سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

معرفی پیتر فیلیپس


معرفی پیتر فیلیپس

در فهرست هزار اقتصاددان برتر جهان اولین نام پیترچارلز بونست فیلیپس است. فیلیپس در روز ۲۳ ماه مارس سال ۱۹۴۸ میلادی در كشور انگلیس دیده به جهان گشود و در سال ۱۹۶۹ میلادی مدرك …

در فهرست هزار اقتصاددان برتر جهان اولین نام پیترچارلز بونست فیلیپس است. فیلیپس در روز ۲۳ ماه مارس سال ۱۹۴۸ میلادی در كشور انگلیس دیده به جهان گشود و در سال ۱۹۶۹ میلادی مدرك كارشناسی خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه اوكلند انگلیس اخذ كرد.

وی در این سال‌ها در رشته ریاضیات محض و ریاضیات كاربردی نیز تحصیل می‌كرد اما پس از اتمام سال سوم تحصیل در این رشته‌ها از ادامه آنها انصراف داد و مدركی اخذ نكرد.

وی در سال ۱۹۷۱ میلادی موفق به اخذ مدرك كارشناسی ارشد در رشته اقتصاد از دانشگاه اوكلند شد و در سال ۱۹۷۴ میلادی از دانشكده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه لندن مدرك دكترا گرفت.

رشته تخصصی فیلیپس در مقطع دكترا رشته اكونومتریك بود كه پروفسور جی‌ـ دی سارگان راهنمایی وی در این مقطع را برعهده داشت. فیلیپس موضوع پایان‌نامه دوره دكترای خود را «مسائل دربرآورد مدل‌های زمان‌دار پیوسته» قرار داد و پس از اتمام این تحقیق از طرف دانشگاه برای انجام این كار مورد تشویق و تقدیر قرار گرفت.

برترین اقتصاددان جهان كار خود را در رشته مورد علاقه‌اش از زمانی آغاز كرد كه مدرك كارشناسی را در این رشته دریافت كرد. در سال ۱۹۶۹ میلادی فیلیپس برای اولین بار به عنوان كمك‌استاد وارد كلاس‌های درسی رشته اقتصاد شد و یافته‌هایش را به نوآموزان رشته اقتصاد انتقال داد.

در سال‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۷۱ میلادی وی كمك مربی در دانشگاه اوكلند بود و در فاصله سال‌های ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۶ میلادی به عنوان مدرس رشته اقتصاد در دانشگاه Essex فعالیت می‌كرد. در این فاصله زمانی وی مدرك دكترای خود را نیز گرفت.

پس از ارائه پایان‌نامه دوره دكترایش به عنوان یكی از برترین دانشجویان اقتصاد كشور انگلیس شهرت پیدا كرد. این شهرت در كنار زمینه علمی وی به فیلیپس كمك كرد تا بتواند استاد كامل دانشگاه شود. وی در فاصله سال‌های ۱۹۷۶ تا ۱۹۷۹ میلادی استاد كامل رشته اكونومتریك و آمارهای اجتماعی در دانشگاه بیرمنگام بود.

در همین سال‌ها وی به عنوان هیات علمی دانشگاه بیرمنگام نیز انتخاب شد. پس از آن در سال‌های ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۵ میلادی پروفسور فیلیپس وارد دانشگاه Yale شد و به جمع برترین اقتصاددانان جهان در این دانشگاه پیوست.

از آن پس تاكنون وی مدتی در دانشگاه اوكلند و مدتی را نیز در دانشگاه اقتصاد نیویورك گذرانده و بیشتر از تدریس به پژوهش و تحقیق مشغول است. البته در این فاصله همكاری خود با دانشگاه Yale را قطع نكرد.

وی طی سال‌های فعالیتش در علم اقتصاد مقالات تئوریك بسیاری را نوشته كه اكثر آنها در مجلات مطرح و محبوب اقتصادی جهان بارها چاپ شده‌اند.

وی كه در حوزه‌های مختلف اكونومتریك پژوهش‌های زیادی انجام داده است برترین كارهای تحقیقاتی‌اش را كارهایی می‌داند كه در زمینه تئوری‌های اكونومتریك،‌ اكونومتریك‌های مالی، سری‌های زمانی و اقتصاد كلان كاربردی انجام داده است. فیلیپس كه بنیانگذار مجله تئوری‌های اكونومتریك بود مقالات شمار زیادی از اقتصاددانان مطرح را در این مجله به چاپ رسانید تا علاقه‌مندان حوزه‌های مختلف علم اقتصاد بتوانند با تئوری‌ها و نظریات مختلف اقتصاددانان آشنا شوند.

وی اولین ویراستار تئوری‌های اقتصادی و اكونومتریك در این مجله بود و به همین دلیل نیز مجله تئوری‌های اكونومتریك از محبوبیت و مقبولیت زیادی در میان طرفداران این علم برخوردار است.

فیلیپس در سال ۱۹۹۹ میلادی لوح تقدیری را از جشنواره تئوری‌های اكونومتریك دریافت كرد. در آن سال وی یكی از اعضای بانفوذ اتحادیه اقتصاددانان نیوزیلند بود و مقالات مطرحی را در مجله اكونومتریك‌های كاربردی چاپ كرده بود.

البته یك سال پیش از آن یعنی در سال ۱۹۹۸ میلادی این دانشمند بزرگ مدال علم و تكنولوژی نیوزیلند را دریافت كرد كه برترین نشان علمی در این منطقه است. فیلیپس در سال ۲۰۰۰ میلادی اقتصاددان برتر سال شناخته شد و در سال ۲۰۰۳ میلادی مدال دوسالانه الگوسازی و تشبیه‌سازی جامعه استرالیا و نیوزیلند را دریافت كرد و بار دیگر بر پایه علمی وی صحه گذاشته شد.

شایان ذكر است پیتر فیلیپس از سال ۱۹۸۱ میلادی تا به حال عضو جامعه اكونومتریك انگلیس است و عضویت اتحادیه آماری آمریكا را از سال ۱۹۹۳ میلادی تاكنون دارد. از اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی وی عضو افتخاری موسسه آمارهای ریاضی است و با قدرت و درایت بسیار به فعالیت در این بخش‌ها مشغول است.

مونا عادلی

منبع: Wikipedia,yale