پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

دم‌ پخت سیر نرگسی


دم‌ پخت سیر نرگسی

برنج را در ظرفی بریزید و به مدت یک ساعت همراه کمی نمک خیس کنید. عدس را پاک کرده، بشویید و در قابلمه‌ای روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.

مواد لازم برای ۶-۵ نفر

برنج: ۳ پیمانه

زردک: ۲ عدد

پیاز: یک عدد

شوید: ۳ قاشق غذاخوری

سیر: ۲ تا ۳ حبه

زردچوبه: یک‌دوم قاشق چای‌خوری

فلفل: یک‌دوم قاشق چای‌خوری

ادویه: یک‌دوم قاشق چای‌خوری

نمک: یک‌دوم قاشق چای‌خوری

روغن: به میزان لازم

چطور درست کنیم؟

۱- برنج را در ظرفی بریزید و به مدت یک ساعت همراه کمی نمک خیس کنید.

۲- عدس را پاک کرده، بشویید و در قابلمه‌ای روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.

۳- زردک‌ها را بشویید و بعد پوست آنها را جدا کنید. آنها را نگینی خرد و بخارپز کنید.

۴- در قابلمه‌ای به مقدار لازم روغن بریزید. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید سپس سیر را خرد کنید و به مواد بیفزایید. زردچوبه، فلفل و ادویه را هم اضافه کنید و تفت دهید.

۵- شوید، زردک و عدس را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. برنج خیس خورده را نیز داخل ظرف بریزید.

۶- در مرحله آخر آب را به اندازه‌ای که روی مواد را بگیرد، اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب آن تمام شود سپس برنج را دم کنید پس از حدود ۴۵ دقیقه دمی آماده سرو است.

اگر به نوزادتان شیر می‌دهید...

مادران شیر‌ده، بهتر است سراغ غذاهایی که پرفلفل و ادویه هستند نروند. مصرف ادویه‌جات می‌تواند ریفلاکس نوزادان را تشدید کرده و ناآرام‌شان کند.