جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

یاد مجلس اصولگرا هم به خیر


یاد مجلس اصولگرا هم به خیر

کمتر شهروند ایرانی است که شعارهای زیبای نمایندگان اصولگرای مجلس هفتم را فراموش کرده باشد ژاپن اسلامی مهمترین وعده ای بود که به مردم ایران از سوی ائتلاف انتخاباتی اصولگرایان موسوم به آبادگران ایران اسلامی مطرح شد

کمتر شهروند ایرانی است که شعارهای زیبای نمایندگان اصولگرای مجلس هفتم را فراموش کرده باشد. " ژاپن اسلامی " مهمترین وعده ای بود که به مردم ایران از سوی ائتلاف انتخاباتی اصولگرایان موسوم به "آبادگران ایران اسلامی" مطرح شد.

آنان آمده بودند تا با شعار "دستهای پاک"، "نمایندگان مردم محور و عدالتخواه"، "نمایندگان ساده زیست و ضد مافیا" و... چهره سیاه محرومیت و فقر را از ایران ما بزدایند و رفاه و آسودگی را به ایرانیان مومن ارزانی دارند. اما شاید نیازی به توضیح نباشد که امروز ایران ما در چه شرایطی است. مردم ایران به خوبی می توانند ایران امروز را با ایران چهار سال پیش مقایسه کنند و آنگاه قضاوت کنند که آیا عملکرد مجلسیان توانسته رفاه را برای مردم به ارمغان آورد؟

به هر حال امروز حرف و حدیث های زیادی پیرامون مجلس هفتم مطرح است که سبب شده، برخی عملکردهای منفی بازتاب گسترده ای در رسانه های کشور داشته باشد. مرور این بازتاب ها خالی از لطف نیست.

این روزها خبرهای غیر قابل باوری از درون مجلس شورای اسلامی به گوش می رسد که باور آن سخت و در عین حال تاسف انگیز است.

همان نمایندگانی که قسم یاد کرده اند مدافع حقوق مردم بوده وتمام هم وغم خود را صرف این امر کنند. همان نمایندگانی که در بحبوحه زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی شعارهای رنگارنگی رادر اجرای عدالت اجتماعی در متن جامعه وجلوگیری از فرصت طلبی سود جویان سر می دادند اما امروزه به فکر منافع مادی خود هستند، درحالی که قشر بسیار زیادی از مردم از مشکلات عدیده ای از جمله مسکن و بیکاری رنج می برند، این عده اقدام به تهیه واحد های مسکونی در بهترین نقطه تهران از طریق تعاونی مسکن مجلس می کنند.

نماینده ای که ۴ واحد مسکونی از تعاونی مسکن می گیرد چگونه می تواند درد مردم بی خانمان و مستاجران را بفهمد و برایشان چاره اندیشی کند؟

شاید خواندن برخی اخبار که که در رسانه ها منعکس شد قضاوت کردن در این موضوع را آسانتر کند.

چند روز پیش عصر ایران نوشت:" یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که نخواست نامش ذکر شود گفت: تعاونی مسکن نمایندگان مجلس شورای اسلامی یکی از جاهایی است که می توان میزان پایبندی بعضی نمایندگان به اصول اعلامی شان را سنجید. در این تعاونی که در نقاط مرغوب و گرانقیمت تهران به احداث مسکن مشغول است، بعضی از نمایندگان بیش از یک واحد مسکونی گرفته اند زیرا از نظر اقتصادی برای آنها کاملا به صرفه و سودآور است."

خبر دیگر هم که در هفته گذشته به خارج از مجلس شورای اسلامی درج کرده بود اعتراض رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به تاخیر بیش از اندازه اقساط وام برخی از نمایندگان ودستور پرداخت وام های اخذشده از سوی نمایندگان مجلس بود.

محسن کوهکن عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به این خبر که شنیده شده در پی به تعویق افتادن بازپرداخت اقساط وام ۳۰ میلیون تومانی یکی از نمایندگان مجلس و اعتراض وی به پیگیری این امر از سوی هیات رئیسه، حداد عادل دستور تسویه وام های معوقه نمایندگان دوره های مختلف مجلس تا پایان سال را صادر کرده است، گفت: باید این نکته توضیح داده شود که همه این پول هایی که نمایندگان از مجلس می گیرند، وام نیست.

از سوی دیگر نیز در دهم شهریورماه اخباری مبنی بر استخدام آشپز برای جشن خانوادگی نمایندگان در مجلس منتشر شد که پس از انعکاس این خبر یکی از نمایندگان مجلس صحت آن را تایید کرده وگفت: خبر آوردن آشپز از اصفهان برای جشن خانوادگی نمایندگان مجلس در کمال شرمندگی صحت دارد.

این درحالی بود که به گزارش "فردا" یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن رد صحبت های... درباره استفاده نمایندگان مجلس از وسیله شخصی خود برای کارهای اداری افزود: برخی نمایندگان با حرف های خود به شعور مردم توهین می کنند که بحث محروم بودن نمایندگان مجلس از خودرو اداری و راننده دروغی بزرگ است.

البته با کمال تاسف برخی دیگر از اقدامات برخی نمایندگان مجلس در فعالیتهایی که به نظر می رسد صرفا نفع طلبی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی باشد متعدد بود که علاوه براینکه اعتراض ونارضایتی مردم را در پی داشته، بخش قابل توجهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نارضایتی شدید خود را از عمل نمایندگان فوق ابراز داشته اند.

اقدام به تهیه طرح تجمیع انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی که اشکالات متعدد قانونی داشته و نقض صریح قانون اساسی بوده و صرف ماه ها تلاش و گرفتن وقت گرانبهای مجلس جهت تصویب نهایی آن علی رغم مخالفت های متعددشورای محترم نگهبان و فرستادن آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام که با اعتراض شدید مقام معظم رهبری مواجه شد از جمله نکات تاریک مجلس هفتم نیز به شمار می رود.

