یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
عاشق «کله پاچه» ایرانم
اندونزی کشوری است که با شنیدن نامش به یاد سواحل بسیار زیبای جزایر بالی میافتیم. کشور هزار جزیره که در سومین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای مسلمان در مشهد هم شرکت کرده بود، علاقهمند گسترش روابط گردشگری خود با ایران است. «دیان ویرنجوریت» که اواخر ژانویه ۲۰۱۲ به عنوان سفیر اندونزی وارد ایران شد و تاکنون شهرهای زیادی از ایران را دیده است. با خندهرویی پیشنهاد مصاحبه با چمدان را پذیرفت.
قبل از ایران در چه کشوری مشغول به کار بودید؟
من قبل از ایران به عنوان معاون اول سفیر کشور اندونزی در روسیه بودم.
کدام شهر برای شما مناسبتر بوده است؟
(بدون فکر) تهران.
چرا؟
چون هم از نظر دستیابی به غذاهای حلال کاملا راحت هستم و هم این که تهران واقعا شهر زیبایی است.
کدام جاذبههای تهران را دیدهاید؟
برج آزادی، برج میلاد و تمام موزهها و کاخهای تهران را دیدهام و البته از آنها عکاسی هم کردهام .
ایران را کشوری سنتی دیدید یا مدرن؟
تجربه من در تهران میگوید هر دو، اما ایران به طور کلی کشوری باستانی است. بنابراین تمدن را نیز به همراه خواهد داشت.
در مورد کشور خودتان چطور؟
کشور من کشوری چندفرهنگی است و واقعا با ایران غیرقابل مقایسه است.
شما به عکاسی هم علاقهمند هستید؟
یکی از تفریحات و سرگرمیهای من عکاسی است و تمام وسایل لازم را هم گرفتهام حتی نمایشگاهی کوچک در دفتر کارم از عکسهای خاطرهانگیز خودم تهیه کردهام. چندبار تلاشکردهام در تهران نمایشگاهی از عکسهای خودم برگزار کنم که متاسفانه هنوز موفق نشدهام.
تاکنون چند شهر ایران را دیدهاید؟
کرمانشاه، قم، رامسر، چالوس، اصفهان، شیراز، نائین و قشم، اما هنوز شهرهای بسیاری را ندیدهام که باید در اولین فرصت به آنجا سفر کنم.
دلیل این سفرهای شما با توجه به گرفتاریهای کاریتان چیست؟
من عقیده دارم افرادی که مثل من به عنوان سفیر در کشور دیگر مشغول به انجام وظیفه هستند، اولین و اصلیترین کار پس از امور دیپلماتیک آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم کشور محل ماموریتشان است و بهترین راه ارتباط با جامعه میزبان سفرکردن به روستا و شهرهای کوچک است. فکرکنم این روش برای ارتباط برقرار کردن بهترین باشد.
از نظر شما کدام شهرهای ایران بهترین بوده است؟
شهرهای ساحلی دریای خزر بهترین است چون وقتی به آنجا سفر میکنم یاد کشورم میافتم و دلتنگیام برطرف میشود. مزارع برنج و سرسبزی آنجا دقیقا مثل کشور من است.
آیا آماری از گردشگران ایرانی که به کشورشما سفر کردهاند، دارید؟
متاسفانه گردشگران ایرانی هنوز اطلاعات کافی از کشور من ندارند . سال ۲۰۱۲ میلادی تنها ۱۸هزارنفر از ایران وارد خاک سرزمین من شدهاند که این نشاندهنده نبود آگاهی هر دو طرف از تواناییهای گردشگری است. به عنوان مثال پارسال حدود دو میلیون نفر به ترکیه سفر کردهاند و به طور متوسط حدود ۲۵۰۰ دلار هزینه کردهاند حال آن که با همین هزینه میتوانستند به کشور اندونزی سفر کنند ولی خبری از آن ندارند یا این که مشکلاتی در راه است.
در مورد گردشگران اندونزیایی چطور؟
متاسفانه باید بگویم این تعداد حتی کمتر از ده هزار نفر بوده که به همین دلیل عنوان شده هنوز راه این گردشگران به ایران باز نشده است.
گردشگران ایرانی برای ورود به کشور شما نیاز به ویزا دارند؟
پاسخ پرسش شما بله است، اما این ویزا در بدو ورود آنها در فرودگاه مقصد صادر میشود و نیازی به دریافت مجوز سفر یا همان ویزای قبل از سفر ندارند.
گردشگری بین ایران و اندونزی را چگونه میبینید؟
همان طور که میدانید کشور من کشوری گردشگرپذیر است و سالانه بیش از ۱۲ میلیارد دلار برای اندونزی ارزآوری میکند، اما گردشگران ایرانی کمتر از یک درصد گردشگران اندونزی را تشکیل میدهند و در جهت عکس هم همینطور است. پس به این نتیجه میرسیم که همان طور که قبلا گفتم هنوز ارتباط مناسبی بین دو کشور برای تبادل گردشگر ایجاد نشده است و به معرفی توانمندیهای گردشگری دو کشور نیاز داریم.
