یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

بروسلی و آرزوهای برباد رفته


بروسلی و آرزوهای برباد رفته

روزی جوانی نزد استاد پیری رفت و از او سئوالاتی در خصوص هنرهای رزمی نمود هنگامی که استاد در حال پاسخ به وی بود, استاد جوان در لابه لای سخنان استاد عنوان می نمود که ”ما هم از این ها داریم و

روزی جوانی نزد استاد پیری رفت و از او سئوالاتی در خصوص هنرهای رزمی نمود. هنگامی‌که استاد در حال پاسخ به وی بود، استاد جوان در لابه‌لای سخنان استاد عنوان می‌نمود که: ”ما هم از این‌ها داریم و ...“ استاد پیر که از این رفتار جوان ناراحت شده بود، شروع به ریختن چای در فنجان نمود و این کار را آن‌قدر ادامه داد، تا این‌که چای لبریز شد، استاد جوان با عجله گفت: ”مواظب باشید چای در حال ریختن است“. استاد پیر گفت: ”ذهن شما همانند این فنجان پر است، هرچه در آن بریزی لبریز می‌شود، تا وقتی ذهن خود را خالی نکرده‌ای پیش من نیا“.

● مباحثی در امورات روز JKD

همیشه فکر می‌کردم اگر بخواهم در مورد JKD ایران و جهان مطلبی بنویسم، مطالبی خواهم نوشت مبنی بر نقد دیدگاه‌ها و عملکردهای افراد و گروه‌هائی که هر عمل و هنری را از خود ارائه می‌دهند، جز هنر و اصول JKD و هم‌چنان خود را از بهترین و برترین مدعیان این رشته می‌دانند. نکته جالب این‌که نه JKD کار می‌کنند، و نه از آن اطلاعی دارند. و با عنایب به این‌که از دیدگاه و عملکرد دیگران اطلاعی ندارند، بدون هیچ‌گونه پیش‌زمینه و مستندی، اطرافیان خود را مورد نقد قرار داده و هزاران حرف و حدیث را که می‌بایست به خودشان نسبت داده می‌شد را به دیگران نسبت می‌دهند.

بهتر دانستیم تا جای این‌که انرژی و پتانسیل خود و مجموعه‌های حاضر را صرف جنگیدن با عقاید مدعیان نمائیم، آن را صرف ارتقاء و اعتلای هنر اصیل رزمی کنیم. البته مسائلی نظیر چند شاخه بودن، بی‌نظمی و هم‌چنین عدم شناخت صحیح در عرصه JKD ایران و دنیا موجب شد تا مجموعه ما از تمامی آن تشکیلات، چه رسمی و چه غیررسمی فاصله بگیرد.

لازم به ذکر است چنین معضلاتی نه‌تنها در تشکیلات JKD ایران، بلکه در JKD جهان نیز به چشم می‌خورد. انتظار می‌رود با اقداماتی ک در سطح کلان در حال انجام می‌باشد، تغییر و تحولاتی اساسی را در خصوص روند JKD دنیا شاهد باشیم.

شایان ذکر است اخیراً گروه‌های جدیدی هرکدام با عنوان و ادعائی جدید در این عرصه وارد شده‌اند که البته حضور و عنایت این دوستان و تعصب ایشان نسبت به این هنر و رشته رزمی بسیار باعث دلگرمی است. توصیه‌ام به دوستانی که قصد کوشش در ارتقاء و اعتلای این هنر را دارند این است که مواظب باشند با نوعی حس انحصارطلبی ناخواسته، عملاً مقدمات تضعیف و به انزوا کشیدن این هنر و رشته ورزشی را فراهم نکنند.

البته نظر من به بین موضوع که گروه‌های زیادی در JKD ایران مدعی هستند، خوشبینانه است و معتقدم از این قضیه می‌توان به‌نفع همه گروه‌ها و مجموعه‌ها استفاده بهینه نمود و از این پتانسیل جهت رقابتی سالم در خصوص اعتلای سطح این هنر استفاده کرد. با چنین نظر خوشبینانه‌ای می‌توان پیش‌بینی کرد که حس رقابت و وجود انگیزه در کشور ما بیش از سایر کشورها خواهد بود. امیدوارم که این موضوع مبنای حرکت‌ها و تحولاتی گردد که می‌بایست پیش از این‌ها در JKD جهان صورت می‌گرفت و با باوری که عزیزان در این خصوص دارند، این حرکت از کشور عزیز ما نشأت بگیرد.

بنده نه به‌عنوان نماینده همه مجموعه‌ها بلکه به‌عنوان کسی که علاقمند به ارتقاء کیفیت در این هنر هستم در خصوص این‌که مجموعه‌های JKD حاضر در کشورمان با نگرش و توجهی خالی از ملاطفت روبه‌روی هم‌دیگر موضع‌گیری می‌نمایند، گلایه دارم. که شخصاً این‌گونه موضوعات را نه در خور شخص خویش و نه شایسته دیگر عزیزان و مجموعه‌ها می‌دانم و فکر می‌کنم این موضوعات از دید افرادی شایسته که در مجموعه JKD فعالیت می‌کنند، بی‌اهمیت باشد.

مقصود از این نوشته گلایه‌ای بود، نسبت به عملکرد کسانی که با ایده‌ها و عملکردهای خود زحمات شخصی که دستش از این دنیا کوتاه است را به باد می‌دهند و JKD را عرصه‌ای برای جولان سلایق شخصی خویش می‌دانند. بروسلی، شخصی که از وی به‌عنوان اسطوره یاد می‌کنند، آرزو داشت تا هنر فلسفی‌اش شکل یک سبک یا شیوه به خود نگیرد، برای همین نسبت به نامیدن این هنر به‌عنوان جیت کان دو هم تردید داشت. آرزوئی که با عملکرد رهروانش، با چند شاخه شدن و اضافه شدن عناوین جدید که عملاً معنای واقعی JKD را از بین می‌برد، برباد رفت.

توصیه می‌شود که عزیزان به‌جای جنگیدن با عقاید یکدیگر، آن را شکوفا کنند. نه این‌که خود را در رویاروئی با اموراتی قرار دهند که پایانی جز ضرر برای پیشرفتشان ندارد.

باب مذاکره برای کلیه عزیزانی که ایده و دیدگاه‌هائی دارند باز است. در ضمن مجموعه دو کتاب در این زمینه، در حال چاپ می‌باشد که انشاءا... به‌زودی به کلیه دوستداران هنرهای رزمی معرفی و عرضه می‌گردد.

مشاور عالی سبک رئال جیت کان دو، استاد مجید گیلانی