اقدام به دریافت ۱۲۰۰ لیتر بنزین اختصاصی به بهانه سرکشی به حوزه های انتخاباتی در حالی که مردم به خاطر سهمیه بندی بنزین با مشکلات متعددی مواجه هستند، همان مردمی که به توصیه نمایندگانشان درمجلس باید سوخت مصرفی شان را به خاطر منافع ملی مدیریت کنند در حالی که این نمایندگان خود را از این امر مستثنی دانستند باز سولات وابهامات فراوانی به دنبال خود دارد.

آیا نباید مردم از این اقدام به عنوان تنها گذاشتن شان در مقابل مشکلات تعبیر کنند؟

مباحث متعدد رفاهی و صنفی نمایندگان مجلس شورای اسلامی که به بیرون درز می کند حاکی از عدم پایبندی تعدادی از نمایندگان به قول وقرارهای خود به مردم است.

شاید بد نباشد به شعارهای اولیه نمایندگان اشاره ای شود تا شاید این عده خود درباره عملکردشان قضاوت کنند، برخی نمایندگانی که هم اکنون عکسها و پوسترهایشان از انتخابات گذشته بر روی دیوار ها باقی مانده است، و برای این دوره لازم نیست هزینه زیادی را متقبل شوند.

در اسفند ۱۳۸۳خبرهایی از نمایندگان به گوش می رسید که در وهله اول موجب امیدواری مردم به نمایندگانشان بود.

برخی از نمایندگان، پاداش، عیدی و مبلغی را که برای کمک به نیازهای فوری حوزه انتخابیه دراختیار داشتند به مجلس مسترد کردند.

به نوشته روزنامه "جوان"، یک نماینده اصولگرای مجلس در این باره گفت: تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در پی مباحثی که درباره فیش عیدی و پاداش یک میلیون و یکصد هزار تومانی و همچنین سه میلیون و پانصد هزار تومانی برای نیازهای فوری مردم حوزه انتخابیه پیش آمد، با مراجعه به رئیس مجلس، این مبالغ را مسترد کرده اند.

ایجاد روحیه مقابله با فساد و رانت های بی مورد، فضایی را در میان منتخبان مجلس هفتم به وجود آورده بود که حتی آنان که از این روحیه نیز برخوردار نبودند، مجبور به سکوت در این زمینه می شدند.

از سوی دیگر، اظهار نظرها و مصاحبه های مختلف برخی نمایندگان فساد ستیز در مجلس هفتم، فضایی همچون فضای اوایل انقلاب در کشور و مجلس حکمفرما ساخته بود. چنان که دکتر علا»الدین بروجردی خواستار پرداخت حقوق نمایندگان هماهنگ با پرداخت سایر کارکنان دولت شده و اظهار داشته بود:" پرداخت حقوق به نمایندگان مجلس هفتم مانند دیگر کارکنان دولت باید در چارچوب نظام هماهنگ پرداخت باشد. مجلس موظف است برای نمایندگانی که از شهرستان ها به تهران می آیند، مسکن تهیه کند; اما به کسانی که در تهران زندگی می کنند و مسکن دارند، حق مسکن نیز پرداخت نمی شود. با توجه به اهمیت سالم بودن مجلس، پیشنهاد شده است عضویت نمایندگان در شرکت های دولتی و غیردولتی و مشاوره آنان برای این شرکت ها و نگارش و پژوهش برای آنها به جز نوشتن کتاب برای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ممنوع باشد."

اما امروزه با کمال تاسف خبرهایی از مجلس به بیرون درز می کند که نه تنها با شعارهای اولیه نمایندگان محترم مغایر است بلکه حکایت از تبعیض آشکار در جامعه دارد.

مردم از خود می پرسند نماینده ای که نه تنها مشکل و دغدغه مسکن ندارد بلکه با استفاده از برخی امکانات، واحدهای مسکونی متعددی در بهترین نقاط تهیه کرده اند چگونه می تواند درد اجاره نشین ها را درک کرده و با قانونگذاری وسیاستگذاری مناسب آنها را از مشکل طاقت فرسای تهیه مسکن رهایی بخشد؟ آیا چنین نماینده ای می تواند مشکل آنها را حل کند؟

مردم می پرسند کسی که حقوق و امکانات آنچنانی دراختیار دارد چگونه می تواند درد گرانی وتورم طاقت فرسایی که زندگی را بر آنها سخت کرده درک کند وبرای تسکین آلام آنها مثمر ثمر باشد ؟

مردم چگونه می توانند به امید افرادی باشند که در مشکلات و کمبودهای جامعه همانند بحث سهمیه بندی بنزین برای خود امتیاز ویژه قایل هستند وراه خود را از مردم جدا می کنند؟

تردیدی نیست که شعارهای اصولگرایان در انتخابات مجلس شعارهایی زیبا و پسندیده بوده اند و حتی عملکرد ماه های اول نمایندگان تا حدودی مثبت بوده است. اما تغییر روند حرکتی مجلس پس از یک دست شدن حاکمیت و یکی شدن دولت و مجلس، این شائبه را ایجاد کرده است که شاید برخی از حرکات اولیه نیز تنها برای انجام مانورهای تبلیغاتی در مقابل دولت اصلاحات بوده است. البته بدیهی است که حساب نمایندگان پاک دست و مردمی که شان نمایندگی را حفظ می کنند از نمایندگانی که در این مورد دقت و توجه چندانی ندارند جداست. اما ای کاش این حساسیت ها در مورد تمام نمایندگان صدق می کرد.