یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

اجاق های مایكروویو مواد مغذی موجود در خوراكی ها را از بین نمی برند


امروزه مایكروویوها از اجزای اصلی هر آشپزخانه مدرن به حساب می آیند، تقریباً از زمانی كه استفاده از این وسیله رواج پیدا كرده این شبهه وجود داشته كه اشعه ای كه به هنگام پخت غذاها …

امروزه مایكروویوها از اجزای اصلی هر آشپزخانه مدرن به حساب می آیند، تقریباً از زمانی كه استفاده از این وسیله رواج پیدا كرده این شبهه وجود داشته كه اشعه ای كه به هنگام پخت غذاها از این دستگاه ساطع می شود، مواد مغذی موجود در سبزیجات و خوراكی ها را از بین می برد یا خیر؟

بنابر مطالعات اخیر انجام شده، واقعیت درست عكس آن چیزی است كه تا به امروز از گوشه و كنار به گوش رسیده است، هر روش پختی ممكن است ویتامین ها و مواد مغذی خوراكی ها را از بین ببرد و تنها عواملی كه در قوت و ضعف این قضیه نقش دارند عبارتند از:

۱) مدت زمان پخت

۲) مقدار مایعی كه در پخت ماده غذایی به كار رفته

۳) درجه حرارت پخت

از آن جایی كه اجاق های مایكروویو معمولاً نسبت به روش های سنتی پخت غذاها، حرارت و زمان پخت كمتری صرف می كنند، كمترین تخریب را بر ویتامین ها به جا می گذارند. حساس ترین ویتامین ها به حرارت، ویتامین های محلول در آب مانند فولیك اسید، ویتامین B و C هستند كه در سبزیجات به وفور یافت می شوند.

به طور مثال محققان دریافتند اسفناج جزو سبزیجاتی است كه تقریباً تمام آهن موجودش را پس از پخت در مایكروویو حفظ می كند، اما زمانی كه بر روی اجاق گاز پخته می شود تقریباً ۷۷ درصد از این ویتامین را از دست می دهد، به علاوه گوشتی كه در مایكروویو پخته می شود در مقایسه با پخت سنتی درصد مواد سرطان زایی اش كمتر است.

وقتی بحث سبزیجات مطرح می شود، مقدار آب افزودنی تاثیر بسیاری بر از دست دادن مواد مغذی دارد. به طور كلی نتایج تحقیقات فوق تاكیدی است بر این امر كه بسیاری از سبزیحات زمانی كه بدون آب در مایكروویو یا بخارپز پخته می شوند، قسمت اعظم ویتامین ها و مواد مغذی شان دست نخورده باقی مانده و حفظ می شود.



همچنین مشاهده کنید