پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
طرح امنیت روانی, نگاهی از درون
![طرح امنیت روانی, نگاهی از درون](/web/imgs/16/151/pi2ps1.jpeg)
در جوامع انسانی برخی از مقولات و مولفهها، به عنوان فاکتورهای بنیادین و اساسی محسوب میشود که فقدان آنها اصل حیات و بقای انسانها را دچار مخاطره مینماید. یکی از این عناصر مهم و اساسی که نبود آن پیامدها و خسارات سنگینی را به بدنه اجتماع تحمیل خواهد کرد، مقوله امنیت است.
این مولفه مهم که دارای ابعاد و تعاریف گستردهای است، در آیین مقدس اسلام به عنوان نعمت و موهبتی شناخته میشود که قدر و ارزش واقعی آن برای ما انسانها مجهول است و از جهت میزان اهمیت و ارزش در کنار عنصری همچون سلامتی و صحت جسم قرار میگیرد. (النعمتان مجهولتان: الصحه و الامان) با در نظر گرفتن این سطح از اهمیت و با تعریف امنیت به عدم وجود تهدید باید به این نکته اشاره کنیم که زمانی که صحبت از این عنصر حیاتی به میان میآید باید همه ابعاد آن در نظر گرفته شود. زیرا امنیت صرفا در حوزه سیاست منحصر نمیشود بلکه عرصههای مهم دیگری همچون اجتماع، فرهنگ، اقتصاد و ... را نیز در برمیگیرد.
بر همین مبنا و پس از اجرای موفقیتآمیز طرح امنیت اجتماعی که به طور جدی از حدود ۲ سال پیش آغاز شد، با توجه به استقبال و رضایت عموم مردم و نیاز هر چه بیشتر جامعه به پیگیری این مسئله، در هفته گذشته مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح تشدید مجازات اخلال در امنیت روانی جامعه را به تصویب رساند که با ۱۸۰ رای موافق ۲۰ مخالف و ۱۰ ممتنع به تصویب رسید.
از جمله بندهای مهمی که در این طرح گنجانده شده، برخورد جدی یا تاسیس و دایر کردن وبلاگ و سایتهای مروج فساد و فحشا و الحاد است که در نوع خود جالب توجه و خوشحال کننده است. تصویب این طرح توسط نمایندگان مردم و عزم جدی برای اجرای آن- خصوصا در مورد ذکر شده- در برگیرنده چند نکته مهم است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:
۱) طرح تشدید مجازت اخلالگران امنیت اجتماعی و تشکیل یک ستاد متشکل از ارگانهای مختلف قضائی، نظامی و انتظامی برای برخورد با این مسئله به طور قطع در پیشگیری و درمان این بیماری ویرانگر بسیار موثر خواهد بود و اجرای این طرح قطعا در بالا بردن احساس امنیت عمومی بسیار موثر خواهد بود.
۲) یکی از معضلات جدی فضای اینترنت در کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر دنیا استفاده نادرست و غیر اخلاقی از آن است. در همین راستا برخی افراد سودجو و فرصت طلب نیز از این جریان استفاده کرده و با دایر نمودن فضاهای غیر اخلاقی و ضد ارزشی در دنیای مجازی، بستر را برای دستیابی به مقاصد شیطانی خود هموار میکنند.
خسارات فراوانی که برخی از گروه های اجتماعی خصوصا جوانان از این ناحیه متحمل شده بودند، جای خالی یک حرکت جدی و تصویب قانونهای بازدارنده آن را برای ما محسوس مینمود. خوشبختانه این بار، برخلاف دورههای گذشته که کمتر مورد توجه قرار گرفته، موضوع مذکور نیز در کنار دیگر موارد مخل امنیت اجتماعی قرار گرفت و تلاش برای مقابله جدی با آن آغاز گردید.
۳) شاید تصویب و اجرای این طرح را برخی از افراد و گروهها همچون گذشته مخل آزادی و حقوق طبیعی انسانها بدانند، اما باید به نکته اشاره کنیم که آزادی و حقوق طبیعی یک انسان تا زمانی که از چارچوب واقعی انسانی و اخلاقی خود خارج نشده باشد محترم است، اما زمانی که این قطار از ریل واقعی خود بیرون رود، به تباهی، فساد و شکست انسانها منتهی میشود.
۴) در کنار برخورد با اخلالگران و بر هم زنندگان امنیت اجتماعی و روانی جامعه، نباید از فرهنگ سازی و تلاش برای نهادینه کردن هر چه بیشتر برخی از اصول و ارزشهای اجتماعی و دینی معقول در میان مردم، دور شد.
در صورتی که بتوانیم فرهنگ عمومی مردم جامعه را به سمت یک الگوی نظاممند دینی و اجتماعی جامع و کامل پیش ببریم، راه ورود سودجویان و فرصت طلبان برای همیشه مسدود خواهد شد .
۵) عرصه فرهنگ و اجتماع همچون یک کارزار است که در مقابل حملههای دشمن باید به فکر ضد حمله و دفاع واقعی نیز بود. ما در صورتی که بتوانیم قدرت نرمافزار ارائه خود را در دو سطح مذکور بالا ببریم، قطعا به سطح راحتی از مصونیت در برابر هجمهها دست خواهیم یافت. این مسئله از آن جهت مورد توجه است که در کنار تصویب چنین طرحهایی، نباید از تولید طرحهای فرهنگی و اجتماعی جایگزین که با مبانی ملی و مذهبی ما همخوانی دارد غافل شویم.
سید مرتضی مفید نژاد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست