چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

جایگزین های طبیعی برای داروهای شیمیایی


جایگزین های طبیعی برای داروهای شیمیایی

شاید شما هم وقتی دارو مصرف می کنید به عوارض جانبی این داروهای شیمیایی فکر کرده و با خودتان بگویید, کاش موادی طبیعی بودند که مثل این داروها عمل می کردند

شاید شما هم وقتی دارو مصرف می‌کنید به عوارض جانبی این داروهای شیمیایی فکر کرده و با خودتان بگویید، کاش موادی طبیعی بودند که مثل این داروها عمل می‌کردند. حالا ما به شما می‌گوییم در آشپزخانه‌تان موادی طبیعی پیدا می‌شوند که استفاده از آنها هیچ عارضه‌ای ندارد و در ضمن می‌توانند به اندازه داروهای شیمیایی مفید باشند. چه دل‌درد داشته باشید، چه سرماخورده باشید و چه روی صورت‌تان دانه‌های ریز ناخوشایند ظاهر شده باشد، می‌توانید به جای رفتن سراغ قفسه داروها و استفاده از انواع قرص‌ها، کپسول‌ها و پمادها، درمان بیماری‌تان را در آشپزخانه خانه‌تان پیدا کنید. بسیاری از خوراکی‌ها قرن‌هاست که به عنوان مواد درمانی توسط اقوام و مردم مختلف به کار گرفته می‌شوند. دکتر «فیلیپ هگان»، متخصص طب پیشگیری و پژوهشگر تغذیه به شما می‌گوید کدام مواد غذایی خواص درمانی قطعی دارند.

● عسل

موارد استفاده: ترمیم و بهبود زخم‌های کوچک، بهبود سوختگی‌های خفیف، برطرف کردن سرفه‌های خشک و از بین بردن گلودرد و خارش گلو.

چطور عمل می‌کند: این‌ یک واقعیت است که حتی بسیاری از پزشکان هم زمانی که دچار سرماخوردگی، خارش گلو یا گلودرد می‌شوند یک قاشق عسل را در چای یا چای سبز حل می‌کنند و می‌خورند البته در هند و چین هم هزاران سال است که از عسل برای درمان بریدگی‌ها، زخم‌ها و سوختگی‌های کوچک و متوسط استفاده می‌شود. نتیجه چند تحقیق نشان داده که عسل واقعا در درمان سوختگی‌های خفیف تا متوسط موثر است. در مطالعه‌ای که به تازگی در هلند انجام شده مشخص شده، عسل پروتئینی به نام دفنسینین داشته که تا حدودی نقش ضدعفونی‌کننده و ضدباکتریایی دارد. این را امتحان کنید: کمی عسل گرم شده و ولرم را روی سوختگی یا زخم کوچک ایجاد شده بگذارید و سپس آن را با یک گاز استریل یا باند استریل بپوشانید و به یاد داشته باشید که هر روز پانسمان را عوض کنید. نکته مهم: اگر زخم یا سوختگی شدید بود، یا تورم و ترشح داشت یا اگر تب و لرز داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است نیاز به استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی باشد.

● نمک

موارد استفاده: التهاب سینوس، گلودرد و خارش گلو

چطور عمل می‌کند: دکتر هگان می‌گوید: «وقتی که نمک را در آب حل می‌کنید، غلظتی می‌سازید که از تمام غلظت‌های محلول‌های بدن بیشتر است. برای همین این آب و نمک مایعات را از داخل بافت‌ها و ارگان‌ها بیرون می‌کشد و باعث کاهش تورم و التهاب می‌شود.» این را امتحان کنید: برای کاهش گلودرد و خارش گلو ناشی از سرماخوردگی یا سرفه‌های خشک نصف یک قاشق چای‌خوری نمک غیریددار را در یک لیوان آب گرم بریزید و سپس به سادگی آن را قرقره کنید. برای شست‌وشوی سینوس‌ها می‌توانید یک سرنگ بزرگ یا یک پیستول را با محلول پر کنید سپس روی سینک ظرف‌شویی یا روشویی خم شوید و محلول را به داخل بینی خود پمپاژ کنید. برای اینکه همه مراحل کار درست انجام شود باید بدانید که حتما باید از سرنگ و پیستول استریل‌شده استفاده کنید و محلول آب و نمک را هم در ظرفی بگذارید که حتما استریل باشد یا اینکه با جوشاندن آب در آن استریل شده است.

● چای نعنا

موارد استفاده: بهبود درد شکم و سوءهاضمه

چطور عمل می‌کند: بر اساس تحقیقات انجام‌گرفته روغن موجود در نعنا می‌تواند عضلات دستگاه گوارش را شل کند و باعث عبور راحت‌تر و بی‌دردسرتر غذا و گاز از بخش‌های مختلف دستگاه گوارش شود. دکتر مارتین پیکسولنر، متخصص بیماری‌های گوارش می‌گوید: «چای‌نعنا به کاهش دل‌پیچه، نفخ و دردهای شکم کمک می‌کنند اما اگر مشکل شما برگشت غذا و اسید معده به مری است اصلا از این چای استفاده نکنید. ترش کردن، برگشت اسید به سمت دهان و احساس سوزش در قفسه سینه و پشت قلب علامت‌های مشکل ریفلاکس هستند. اگر چای‌نعنا بخورید با شل شدن دریچه فوقانی معده، مقدار بیشتری اسید به داخل مری برمی‌گردد و مشکل بیشتر می‌شود.»

● جوی دوسر

موارد استفاده: اگزما، آفتاب‌سوختگی و کهیر

چطور عمل می‌کند: جو منبع غنی‌ای از مواد شیمیایی است که خاصیت‌های ضدالتهابی دارد و می‌تواند التهاب‌های بافتی را کاهش دهد که این خاصیت در پوست کاملا مشهود است. نتایج مطالعه‌ای که توسط انجمن پوستی کانادا انجام گرفته، نشان می‌دهد استفاده از جوی کوبیده‌شده و نرم‌شده با آب می‌تواند به اندازه برخی پماد‌های موضعی در کاهش علایم حساسیت‌ها و اگزمای پوستی موثر باشد. این را امتحان کنید: دکتر هگان می‌گوید: «بهترین کار این است که جو را بکوبید و به شکل یک پوره دربیاورید. یک فنجان جوی دوسر را داخل دستگاه خرد و مخلوط‌کن بریزید تا آنقدر نرم شود که بتوان آن را داخل یک لیوان آب ریخت حتی می‌توانید آن را به صورت خمیر درآورید و روی پوست بگذارید یا مخلوط را در وان حمام بریزید و در آن دراز بکشید.»

ترجمه: سیما هاشمی