شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
بیطرفی شبکهای چیست؟
گوگل و چند شرکت عمده اینترنتی و نرم افزاری با تصویب مقدماتی لایحه قانونی ارتباطات راه دور در سنای آمریکا با مشکلی جدی روبرو شده اند.
گوگل و شرکت های متحدش پیکاری را برای عدم تصویب بخش مربوط به ارائه دو سطحی اینترنت در این لایحه سازمان داده بودند چرا که آنها معتقدند به این ترتیب با اولویت قائل شدن برای شرکت هایی که می توانند پول بیشتری برای مسیرهای پرسرعتتر به وبسایت هایشان بپردازند ماهیت دموکراتیک اینترنت به خطر خواهد افتاد.
هرچه کاربران اینترنتی با سرعت بیشتری به یک سایت دسترسی داشته باشند احتمال بیشتری وجود دارد که از آن استفاده کنند، در نتیجه شرکت صاحب این سایت و شرکت تلفن یا اتصال کابلی که دسترسی به این سایت را فراهم می آورد درآمد بیشتر ی به دست خواهند آورد.
بازندگان بزرگ تصویب نهایی این قانون وب سایتهای کوچکتری خواهند بود که نمیتوانند از عهده پرداخت هزینههای اتصال اینترنتی سریعتر برآیند.
تحلیلگران ابراز نگرانی می کنند که وبسایتهای حاوی صدا و تصویر که از "پهنای باند" بیشتر ی استفاده میکنند، یا به عبارت دیگر حجم دادههایشان درون وبسایت بالاست،به خصوص ضربه شدیدی بخورند.
شرکت های مخابرات و اتصال کابلی که دسترسی به اینترنت را در آمریکا فراهم می اورند مانند ،Verizon ، AT&Tو Time Warner از تصویب این قانون به شکل فعلی سود خواهند برد.
شرکت های مخابراتی امیدوارند که به این ترتیب بتوانند از شرکت های بزرگی مانند iTunes وابسته به شرکت کامپیوتری اپل یا شرکت تلفن اینترنتی Skype که نیاز به پهنای باند وسیع دارند و برای دادن سرویس های سریعتر به مشتریانشان خطوط پرسرعتتر میخرند، پول بیشتری بگیرند.
شرکت های مخابراتی همچنین قصد دارند با استفاده از خطوط تلفنی DSL برای اتصال دادن کاربران به سرویسهایی مانند "ویدئوی درخواستی" (VOD) جای پای محکمتری در بازار تلویزیون کابلی به دست آورند.
گوگل به همراه شرکت های اپل، مایکروسافت، آمازون و دیسنی تحت نام " اتحاد کاربران و ابداعگران باند وسیع" اردوگاه مخالفان لایحه فعلی را تشکیل میدهند.
مجلس نمایندگان امریکا سه هفته پیش لایحه ارتباطات راه دور را تصویب کرد بدون آنکه متمم پیشنهادی اتحاد مخالفان در جهت "بیطرفی شبکهای"(net neutrality) را به اجرا بگذارد. این متمم ضرورت رفتار یکسان با ترافیک اینترنتی بدون توجه به "منبع" یا "مقصد" را تضمین میکند و اجازه نمیدهد شرکتهای مخابراتی و اتصال کابلی دسترسی به شبکههای اینترنتی پرسرعت خود را محدود کنند.
موضوع بحثبرانگیز "بیطرفی شبکهای" در واقع این است که آیا سرویس دهندگان اینترنتی(ISP) اجازه اعمال حقوق آزادی بیان شرکتی( شخص حقوقی) را به نفع دسترسی به محتوای شبکه دارند یا خیر؟ دیوان عالی آمریکا همیشه این حقوق را به رسمیت شناخته اما با شدت کمتر ی نسبت به حقوق اشخاص حقیقی برخورد کرده است. بحث این است که آیا باید با ISP ها به عنوان حاملان عمومی مانند شرکتهای قدیمی تلفن رفتار کرد؟
اما از دیگر سو؛ شرکتهای مخابراتی و اتصال کابلی که خودشان هم ISP هستند می خواهند آزادی آنها برای سرمایهگذاری بیشتر در خطوط پرسرعتتر برای انتقال محتوای کیفی تضمین شود و مدعیاند که در صورت فشار طرفداران بیطرفی شبکهای برای استفاده برابر از پهنای باندشان سرمایهگذاری در این حوزه ؛ کند خواهد شد.
در مقابل طرفداران بیطرفی شبکهای به موارد قبلی اشاره میکنند که در آنها ISP ها مانع دسترسی به محتوای سایتهایی شده اند که منتقد آنها بودهاند.
کمیسیون بازرگانی سنا پس از جلسات استماع سه روزه ؛ این متمم را تصویب نکرد.
شرکت های تلفن و اتصال کابلی قصد محدود کردن دسترسی به شبکههای اینترنتی پرسرعت را دارند
یک سناتور جمهوریخواه و یک سناتور دموکرات متمم مزبور را پیشنهاد کرده بودند .سناتور اسنو از حزب دموکرات و یکی از پیشنهاددهندگان این متمم گفت" آنچه در معرض خطر قرار دارد اینترنت در قرن ۲۱ است. هدف ما حفظ دموکراسی دیجیتال است."
هنوز بخت اندکی وجود دارد که تصویب نهایی لایحه ارتباطات راه دور به تاخیر بیفتد چرا که سناتور جان کری کاندیدای دموکراتها در دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری تهدید کردهاست که از طریق یک روال قانونی در سنای آمریکا (filibuster) که همان جلوگیری از اعلام کفایت مذاکرات است با نطقهای طولانی مخالفان مانع از رایگیری نهایی برای این لایحه شود.
ترجمه دکتر علی ملائکه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست