سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

ماهی كبابی


● مواد لازم (برای ۴ نفر)
▪ ماهی درشت ۱ عدد
▪ آب لیمو تازه نیم پیمانه
▪ روغن زیتون نیم پیمانه
▪ گشنیز ۵۰ گرم
▪ جعفری ۵۰ گرم
▪ نعناع ۵۰ گرم
▪ زعفران ۲/۱ قاشق مربا خوری
▪ نمک و فلفل سیاه …

مواد لازم (برای ۴ نفر)

ماهی درشت ۱ عدد

آب لیمو تازه نیم پیمانه

روغن زیتون نیم پیمانه

گشنیز ۵۰ گرم

جعفری ۵۰ گرم

نعناع ۵۰ گرم

زعفران ۲/۱ قاشق مربا خوری

نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه:

تخم داخل شکم ماهی را بعد از خالی کردن و شستن جدا می نماییم و با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری پیاز کمی سرخ می کنیم بعد سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و با تخم ماهی مخلوط می کنیم و باز هم کمی سرخ می کنیم و کمی نمک و فلفل به مایه می زنیم آنگاه گردو و زرشک را داخل این مایه میریزیم و ظرف را از روی آتش بر می داریم (سپس شکم ماهی را چاک کوچکی میدهیم محتویات داخل آنرا خارج کرده تمیز می شوییم ) و داخل شکم ماهی را با مایه فوق پر می کنیم بعد ته سینی را کمی چرب می کنیم و ماهی را بهمان حالتی که در آب شنا می کند در سینی قرار می دهیم و با حرارت ۴۰۰ درجه در فر قرار میدهیم و بعد از یک ربع بیرون می آوریم پوست آنرا می کنیم و روغن زیتون و آب لیمو و نمک و فلفل را مخلوط میکنیم و به ماهی می زنیم و در حدود یکساعت ماهی را طبخ میکنیم وقتی پخته و آماده شد ماهی را از فر خارج می کنیم و از سینی برمی داریم و در دیس قرار می دهیم و اطراف آنرا با جعفری و حلقه های لیمو ترش تزیین می کنیم . مقداری از سس را روی ماهی میدهیم و بقیه را درسس خوری بر سر میز میبریم . ماهی معمولا با سبزی پلو در روز اول عید در ایران صرف می شود.