سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
کدام روش پیشگیری از بارداری مناسب تر است
امروزه روشهای متعددی برای پیشگیری از بارداری وجود دارد اما اینکه بهترین روش پیشگیری از بارداری، کدام روش است؛ یکی از سوالهای رایجی است که خیلیها از متخصصان زنان و زایمان میپرسند...
این پرسش اما پاسخ واحدی ندارد و در شرایط مختلف، پاسخهای گوناگونی مییابد.
۱) بهترین روش پیشگیری از بارداری برای زوجهایی که بیماری مقاربتی دارند
بسیاری از روشهای کنترل بارداری به پیشگیری از بارداری کمک میکنند اما جلوی بیماریهای مقاربتی را نمیگیرند. اگر شما یا همسرتان مبتلا به بیماریهای مقاربتی هستید، حتما باید درمان شوید یا از کاندوم استفاده کنید. کاندوم تنها روشی است که از انتقال ایدز، سوزاک، سیفیلیس و دیگر بیماریهای جنسی جلوگیری میکند.
۲) بهترین روش پیشگیری از بارداری برای زوجهایی که دیگر نمیخواهند هرگز بچهدار شوند
زوجینی که هرگز دوست ندارند بچهدار شوند، بهتر است از روشهای دایمی پیشگیری از بارداری استفاده کنند. بستن لولههای رحمی، راهی برای نرسیدن تخمک به رحم است. در روش جدید بستن لولهها، پزشک سکههای فلزی را درون لولههای رحمی قرار میدهد تا سبب تحریک رشد بافتی شده و لوله را مسدود کند. وازکتومی هم روشی است که با بستن لولههایی که اسپرم را عبور میدهد، مانع از خروج اسپرم میشود. البته وازکتومی با عمل جراحی مجدد میتواند روشی برگشتپذیر باشد ولی بستن لولههای رحمی زنان، برگشتپذیر نیست.
۳) بهترین روش پیشگیری از بارداری برای زوجهایی که دنبال موثرترین روش میگردند
همه روشهای پیشگیری از بارداری به یک اندازه موثر نیستند. هر روشی احتمال شکست دارد اما اگر روشی که انتخاب میشود، به موقع و صحیح مورد استفاده قرار گیرد، احتمال شکست آن کاهش مییابد. اگر بخواهیم پیشگیری از بارداری را در یک روش تعیین کنیم، موثرترین روش آن است که با استفاده از آن، کمتر از ۳ تا ۸ بارداری در ۱۰ زن در طول یک سال اتفاق افتاده باشد. این روشها شامل قرصهای پیشگیری از بارداری، هورمونهای تزریقی، قرصهای کاشتنی، برچسبهای پوستی و آییودی هستند. استفاده از دیافراگم، اسفنج و اسپرمکشها را باید، در مقایسه، روشهای کماثر نامید.
۴) بهترین روش پیشگیری از بارداری برای زنانی که ترجیح میدهند قاعدگیشان قطع شود
این گروه باید از نسل جدید قرصهای پیشگیری از بارداری استفاده کنند؛ چراکه زنان با این روشها قادر خواهند بود از قاعدگیهای ماهیانه خلاصی پیدا کنند. یک دسته از این قرصها برای بیش از یک سال، قاعدگی را قطع میکنند؛ در حالی که بقیه تنها مانع از ۴ قاعدگی در سال میشوند. این قرصها حتی میتوانند علایم پیش از قاعدگی (نظیر آکنه، انقباضهای عضلانی و اختلالات خلقی) را نیز برطرف کنند. این قرصها را باید روزانه مصرف کرد و مصرف آنها میتواند تا ۹۸ درصد از بروز بارداری جلوگیری کند.
۵) بهترین روش پیشگیری از بارداری برای زنان سیگاری و زنان مبتلا به میگرن
مصرف قرصهای پروژسترونی برای این زنان، مناسبتر است؛ چراکه زنان سیگاری بالای ۳۵ سال در معرض خطر حملات قلبی هستند و اگر از قرصهای پیشگیری از بارداری ترکیبی (حاوی استروژن و پروژسترون) استفاده کنند، خطر بروز لختههای خونی در بدن آنها افزایش مییابد. برخی تحقیقات نشان میدهند که قرصهای خوراکی، سردردهای میگرنی را نیز تشدید میکنند. بنابراین، مصرف قرصهای پروژسترونی، بهترین روش پیشگیری از بارداری در زنانی است که نمیتوانند از استروژن استفاده کنند.
۶) بهترین روش پیشگیری از بارداری برای زنانی که مصرف مرتب قرصها را فراموش میکنند
در صورتی که شما فردی پرمشغله و فراموشکار هستید و نمیتوانید سر ساعت و هر روز قرص خودتان را مصرف کنید، بهتر است از روشهای طولانیمدت موثر برای پیشگیری از بارداری استفاده کنید.
میتوانید از برچسبهای پوستی (هفتهای یکبار، به مدت ۳ هفته) استفاده کنید و سپس در هفته چهارم برای شروع قاعدگی، آنها را بردارید. حلقههای واژن هم یکبار در ماه قرار داده میشوند.
هورمونهای پروژسترون تزریقی نیز به مدت ۹۰ روز از تخمکگذاری جلوگیری میکنند. آییودی هم میتواند به مدت ۵ تا ۱۰ سال از بارداری جلوگیری کند.
هورمونهای کاشتنی که توسط پزشک زیر پوستتان قرار داده میشود هم میتوانند به مدت ۳ سال از بارداری جلوگیری کنند. روش بستن لولهها هم روشی طولانیمدت است که اگر هرگز نخواستید بچهدار شوید، میتوانید از این روش استفاده کنید.
منبع: WebMD
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست