جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

ضوابط عرضه ونكات بهداشتی در مورد گوشت گوشت چرخ کرده


۱- تولید گوشت چرخ کرده صرفا در کارگاهایی مجاز است که شرایط بهداشتی لازم این کار که توسط سازمان دامپزشکی تائید شده باشند و صرفاً در واحدهای بسته بندی گوشت قرمز كه دارای پروانه …

۱- تولید گوشت چرخ کرده صرفا در کارگاهایی مجاز است که شرایط بهداشتی لازم این کار که توسط سازمان دامپزشکی تائید شده باشند و صرفاً در واحدهای بسته بندی گوشت قرمز كه دارای پروانه بهداشتی بهره برداری از سازمان دامپزشكی باشند و دارای مجوز جداگانه گوشت چرخكرده نیز باشند.

۲- تولید گوشت چرخ کرده با ید در حضور مسئول امور بهداشتی صورت پذیرد

(مسئول امور بهداشتی مورد تا ئید سازمان دامپزشکی باشد)

۳- به گوشت چرخ کرده نباید هیچگونه ماده افزودنی و نگهدارنده اضافه شود.

۴- تمام تجهیزات و وسایل و لوازم مورد استفاده باید از مواد زنگ نزن که به آسانی قابل شستشو و ضد عفونی باشد ساخته شده باشند.

۵- بعد از پایان هر شیفت کاری باید کلیه تجهیزات و لوازم با آب گرم و مواد ضدعفونی کننده مجاز خوب تمیز و ضدعفونی گردند.

۶- گوشت مصرفی به منظور تهیه گوشت چرخ کرده باید ازلاشه تحویلی خود کارگاه استحصال شود.

۷- اصول بهداشتی برابر ضوابط دامپزشکی در حمل و توزیع گوشت چرخ کرده رعایت شود.

۸- گوشت مصرفی بایستی استحصالی همان روز بوده ودردرجه حرارت ۰ تا۴ درجه سانتیگراد درشرایط سرد نگهداری شود.

۹- نوع گوشت‏ چرخکرده تاریخ تولیدوتاریخ انقضاونوع درجه آن برروی لیبل بسته‏ها بایستی درج‏گردد.

۱۰- حداکثر مدت عرضه گوشت چرخکرده تازه دو روز پس از تولید آن میباشد.

۱۱- از گوشت چرخ کرده به لحاظ شرایط خاص آن بایستی روزانه بطور مرتب نمونه برداری و آزمایشات لازم انجام پذیرد. و مسئول امور بهداشتی خود راسا موظف به اجرای آن میباشد.

۱۴- گوشت مورد نظر جهت تولید گوشت چرخکرده در سینی های زنگ نزن بدقت مورد بازدید قرار گرفته و پس از جدا کردن زواید برای چرخکردن آماده شود.

۱۵- استفاده از اندامهای دام مانند پستان – طحال – ریه – مثانه – نخاع – بافتهای غضروفی و غده ای و غدد لنفاوی – رگ وپی چربیهای صفاقی – وگوشت سرو صورت و اندامهایی که از نظر شرعی مصرف انها منع شده است در این فراورده ممنوع میباشد و در صورت تخلف نسبت به تعطیل نمودن واحد در مرحله اول بمدت یکماه و در مرحله بعد لغو مجوز بسته بندی اقدام خواهد شد.

۱۶- گوشت چرخکرده باید در ظروف بسته بندی مجاز و استا ندارد بسته بندی شود.

۱۷- گوشت چرخکرده تازه در کلیه مراحل تولید توزیع و عرضه باید در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود.