والدینتان را نگه دارید اما اینکه چگونه حرفتان را بزنید بسیار مهم است. برای مثال وقتی که شما با همه وجود باور دارید که کار درستی انجام میدهید و مشورت هم کردهاید، باید به پدر و مادرتان فرصت دهید تا ببینند که شما چقدر روی تصمیمتان فکر کردهاید و درست عمل میکنید. گاهی پدر و مادرها به دلایل مختلف مخالفت میکنند در این مواقع باید به آنها زمان دهید تا متوجه شوند، آن چیزی که فکر میکنند درست نیست. باید یاد بگیرید پخته عمل کنید ونه به صورت هیجانی و شما نشان دهید چرا انتخابتان درست است و این را در عمل حتما ثابت کنید.
● پدر و مادرها نباید انتخاب کنند
پدر و مادرها وقتی قبل از ازدواج میگویند: «تو باید با شخص مورد نظر من ازدواج کنی» یا «تو نباید با فرد مورد نظرت به فلان دلایل ازدواج کنی و من او را دوست ندارم» و... موجب بهوجود آمدن کدورت میشوند و خواهناخواه از فرزندشان فاصله میگیرند. شاید اینجا این سوال پیش بیاد که پدر و مادرها تا کجا میتوانند برای ازدواج فرزندشان نظر دهند؟ والدین نباید بهگونهای رفتار کنند که فرزندشان احساس کند که از خودش هیچ نظری ندارد. باید به جرات گفت در این موضوع، نظر نهایی را باید خود فرزند بدهد چون یک عمر زندگی را با یک مسئولیت بزرگ پیش رو دارد و کسی تا آخر این مسئولیت را به دوش میکشد که خودش از اول انتخاب کردهباشد. در واقع بهترین حالت این است، والدین نظر خودشان موافق یا مخالف اعلام کنند ولی در نهایت تصمیمگیری را بهعهده فرزندشان بگذارند. پدر و مادر باید به جای دخالت کردن، به فرزندشان این فضا را بدهند که خودش فکر کند و تنها به اعلام نظر قناعت کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست