شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

مصرف چربی و افزایش وزن


مصرف چربی و افزایش وزن

افرادی که قصد دارند وزن مناسب خود را حفظ کنند نباید نسبت به دریافت چربی خیلی سختگیر باشند.
تحقیقات اخیر نشان داده است درصد کالری دریافتی از چربی برخلاف پروتئین و کربوهیدرات‌ها …

افرادی که قصد دارند وزن مناسب خود را حفظ کنند نباید نسبت به دریافت چربی خیلی سختگیر باشند.

تحقیقات اخیر نشان داده است درصد کالری دریافتی از چربی برخلاف پروتئین و کربوهیدرات‌ها ارتباطی با افزایش وزن در سال‌های آینده ندارد این در حالی است که نوع چربی مصرفی نیز با افزایش وزن مرتبط نیست.

به گفته محققان، بهره‌گیری از روش زندگی مناسب شامل پیروی از یک برنامه غذایی سالم و انجام فعالیت‌های فیزیکی منظم مهم‌تر از تمرکز روی دریافت چربی به عنوان فاکتوری برای افزایش وزن است.

نقش مقدار چربی رژیمی در چاقی و افزایش وزن هنوز مورد بحث است اما بررسی‌های انجام شده روی ۹۰ هزار زن و مرد از شش کشور مختلف طی ۱۰ سال نشان داده است بطور میانگین دریافت ۵/۳۱ تا ۵/۳۶ درصد از کالری از طریق چربی، باعث افزایش وزنی در حدود ۱۱۳ گرم در سال می‌شود اما تجزیه و تحلیل‌های انجام گرفته روی فاکتورهای متعدد، حاکی از وجود نداشتن ارتباط بین افزایش وزن و مقدار چربی مصرفی و یا دریافت آن از طریق مصرف چربی‌های اشباع نشده یا

اشباع شده است.

البته این بررسی‌ها دلیلی برای مصرف چربی به میزان دلخواه نیست و باید به مضرات پیروی از برنامه‌های غذایی حاوی چربی ترانس و چربی

اشباع شده زیاد خصوصاً بر قلب نیز توجه داشت.

بنا بر توصیه متخصصان دریافت چربی باید بین ۲۰ تا ۳۵ درصد کل کالری را در بر گرفته و از طریق مصرف غذاهای سالم مانند ماهی، مغزها و روغن سبزیجات به جای استفاده از چربی‌های ترانس و یا اشباع شده باشد.

علاوه بر این سالم‌ترین راه برای جلوگیری از افزایش وزن، اطمینان از دریافت کالری با محدود کردن مصرف قند افزودنی چربی و ... و انجام فعالیت‌های فیزیکی است.