به مشکلات اشاره کردید، میدانید اولین مشکل چیست؟
اولین مشکل برای حضور گردشگران دو طرف پرواز مستقیم بین کشورهاست.
آیا تلاشی برای رفع این مانع انجام شده است؟
بله، اما هنوز نتوانستیم این کار را انجام دهیم، راهی به ذهنمان رسید که این کار را هنگام مراسم حج انجام دهیم به این صورت که از جاکارتا زائران خانه خدا را به تهران بیاوریم و بعد از آنجا به جده اعزام کنیم. با این کار بدون تردید این زائران با امکانات ایران آشنا میشدند و چهبسا چند روزی هم در ایران میماندند، اما متاسفانه ترافیک هوایی فرودگاه جده از تهران کاملا پر بود و ظرفیت کافی برای این کار نبود. از سوی دیگر متاسفانه از نظر اقتصادی هنوز مقرونبهصرفه نیست که خط هوایی را راهاندازی کنیم چون هنوز مسافر برای این کار زیاد نیست.
آیا مشکلی در صنعت گردشگری ایران دیدهاید؟
از نظر من تنها مشکلی که گردشگری ایران از آن رنج میبرد نبود برنامهریزی دقیق و البته استفاده نکردن مناسب از رسانههاست، البته این مشکل بسیاری از کشورهای اسلامی است.
دراین باره کمی بیشتر توضیح دهید.
همان طور که میدانید بیشتر رسانههای مطرح دنیا توسط کشورهای غربی اداره میشود بنابراین عجیب نیست که اخبار آن طور که آنها میخواهند منتشر شود. پس اگر ایران یا هر کشور دیگری مثل ایران قصد موفقیت در صنعت گردشگری را دارد باید به خوبی از آن استفاده کند. به عقیده من در حال حاضر که عصر ارتباطات است این رسانهها هستند که در بیشتر مواقع موفقیت ، نبود موفقیت یا سیاستی را مشخص میکنند. بنابراین تمرکز ایران باید روی کارهای رسانهای درباره گردشگری خود باشد تا بتواند موفق شود به عنوان مثال هنوز آگهی تبلیغاتی مناسبی از ایران در رسانهها ندیدهام.
میتوانید کشورتان را از لحاظ جذب گردشگر با ایران مقایسه کنید؟
حقیقت را بگویم همه گردشگران در سراسر جهان کشور من را فقط با جزایر بالی میشناسند در حالی که این گونه نیست، اما در مورد ایران همین گردشگران حداقل هم دو یا چهار شهر باستانی و مراکز توریستی آن را کاملا میشناسند. بنابراین از لحاظ جذب گردشگر اندونزی با ایران فاصله زیادی دارد ولی نکته کلیدی درباره ایران این است که ایران هنوز به داشتههای خود ایمان نیاورده و بهصورت هدفمند روی آنها سرمایهگذاری نکرده است. بهراستی اینهمه جاذبه در شرق و غرب ایران میتواند هزاران گردشگر را بخصوص از کشورهای اسلامی به این کشور سرازیر کند.
به نظر شما بهترین فصل ایران برای گردشگری کدام است؟
بهترین فصل ایران به نظر من بهار و پاییز است، بنابراین اگر قرار شود من به اندونزیاییها توصیه کنم حتما این دو فصل را خواهم گفت.
کدام جاذبه باستانی ایران برای شما برترین بوده است؟
بدون تردید مجموعه پاسارگاد را بهترین دیدهام و پس از آن شهر اصفهان است. دیدن محوطه باستانی پاسارگاد فکر کنم آرزوی بسیاری از گردشگران خارجی است که سازمان گردشگری ایران باید این شرایط را برایشان به سادگی فراهم کند تا درآمد هنگفتی از آن به دست آورد.
طی اقامتتان در ایران به عنوان سفیر کشور اندونزی کدام غذاهای ایرانی را بیشتر امتحان کردهاید؟
کله پاچه و سیراب شیردان را بهترین غذای ایرانی دیدم و سعی میکنم با توجه به سلامتی خودم هرچند وقت یک بار این غذا را بخورم البته کبابهای ایرانی هم جزو علائق من است.
آیا در اندونزی غذایی شبیه غذاهای ایرانی دارید؟
بله ما در اندونزی غذایی شبیه دیزی شما داریم، اما با کمی تفاوت ولی اصل مطلب همان است
بهعنوان آخرین سوال، ایران را چگونه دیدید؟
زیبا، متمدن و پر از شور و هیجان.
عماد عزتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست