پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

میوه انار


میوه انار

عجیب نیست كه انار با دانه‌های یاقوت مانند سرخ و بسیارش نقشی پررنگ در اسطوره‌ها دارد. در افسانه‌های آسیائی دانه‌های بسیار انار نماد باروری و درخت انار، درخت زندگی در باغ بهشت …

عجیب نیست كه انار با دانه‌های یاقوت مانند سرخ و بسیارش نقشی پررنگ در اسطوره‌ها دارد. در افسانه‌های آسیائی دانه‌های بسیار انار نماد باروری و درخت انار، درخت زندگی در باغ بهشت است. جام گل تاج مانند وبر افراشته آن یادآور تاج و تخت سلیمانی است. گیاه انار بومی ایران تا رشته كوه‌های هیمالیا در شمال هندوستان بوده و از گذشته‌های دور در سرتاسر نواحی مدیترانه‌ای آسیا، آفریقا و اروپا كاشته می‌شد و بعدها به مركز و جنوب هند، بخش‌هائی از جنوب غربی آسیا، مالی و نواحی گرمسیری آفریقا و در قرن‌های اخیر به قاره آمریكا نیز راه یافت.انار گیاهی است به شكل درختچه یا درخت كوتاه، پرشاخ و برگ و كم و بیش تیغ‌دار با عمر طولانی و برگ‌های كوچك و نوك تیز و چرم مانند با میوه‌هائی بزرگ به قطر ۶ تا ۱۲ سانتی‌متر و پوسته براق به رنگ قرمز تیره تا صورتی كه درونش توسط دیواره‌های غشایی و سفیدرنگ به چند بخش تقسیم می‌شود. هر بخش پر از دانه‌های سرخ، آبدار و شیرین است. میوه انار حاوی مقادیر قابل توجهی كلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، اسیداسكوربیك و... است. از میوه انار علاوه بر مصرف تازه به شكل آب انار، رب انار، انار دانه و حتی ادویه استفاده می‌كنند. به جز میوه سایر بخش‌های درخت انار شامل پوست تنه و ریشه، برگ و پوست میوه به دلیل داشتن مقادیر زیاد تنین دارای كاربردهای پزشكی از جمله خاصیت ضداسپاسم، ضدكرم و بندآورنده خون در خونریزی و اسهال خونی است. در ژاپن از پوست درخت انار نوعی ماده حشره كش و در مكزیك از جوشانده گل‌ها دهان شویه و داروی رفع التهاب گلو تهیه می‌شود.