شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
چرا به خاطر بی اختیاری ادرار، احساس شرم می کنید؟
خیلی از مردم فکر می کنند که عدم کنترل ادرار یا مدفوع، مشکلی شرم آور است. اما شما اگر به این بیماری مبتلا هستید، نباید سکوت کنید و سختی های آن را تحمل کنید.
شما می توانید کارهایی را برای پیشگیری یا کنترل آن انجام دهید:
- این مشکل قابل حل است، پس اولین کار برای رفع آن این است که حتما به پزشک مراجعه کنید.
- هر ۲ ساعت یک بار برای ادرار کردن به توالت بروید.
- در طول روز ۶ تا ۸ لیوان مایعات بنوشید. نوشیدن آب کافی برای جلوگیری از عفونت ادراری لازم است.
- بعد از ساعت ۸ شب از نوشیدن مایعات خودداری کنید.
- لباس های آزاد و راحت بپوشید.
- عضلات کف لگن را با تقویت کنید. برای این کار، تمرینات زیر را انجام دهید:
تمرین اول ) هربار که برای ادرار کردن به توالت می روید، چندین بار به طور ارادی، دفع ادرار را قطع و شروع کنید.
تمرین دوم) ناحیه مقعد را سفت کنید، مانند حالتی که می خواهید مانع دفع مدفوع شوید و این حالت را برای مدت ۵ ثانیه حفظ نموده و بعد رها کنید. در طول انقباض نفس خود را حبس نکنید. این کار را چندین بار در طول روز انجام دهید. تکرار این تمرین باید در حدی باشد که خسته نشوید. این تمرین را در حالت ایستاده ، نشسته و یا خوابیده می توانید انجام دهید.
- مثانه را تقویت کنید.
برای این کار سعی کنید کم کم مدت زمان بیشتری ادرارتان را نگه دارید. برای شروع هر ۲ ساعت یک بار ادرار کنید. به تدریج سعی کنید این مدت زمان ۲ ساعت را بیشتر کنید. این که چقدر این فاصلـه زمانـی را بیشتر می کنید به خودتان بستگی دارد، ولی باید در حدی باشد که ادرار نریزد. کم کم این فاصله را به ۳ تا ۴ ساعت برسانید. این تمرین را لازم نیست که شب ها انجام دهید. با انجام این تمرین توانایی مثانه برای نگه داشتن ادرار بیشتر می شود.
در واقع بی اختیاری ادرار و مدفوع، یعنی عدم کنترل مثانه یا حرکات روده. این حالت به این دلیل ایجاد مشکل می کند که ممکن است در همان زمانی که نیاز به دستشویی دارید در اختیارتان نباشد. ممکن است دفع ادرار یا مدفوع به صورت کاملا غیر منتظره رخ دهد، مثلا زمانی که عطسه می کنید و یا این که می دوید.
اگر شما دچار بی اختیاری هستید، این مساله را به خاطر داشته باشید که شما تنها نیستید، میلیون ها زن و مرد در سراسر جهان دچار این مشکل هستند که باید درمان شوند. مراجعه به پزشک به شما کمک می کند که بهترین راه درمان خود را بیابید.
این حالت ممکن است موجب کناره گیری فرد از فعالیت های اجتماعی وی شود که بسیار اشتباه است.
بی اختیاری ممکن است در همه افراد رخ دهد، ولی در بین زنان و سالمندان بیشتر شایع است. زنانی که زایمان کرده اند، بیشتر در معرض خطر هستند. برخی شرایط پزشکی مانند دیابت و یا آسیب های بدنی نیز ممکن است موجب شود تا شما کنترل ادرار و یا عضلات روده خود را از دست دهید و به بی اختیاری مبتلا شوید. درمان این بیماری ها موجب می شود تا شما کنترل خود را به دست آورید.
خیلی از مردم می توانند با ایجاد تغییراتی آسان در رژیم غذایی، فعالیت بدنی، کنترل وزن و عدم مصرف دخانیات ، از بروز این مشکل پیشگیری کنند.
اگر شما دچار بی اختیاری هستید، این مساله را به خاطر داشته باشید که شما تنها نیستید، میلیون ها زن و مرد در سراسر جهان دچار این مشکل هستند که باید درمان شوند. مراجعه به پزشک به شما کمک می کند که بهترین راه درمان خود را بیابید.
مهم نیست که چند ساله هستید. فعالیت بدنی و سرگرمی های جالب برای سلامتی شما مفید است. داستان های جالب بخوانید و اگر مسن هستید، می توانید داستان زندگی خود را نیز بنویسید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست